آغاز فصل جدید از هواداری در دربی فوتبال تهران

کدخبر: ۲۰۳۴۰۷
سازمان لیگ رسماً اعلام کرده از فصل آینده مسابقات لیگ برتر قانون تقسیم ورزشگاه به نسبت ۹۰ و ۱۰ درصد در دربی اجرا خواهد شد.
آغاز فصل جدید از هواداری در دربی فوتبال تهران

پنجشنبه گذشته دربی ۸۶ پایتخت برگزار شد و پس از بازی نیمی از ورزشگاه خوشحال و نیم دیگر ناراحت به خانه‌های خود برگشتند. اما قرار است از فصل بعد این روند تغییر کند و قانون سهم ۱۰ درصدی تماشاگران مهمان اجرایی شود.

این خبر به دنبال خود بیم و امیدهای بسیاری را به دنبال دارد. امید از آن جهت که همه جای دنیا به جز ایران میزبان تماشاگران خود را به ورزشگاه خانگی کشانده و اجازه خودنمایی به حامیان رقیب در خانه خودش نمی دهد؛ و بیم از آن جهت که این قانون حتی در مسابقات معمولی لیگ برتر هم به شکل تمام و کمال قابل اجرا نبوده و سوالات زیادی درباره چگونگی اجرای آن در حساس‌ترین مسابقه سال وجود دارد.

بارها تا به حال این استدلال را از مسئولان در شهرهای مختلف کشور شنیده‌ایم که ورزشگاه خالی بود و نمی‌توانستیم جلوی ورود تماشاگران مهمان را بگیریم. اگر این رویه در دربی تکرار شود چه اتفاقی می‌افتد؟ تبریز، آبادان و انزلی از معدود نقاطی بوده‌اند که این قانون به طور کامل در آن پیاده‌سازی شده و علت اصلی آن هم نبود تماشاگر حامی تیم‌های رقیب به خصوص سرخابی‌ها بوده است. اما حتی در شهری مثل اصفهان و مقابل تیم محبوبی همچون سپاهان هم تماشاگران سرخابی سهمی بیش از ۱۰ درصد ورزشگاه را اشغال کرده‌اند و شاید کمی رویایی و ایده‌آل باشد که سکوهای میزبان خالی بماند و اجازه ورود تماشاگران رقیب داده نشود.

چالش بعدی چگونگی شناسایی تماشاگران میزبان و مهمان است. این مسئله تا امروز به روش ابتدایی بررسی لباس و پرچم تماشاگران اجرا شده است! اما تماشاگری که یک فصل منتظر چنین مسابقه‌ای بوده و احتمالا صدها کیلومتر راه هم آمده نمی‌تواند پنهان کردن رنگ لباس تیمش را به جان بخرد و با لباس عادی به سکوهای تیم مقابل برود؟ نتیجه چنین رفتاری چه خواهد بود، اگر تیم خودی گل بزند و او میان تماشاگران رقیب شادی کند، نیروهای امنیتی می‌توانند تبعات این رفتار را کنترل و امنیت جانی او را تضمین کنند؟

 

مسئله بعدی بلیت فروشی است. هیچ ساز و کار تدوین شده‌ای برای بلیت فروشی به هواداران یک تیم خاص تا به حال در کشور ما وجود نداشته است و هر باشگاهی اقدام به بلیت فروشی کرده از خود فرد سوال کرده طرفدار چه تیمی است و طبیعتا پاسخ آن به اقتضای نیاز متغیر است! همین فصل گذشته بود که بلیت فروشی دربی رفت به صورت الکترونیکی انجام شد و با وجود اینکه اعلام شد همه بلیت های مسابقه به فروش رفته است ده‌ها هزار سکوی خالی در جایگاه تماشاگران استقلال دیده شد اما هزاران پرسپولیسی به صورت فشرده سکوها و پله‌های سمت خود را پر کرده بودند!

صدور کارت هواداری و شناسایی و ساماندهی رسمی هواداران یکی از راه‌هایی است که در فوتبال دنیا برای حل بسیاری از مشکلات پیش‌بینی شده است. طرحی که بارها در سنوات گذشته در کشور اجرا شده و هیچ وقت با استقبال قابل توجه هواداران روبرو نشده است.

این یکی شاید کمی بدبینانه باشد اما تامین امنیت اقلیت ۱۰ درصدی حاضر در ورزشگاه هم نکته‌ای است که نباید فراموش شود. در همین دربی ۸۶ آمار عجیب و قابل توجه ۳۳۵ مصدوم به جا گذاشته شد. جمعیت ۷۰ هزار نفری حامیان میزبان اگر از کوره در بروند فضا را برای حامیان کم‌تعداد رقیب تیره و تار می‌کنند و پیش‌بینی‌های لازم برای جلوگیری از اتفاقات تلخ باید فراتر از رویه‌های مرسوم باشد.

هیچ کدام از این مسائل نباید مانع اجرای طرح شود و قانون رعایت میزبان و مهمان در دربی باید اجرا شود. اما رفتن به سمت اجرای این قانون نباید صرفا شکل رفع تکلیف به خود بگیرد و قبل از این بازی باید تمام جوانب مختلف آن و چالش‌های پیش رو بررسی شده و برای هرکدام چاره مناسب پیش‌بینی شود./ سایت نود

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید