انتقاد حدادعادل از برخی مجریان صداوسیما

کدخبر: ۲۱۰۲۱۷
اقتصاد نیوز: غلامعلی حدادعادل گفت: یکی از مشکلات در صداوسیما این است که اندک‌ هستند مجریانی که شعر را درست بخوانند. اغلب مجریان شعرها را غلط و بد می‌خوانند؛ اگر گوینده‌ها خوب انتخاب شود این یک خدمت بزرگی است.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا، آیین راه‌اندازی رادیو کتاب و رونمایی از پایگاه جامع کتاب گویا،  با حضور حمیدرضا شاه‌آبادی معاون صدا، غلامعلی حدادعادل و جمعی از مدیران و اهالی رادیو و پیشکسوتانی از جمله بهروز رضوی، رضا سرشار، مسعود فروتن، اسماعیل آذر، میکائیل شهرستانی، بیوک میرزایی و اهالی رادیو برگزار شد.

در ابتدای این مراسم حدادعادل در سخنانی ضمن انتقاد به برخی مجریان رادیو و همچنین تلویزیون اظهار کرد: یکی از مشکلات در صداوسیما این است که اندک‌ هستند مجریانی که شعر را درست بخوانند. اغلب مجریان شعرها را غلط و بد می‌خوانند؛ اگر گوینده‌ها خوب انتخاب شود این یک خدمت بزرگی است.

او با بیان اینکه باید به لوازم و شرایط راه‌اندازی رادیو کتاب مقید باشید، اظهار کرد: اگر عده‌ای را تربیت کنید که این‌ها بتوانند کتاب و به ویژه کتاب‌های قدیمی را درست بخوانند به زبان فارسی خدمت بزرگی کرده‌اید و طعم شیرین ادبیات فارسی را به مردم چشانده‌اید.

حدادعادل گفت: پشتوانه راه‌اندازی رادیو کتاب داشتن یک کتابخانه خوب است. شما باید به یک کتابخانه غنی دسترسی داشته و روزآمد باشید. کتاب‌هایی که به تازگی مجوز گرفته‌اند باید تا زمانی که داغ هستند، برای مردم و مخاطبان خوانده شوند.

او در ادامه با اشاره به وضعیت فضای مجازی یادآور شد: فضای مجازی یک فضای بی‌صاحب است و هر که هر چه می‌خواهد می‌گوید. برای رفع شبهه می‌توان به منابع موثق رجوع و شبهات را رفع کرد. شما احتیاج به کتاب‌شناس و کتابداری دارید که خوب بخواند و صداها را درست انتخاب کند. لحن صدا، آهنگ جملات، تست گرفتن همه نکته‌های باریک‌تر از مو است که باید به آن توجه زیادی شود.

حدادعادل در بخش دیگری از سخنان خود در مراسم افتتاح رادیو کتاب درباره این شبکه فصلی گفت: برقراری رادیو گویا ولو موقت برای ما مژده خوبی بود. از زمانی که فناوری ارتباطات گسترش پیدا کرده است همراه شدن صدا با کتاب به تدریج رواج پیدا کرده است. برخی از شاعران صدای خود را با کتاب خودشان همراه می‌کنند و حس و حالت شاعر در کلام متجلی می‌شود. چاپ ناتوان است از اینکه احساس شاعر و نویسنده را منعکس کند اما صدا آن حال درونی را تا حدود زیادی می‌تواند منعقد کند. اهتمام رادیو به این کار نیز ستودنی است.

او با اشاره به رادیو کتاب که سال‌ها پیش هم راه‌اندازی شده بود اما متوقف شد، گفت: چند سال پیش رادیو کتاب آغاز به کار کرد و بسیار هم خوش درخشید اما دولت مستعجل بود. خوب بود اما متوقف شد. پیشنهاد می‌کنم این بار رادیو کتاب را متوقف نکنید. دوباره رادیویی ۲۴ ساعته راه بیاندازید و برای مردم کتاب بخوانید که اگر خوب مدیریت شود جای خود را باز خواهد کرد.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ادامه یادآور شد: اگر ما رادیویی داشته باشیم که برای مردم کتاب بخواند یکی از فواید آن این خواهد بود که رادیو کتاب فواید کتاب‌خواندن به شیوه سنتی را دارد از طرفی کمک خوبی است به اشخاصی که نمی‌توانند کتاب بخوانند؛ مثل روشندلان. از فواید دیگر رادیو کتاب این است که مردم از این طریق درست خواندن را یاد می‌گیرند. نکته‌ای که وجود دارد این است که شعر خوب را گوینده بد می‌تواند به شعر بد تبدیل کند و روح را از متن بگیرد و برعکس؛ بنابراین اگر گوینده رادیو استاد باشد جلوه شعر و متن را مضاعف می‌کند.

حدادعادل همچنین مطرح کرد: اگر ما رادیویی داشته باشیم که متون کهن ادبی ما در آن درست خوانده شود اطمینان می‌دهم حتی اشخاص بی‌سواد و کم سواد در جامعه دشوارترین متن‌ها را هم حداقل تا ۵۰ درصد متوجه می‌شوند. 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید