داوود احمدی نژاد که بود؟ / مروری بر حیات سیاسی برادر رئیس جمهوری سابق + عکس

کدخبر: ۱۸۵۰۴۴
ایرنا نوشت: داوود احمدی نژاد برادر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسبق صبح 12 مهر 1396 خورشیدی در بیمارستان حضرت ولی عصر(عج) تهران درگذشت .به همین بهانه بر حیات سیاسی - اجتماعی او مروری کوتاه خواهیم داشت.
داوود احمدی نژاد که بود؟ / مروری بر حیات سیاسی برادر رئیس جمهوری سابق + عکس

داود احمدی نژاد فرزند احمد در 1329 خورشیدی در آرادانِ گرمسار به دنیا آمد وی در ١٣٣٦ خورشیدی به همراه خانواده به تهران مهاجرت کردند. 

او برادر بزرگ ‌تر محمود احمدی ‌نژاد رییس دولت نهم و دهم است. نام فامیلی‌ آنها تا پیش از انقلاب اسلامی «صباغیان» بود اما بنا به گفته خود وی: «بعد از انقلاب اعلام کردند که هر کسی فامیلی ‌اش مشکل دارد یا خوشش نمی‌آید، بیاید عوض کند. پدرم خوشش نمی‌آمد از آن فامیلی بنابراین به واسطه اسم خودشان فامیلی ‌شان را گذاشتند احمدی‌نژاد».

داوود احمدی نژاد

مسئولیت ها

داود احمدی ‌نژاد دارای مدرک کارشناسی علوم سیاسی و کارشناسی ارشد دافوس بود. وی تا قبل از ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد مسئولیت مخابرات و ارتباطات ناجا را بر عهده داشت و در زمان وزارتخانه سپاه، یکی از مدیران این وزارتخانه بود که پس از انحلال این وزارتخانه در ستاد فرماندهی کل قوا، مسئولیت‌ هایی در بنیاد تعاون ناجا و وزارت دفاع داشته است. علاوه بر این از مسئولان اطلاعات بسیج نیز بود.

داود احمدی نژاد از نیروهای اسبق اطلاعات و امنیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوره رییس جمهوری محمود احمدی نژاد و در 1384 خورشیدی به پست ریاست بازرسی نهاد ریاست جمهوری منصوب شد اما در مرداد 1387 از مقام خود کناره‌گیری کرد و بعد از آن در 23 اسفند 1388به عنوان نماینده رییس جمهوری و دبیر جدید کمیته دایمی پدافند غیرعامل منصوب شد که این انتصاب هم ماندگار نبود و با اوج‌ گیری انتقادات او از مشایی به برکناری وی انجامید.

با پایان ریاست جمهوری محمود احمدی‌ نژاد و در حاشیه قرار گرفتن او از عالم سیاست، نام وی کمتر در رسانه ها آمد و هر چند شایعه ‌ای در رسانه ها درباره شهادتش در فلوجه عراق منتشر شد که در زمانی کوتاه به‌سرعت در صدر اخبار داخلی قرار گرفت اما چرایی انتشار این شایعه مبهم ماند. 

اختلاف با محمود احمدی نژاد

داود احمدی نژاد در دوره رییس جمهوری محمود احمدی نژاد اختلاف هایی با برادرش پیدا کرد به همین دلیل در مرداد 1387 از مقام ریاست بازرسی نهاد ریاست جمهوری کناره‌گیری کرد که بر سر انتصاب علی کردان به پست وزارت کشور و نیز تأثیر پذیری زیاد برادرش از رحیم مشایی و مشارکت دادن حامیان مشایی در کارها بود. هر چند خود وی بعدها اختلاف با برادر کوچکتر (محمود احمدی ‌نژاد) دوره انتصاب علی کردان را تأیید کرد و برخی رسانه‌ ها وی را عامل انتشار اعلامیه هفت صفحه ‌ای در مجلس در روز رأی‌گیری دانستند.

اختلاف های او با برادرش باعث شد تا در فروردین 1390خورشیدی رسانه‌های نزدیک به حلقه یاران احمدی‌نژاد در پاستور، مدعی شدند: «داود برای پایان ‌یافتن تأثیرگذاری مشایی بر عملکرد برادرش، رو به دعانویسی برده و دعایی را در حیاط خانه برادرش دفن کرده است». که این خبر را باید عجیب‌ترین ادعای آن روزها درباره ارتباط محمود و داود دانست. هر چند داود احمدی نژاد با تکذیب این خبر، گفت: «از انتشار این خبر بسیار متعجب شدم؛ چراکه خرافات در زندگی من هیچ‌گونه جایی ندارد و همیشه به ائمه اطهار(ع) متوسل شده‌ام و امیدوارم این بی ‌اخلاقی‌ های رسانه‌ای از بین برود».

یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بار دیگر اختلاف 2 برادر را نمایان کرد زیرا داوود احمدی نژاد در ٢١ اردیبهشت 1392 خورشیدی و در آخرین روز ثبت ‌نام اعلام کاندیداتوری کرد و رسانه ها نوشتند: «برادر احمدی ‌نژاد با شعار خدمت آمد». اما هشت روز بعد داود با انتشار نامه‌ ای خطاب به شورای نگهبان از نامزدی در انتخابات ریاست‌ جمهوری انصراف داد و در گفت وگویی اعلام کرد: «به نفع سعید جلیلی از گردونه رقابت ‌ها خارج می‌شود». هر چند حمایتش هم از جلیلی یک هفته بیشتر دوام نیاورد و در پنجم خرداد همان سال در حاشیه مراسم سخنرانی علی‌اکبر ولایتی در مسجد انصارالحسین (ع) در گفت وگو با خبرنگاران گفت: «به نظر من در میان نامزدهای موجود، جلیلی و ولایتی به ولایت نزدیک ‌ترند؛ اما من پختگی بیشتری از ولایتی دیدم و از وی حمایت می‌کنم».

فوت

داود احمدی‌نژاد یک بار در ۲۴ دی ۱۳۹۵ دچار سکته قلبی شد و در بیمارستان تحت مراقبت قرار گرفت . وی سرانجام صبح 12 مهر 1396 خورشیدی در بیمارستان حضرت ولی عصر تهران دارفانی را وداع گفت.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید