14 سال زندان برای خبرنگاران رویترز که جنابت میانمار را منتشر کردند

کدخبر: ۲۲۴۷۶۶
اقتصادنیوز: دو خبرنگار بازداشت شده یک رسانه خارجی در میانمار که وقایع مرتبط با کشتار مسلمانان روهینگیایی را پوشش، در دادگاهی در یانگون (پایتخت) در مورد دسترسی به اسناد دولتی مجرم شناخته شدند که این حکم احتمالا آن ها را با 14 سال زندان روبه رو خواهد کرد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، رسانه های آسیایی گزارش دادند که قاضی دادگاه امروز دوشنبه این دو خبرنگار را که برای خبرگزاری رویترز در میانمار فعالیت داشتند، به جرم دسترسی و انتشار اسناد دولتی محکوم کرد و گفت که حکم قضایی آنها به زودی اعلام می شود. 

بازداشت این خبرنگاران تاکنون با مخالفت نهادهای مدنی و سازمان های مختلف بین المللی روبه رو شده است. 

این دادگاه در یانگون پیشتر با درخواست وکلای مدافع دو خبرنگار میانماری برای آزادی آنها مخالفت کرده بود. 

'ون لون' 32 ساله و 'کیاو سوئی اوو' 27 ساله دو خبرنگاری هستند که از ماه دسامبر2017 به اتهام نقض قانون حفظ اطلاعات کشور درمورد عملیات نظامی ارتش میانمار در ایالت راخین بازداشت شده و در شش ماهه گذشته در زندان به سرمی برند. 

میانمار پس از کشتار هزاران نفر از روهینگیایی ها و آواره کردن بیش از 700 هزار نفر از آنها در ماه اوت 2017(شهریور96) با محکومیت جهانی درارتباط با نسل کشی ، پاکسازی قومی و قتل های گروهی غیرقانونی رو به روست. 

این درحالی است که ارتش و دولت میانمار این اتهامات را رد کرده و ادعا می کند: عملیات این ارتش علیه تروریست های ارتش آزاد روهینگیا 'آرکان' انجام شده است. 

دو خبرنگار میانماری که برای رسانه خارجی کار می کردند، گزارش هایی از کشتار یک گروه 10 نفره از مردم روهینگیا در روستای 'ایندین' راخین در روز دوم سپتامبر 2017 توسط نیروهای ارتش و نیروهای امنیتی این کشور منتشر کرده بودند. 

این گزارشگران مستندات تصویری در مورد این جنایت را پس از گفت وگو با روستائیان و خانواده های این قربانیان فاش ساختند. 

طبق قانون 'حفاظت اطلاعات' که برجای مانده از دوران استعمار بریتانیا در میانمار است دو خبرنگارمذکور ممکن است با حداکثر به 14 سال زندان روبه رو شوند. 

این خبرنگاران در دادگاه خود را بیگناه دانسته و خواستند که آزاد شوند. آن ها به خانواده های خود گفتند ساعاتی پس از آن که دو افسر پلیس به صورت ناشناس در رستورانی در یانگون به آن ها اطلاعات مستندی را ارائه کردند، بازداشت شدند. 

برخی دیپلمات های حاضر در میانمار به رسانه های غربی گفتند: این دادگاه آزمونی برای آنگ سان سوچی رهبر معنوی میانمار و دریافت کننده پیشین جایزه صلح نوبل در حمایت از دموکراسی و آزادی بیان دراین کشور است.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید