چرا محبوبیت سعد حریری در لبنان کاهش یافت؟

کدخبر: ۲۱۱۸۹۵
خبرگزاری رویترز در مطلبی به بررسی علل کاهش محبوبیت سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان در میان همشهریانش پرداخت.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، اواسط دهه 90 میلادی، تعداد زیادی از اهالی شهر بندری صیدا، با حمایت خانواده حریری، زادگاه خود را به مقصد عربستان ترک کردند تا در شرکت های خارجی این خانواده مشغول به کار شوند. رفیق حریری، پدر سعد حریری از پایه گذاران شرکت های خانواده حریری در عربستان بود. او که خود از اهالی صیدا بود، پس از رسیدن به قدرت و در راستای ریشه‌کن کردن فقر و بیکاری در زادگاهش، شرایط کار و درآمد را برای همشهریانش در شرکت های خارجی خود در عربستان فراهم کرد.

آخرین باری که در لبنان انتخابات پارلمانی برگزار شد (سال 2009)، «یوسف سنجار»، تبعه لبنانی مقیم عربستان، با هزینه  حزب سعد حریری، نخست وزیر لبنان، برای رای دادن به زادگاهش در صیدا بازگشت. او موقعیت شغلی و درآمد خود را مدیون خانواده حریری بود.

سنجار یکی از کارمندان شرکت ساختمانی خانواده حریری در عربستان بود و دلیلی باقی نمی ماند که نخواهد به حزب او در لبنان که شرایط کار و درآمد را برای همشهریانش در عربستان فراهم کرده بود، رای ندهد. او همچنین فعالیت های گسترده ای برای پیشبرد حزب حریری انجام داد و حتی مادرش را تشویق کرد تا همسایگان را برای رای دادن به حزب مورد نظر او دعوت کند.

علل کاهش محبوبیت سعد حریری در میان همشهریانش چیست؟

با این حال، سنجار می گوید دیگر هرگز به حریری رای نمی دهد!

اقدامات اخیر دولت عربستان برای کاهش هزینه ها، مقابله با فساد مالی، و برخی تنش های میان عربستان و لبنان، سنجار و سایر شهروندان صیدا را که مشغول کار در عربستان هستند وارد شرایط سختی کرده است.

علل کاهش محبوبیت سعد حریری در میان همشهریانش چیست؟

او اظهار داشت از سال 2015 (آغاز جنگ یمن) پرداخت دستمزد او در عربستان با مشکل مواجه شد. آنها از پرداخت حقوق کارمندان لبنانی خودداری می کردند و همین باعث شد به صیدا بازگردد.

به گفته سنجار، سعودی ها، 50 تا 60 هزار دلار از دستمزدش را پرداخت نکرده اند.

این شهروند لبنانی در نظر دارد به همراه تنی چند از اعضای خانواده و اهالی شهر صیدا، با تحریم کردن انتخابات پارلمانی 6 می که فردا برگزار می شود، نارضایتی خود را از حزب حریری اعلام کند.

گفته می شود حدود 800 لبنانی که اکثریت آنها از شهروندان صیدا هستند و در شرکت های خارجی حریری کار می کردند، با وخیم شدن اوضاع کار به لبنان بازگشته اند و به نظر می رسد به صف معترضان  سعد حریری بپیوندند.

حزب حریری بخش عمده ای از مخارج خود را از طریق شرکت های ساخت و ساز خانواده حریری در عربستان تامین می کند. این در حالی است که مشکلات کارمندان لبنانی در عربستان نشان می دهد، نوسان مالی شرکت های خارجی حریری، پیروزی حزب او را تحت تاثیر قرار می دهد.

اگرچه احتمال دارد سعد حریری بار دیگر به عنوان نخست وزیر باقی بماند، انتظار می رود تعدادی زیادی از کرسی های حزب او به رقبایش از جمله نامزدهای حزب الله لبنان واگذار شود.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید