آیا مقام‌معظم رهبری از تملق خوشش می‌آید؟

کدخبر: ۲۰۶۷۷۲
اقتصادنیوز: سایت خبری فردا در گزارشی به نوع مواجهه آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای؛مقام معظم رهبری با تملق پرداخته است.

این پایگاه  خبر می‌نویسد:اخیرا یکی از نویسنده‌های بی‌بی‌سی مجموعه تصاویری از قبیل: گلباران کردن محل بالگرد رهبر انقلاب در فلان روستا یا قدمگاه ساختن برای رهبری در شهرستان‌ها و اقدامات اینچنینی منتشر کرده است. این تصاویر ممکن است برای برخی سوال ایجاد کند که نظر رهبری درباره این‌گونه اقدامات مبالغه‌آمیز چیست. ۸ نمونه از واکنش‌های ایشان را مرور می‌کنیم:

۸️ شهریور ۹۱: ناخدای کشتی ولایت

رهبر انقلاب در دیدار با خانواده نیروی دریایی سپاه به تعابیر موجود در سرودی که اول مراسم خوانده شده بود همچون «ناخدای کشتی ولایت» و «نوح ما»، اعتراض کردند: «به همه این را می‌گویم و گفته‌ام و تکرار می‌کنم: مبادا آن صفاتی، خصالی، مناقبی که متناسب با وجود، ولی عصر ارواحنافداه هست، این‌ها را تنزل بدهیم در سطح انسان‌های کوچک و ناقصی مثل این حقیر و امثال این حقیر... این نوح، امام زمان است... وجود مقدس خاتم‌الانبیاء نوحِ کشتیبان این امت است.»

۷️ اردیبهشت ۹۱: جانم فدای رهبر

رهبر انقلاب در جمع فرماندهان نیروی زمینی ارتش از استفاده‌ی تعبیر «جانم فدای رهبر» در مراسم رسمی نیرو‌های مسلح انتقاد و تصریح کرده بودند: «نه خدا راضی است، نه احکام اسلام اجازه می‌دهد که ما بگوییم ارتش ما، یا نیرو‌های مسلح ما، یا عناصر ما، برای خاطر فلان آدم بمیرند؛ نه. بله، برای خاطر اسلام همه بمیرند؛ فلان آدم هم برای خاطر اسلام بمیرد.» پس از این بیانات و در دیگر مراسم رسمی نظامی بعدی، این شعار حذف شد. 

۶️مهر ۹۰: ایشان در پایان سفر به کرمانشاه از نصب عکسشان در شهر‌ها گله کردند: «چند روز است منتظر فرصتى بودم که این گلایه را هم عرض بکنم. من وقتى توى خیابان‌هاى کرمانشاه رفتم، دیدم به شکل غیر متعارفى عکس‌هاى بزرگى از چهره‌ى این حقیر در مسیر نصب شده... این کار چند تا اشکال دارد: یکى این‌که کارى است کاملاً غیر لازم، با هزینه‌ى سنگین؛ این توجیهى ندارد. ثانیاً این تبلیغ‌هاى این‌جورى، مناسب وضع ما و شأن نظام جمهورى اسلامى و شأن طلبگى ما نیست؛ کار ما بایستى با بساطت و سادگى پیش برود.»

 

 خرداد ۹۰: در جریان دیدار نمایندگان مجلس، هنگامی که یکی از نمایندگان اظهارات تمجیدآمییزی در حضور ایشان بیان کرد، رهبر انقلاب گفتند: «این‌جور بیانات، هم به ضرر من است، هم به ضرر خود گوینده است. نبایستی این بیانات به این شکل بیان شود. یک مجموعه‌ی زمانی تصادفاً کنار هم قرار گرفته‌ایم و داریم با هم کار میکنیم. من یک کار میکنم. شما یک کار میکنید. این‌جور تعبیرات، تعبیراتی نیست که انسان را خوش بیاید یا کمکی به کار پیشرفت انسان بکند. ما همگی بندگان خدا هستیم و ان‌شاءالله خدمتگزاران مردم هم باشیم.»

۴️ تیر ۸۶: جشن تولد برای رهبری

رهبر انقلاب پس از شنیدن خبر جشن گرفتن برای تولد ایشان به شدت از این اقدام گلایه کردند: «این کار غلط است، این تولد و امثال آن هیچ جشنی ندارد، برگزارکنندگان مسئول وقت و عمر و اموالی هستند که در این کار صرف و ضایع می‌شود. من از کسی که برای تولد من جشن می‌گیرد به هیچ وجه متشکر نمی‌شوم و او را مسئول زیان‌های این کار هم می‌شناسم» 

۳️ خرداد ۸۳: ذوب در ولایت

واکنش نسبت به تعبیر ذوب در رهبری: «بنده این حرف را از آدم‌های حسابی کمتر شنیده‌ام. ذوب در ولایت یعنی چه؟ باید ذوب در اسلام شد. خود ولایت هم ذوب در اسلام است... ذوب در رهبری، ذوب در شخص است؛ این اصلاً معنا ندارد. رهبری مگر کیست؟ رهبری هم باید ذوب در اسلام باشد تا احترام داشته باشد.»

۲️ آبان ۸۰: علی زمان

یکی از حاضران، ایشان را «علی زمان» خواند. ایشان در همان جلسه این‌گونه تذکر دادند: «وقتی کسانی اسم مبارک امیرالمؤمنین علیه‌السلام یا اسم مبارک ولىّ عصر روحی‌فداه را می‌آورند، بعد اسم ما را هم دنبالش می‌آورند، بنده تنم میلرزد... ما گیاه همین فضای آلوده‌ی دنیای امروزیم؛ ما کجا، کمترین و کوچکترین شاگردان آن‌ها کجا؟ ما کجا و قنبرِ آن‌ها کجا؟ ما کجا و آن غلام حبشىِ فداشده در کربلای امام حسین علیه‌السّلام کجا؟ ما خاک پای آن غلام هم محسوب نمیشویم...»

۱️ شهریور ۷۷: سرور ما خامنه‌ای

پیش از بیانات رهبری سرودی اجرا شد که در مصرعی از می‌خواندند: «سرور ما خامنه‌ای». ایشان در همان جلسه به طور جدی تذکر دادند: «من خواهش میکنم که الفاظ این اشعار و سرود‌ها را از کلمات مبالغه‌آمیز خالی کنید. بنده افتخارم به این است که بتوانم خدمتگزار شما و مردم باشم. «سَروَر» فقط خدای متعال است... ما بندگانی ناقص، نارسا و ضعیف هستیم.» 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید