نواقص خطوط مترو کی تکمیل می شود؟

کدخبر: ۱۹۵۷۴۱
مدیرعامل شرکت راه آهن شهر تهران و حومه آخرین وضعیت ایمنی خط فرودگاه امام (ره)، نواقص خطوط مترو و خطوط اقماری شهر تهران را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی امام در حاشیه بازدید از خطوط مترو با اشاره به نواقص خطوط بهره برداری شده مترو اظهار کرد: به دلیل محدودیت هایی که در حوزه تملک بوده، در چند بخش در خطوط بهره برداری شده نواقصی داریم. به طور مثال ورودی برخی خطوط کامل نیست و به جای دو ورودی، ایستگاه ها با یک ورودی ساخته شده و استفاده شهروندان را محدود کرده است.

وی ادامه داد: هواکش های میان تونلی، سیستم برق پست یکسوکننده و تامین پست های برق کمکی از دیگر نواقص برخی خطوط مورد بهره برداری است.

امام در ادامه یکی از مهمترین نواقص برخی خطوط مترو را تکمیل نبودن دپوی پارکینگ و پارکینگ عنوان کرد و گفت: خطوط ۱، ۲ و ۵ از این نظر مشکلی ندارند اما خطوط ۳ و ۴ هنوز تکمیل نشده اند. خط ۳ دارای دپوی پارکینگ نیست و خط ۴ نیز در بخش شرقی این پروژه به صورت نیمه کاره به بهره برداری رسیده و در بخش غربی که باید دپوی غربی این خط تکمیل می شد، پروژه نیمه کاره است که با رایزنی هایی که با پیمانکار شده، دوباره قرارداد آن تمدید و پروژه آغاز شده که امیدواریم سال آینده به بهره برداری برسد.

اولویت تکمیل خطوط بر اساس گزارش شرکت بهره برداری

مدیرعامل شرکت مترو با بیان اینکه به دلیل محدودیت های مالی طی یک ماه اخیر جلساتی با شرکت بهره برداری برگزار کرده ایم که بر اساس اولویت های اعلام شده، نواقص را برطرف کنیم، گفت: این گزارش به صورت مکتوب به ما ارائه شده و بر اساس اولویت های اعلام شده، نواقص را برطرف می کنیم. پله برقی، آسانسور و ... برخی از اولویت های خطوط برای رفاه بیشتر مسافران است.

سرانجام خطوط متروی حومه پایتخت

امام در ادامه در خصوص تکمیل خطوط اقماری پایتخت گفت: در زمان تشکیل شرکت مترو، تکمیل متروهای اقماری نیز در دستور کار قرار گرفت اما متاسفانه دولت منابع مالی موردنیاز را در اختیار شهرداری قرار نداده است. البته این کمبود تخصیص در سایر پروژه های عمرانی دولتی نیز وجود دارد.

وی با اشاره به متروی خط پرند گفت: در بودجه سال ۹۶، ۱۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل این خط از سوی دولت تخصیص داده شده که با توجه به هزینه های مترو رقم قابل توجهی نیست اما همین مقدار نیز به طور کامل تخصیص داده نشده است.

امام در پاسخ به این پرسش که آیا مجری خط پرند از شهرداری به وزارت راه واگذار شده است، گفت: دولت مصوبه ای داشته که بر اساس آن وزارت راه و شهرسازی باید شرکت حمل و نقل ریلی حومه ای را در کلانشهرها ایجاد کند، این مصوبه زمانبر است اما احتمال دارد پروژه های متروی اقماری از شهرداری گرفته شود.

وی ادامه داد: با وجود اختصاص اندک منابع مالی به خط پرند، این خط تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

مدیرعامل شرکت مترو همچنین در خصوص سرانجام ایمنی خط فرودگاه امام نیز توضیح داد: در ماه های گذشته در زمان بهره برداری از این خط چالشی میان مدیریت شهری و وزارت راه در خصوص ایمنی این خط وجود داشت که در دو ماه اخیر جلسات خوبی را با وزارت راه داشته ایم و قرار شد نقطه نظرات وزارت راه نیز در طرح ایمنی مدنظر قرار داده شود.

وی ادامه داد: هفته آینده طرح قبلی شهرداری مورد تجدیدنظر قرار می گیرد و به وزارت راه برای تایید و اصلاح ارسال می شود و پس از تایید نهایی به فوریت اجرایی خواهد شد.

امام در پایان در خصوص آخرین وضعیت توسعه خط ۶ مترو گفت: این خط ۶ کیلومتر است و از دولت آباد به حرم حضرت عبدالعظیم می رسد که تاکنون هزار و ۱۰۰ متر آن حفاری شده است، البته حفاری در این بخش به خاطر آنکه در داخل سنگ است و به دلیل وجود آبهای زیرزمینی دشوار است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید