توضیح لاریجانی درباره شائبه‌های انتخاب رئیس کمیسیون اصل نود

کدخبر: ۲۲۸۲۶۱
اقتصادنیوز: رییس مجلس شورای اسلامی روند طی شده در هیات رییسه را برای انتخاب تنها گزینه نامزدی ریاست کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی تشریح کرد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، علی لاریجانی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی پس از معرفی داوود محمدی به عنوان تنها گزینه پیشنهادی هیات رییسه مجلس، توضیحاتی در خصوص نحوه انتخاب و معرفی نامزد ریاست کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس به نمایندگان ارائه کرد.

وی گفت: برای معرفی نامزد ریاست کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی در هیات رئیسه مجلس دو جلسه برگزار کردیم تا گزینه ریاست مشخص شود. در آئین نامه عنوان شده که رئیس کمیسیون با پیشنهاد هیات رئیسه مجلس از بین اعضای ثابت کمیسیون که ۸ نفر می باشند و با رأی مجلس برای مدت یک سال انتخاب می شود.

نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: همچنین در بخش آراء مربوط به این موضوع در ماده ۱۲۱ در بخش بند هـ عنوان شده اکثریت مطلق نمایندگان حاضر هستند که برای انتخاب رئیس مجلس، رئیس دیوان محاسبات و دادستان آن، رأی اعتماد می دهند؛ در بند ۱۶ نیز عنوان شده سایر مواردی که در این آیین نامه و سایر قوانین برای آن ها کلمات تصویب و یا موافقت آورده شده و در این آیین نامه مصداق آن مشخص نشده باشد باید به صورت اکثریت مطلق رأی بیاورد که همانند وزرا رأی اعتماد می آورد.

رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: براین اساس در مجلس گذشته رئیس کمیسیون را معرفی می کردند و با این استدلال یک نفر به مجلس معرفی می شد که اگر رأی اعتماد می آورد موضوع تمام می شد و در غیر این صورت باید فرد دیگری معرفی می شد. در این راستا در ابتدای مجلس همین اقدام انجام شد اما آقایان در هیات رئیسه عنوان کردند دو نفر معرفی شود که کمی ضیق در آیین نامه است؛ چون وقتی دو نفر معرفی شود و اگر رأی نصف به علاوه یک نیاورد مشخص نیست چه باید کرد لذا مشکل به وجود می آید. در عین حال هیات رییسه در دور قبل رأی داد دو نفر معرفی شود.

لاریجانی ادامه داد: مجددا که در این خصوص در هیات رییسه بحث شد با این استدلال بر همان رویه سابق مجلس تایید شد که یک نفر معرفی شود که اگر رأی اعتماد آورد موضوع تمام می شود وگرنه فرد دیگری باید معرفی شود. در این بین برخی از نمایندگان نامه ای ارائه کردند که تجدیدنظر صورت بگیرد و این اتفاق رخ داد؛ در این رابطه سه نظر وجود داشت که به رأی گذاشته شد و با استدلال هایی که صورت گرفت نظری که مبتنی بر معرفی یک نفر بود رأی آورد تا مجلس رأی اعتماد بدهد ولی سناریویی که دو نفر معرفی شود رأی کافی نیاورد.

وی افزود: از نظر هیات رئیسه استناد آیین نامه ای نکته مذکور است و نظر دیگری نیست و با استناد به آیین نامه راهی پیدا نشد و به هر حال معرفی دو نفر رأی کافی نیاورد بنابراین روش این است که یک نفر معرفی شود تا آقایان اگر نصف به علاوه یک رأی دادند که باید اکثریت مطلق رأی بیاورند، فرد رئیس کمیسیون اصل ۹۰ می شود وگرنه باید دوباره فرد جدیدی معرفی شود.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید