روحانی: شخصاً مخالف دلار 4200 تومانی بودم اما چون 30 اقتصاددان اجماع داشتند پذیرفتم/از بانک مرکزی ارز دولتی گرفتند و در بازار آزاد فروختند

کدخبر: ۲۶۲۶۶۵
اقتصادنیوز؛ حسن روحانی، رئیس‌جمهوری گفت: بعد از عید زمانی که قیمت دلار نوسان پیدا کرد، همه اقتصاددانان در جلسه‌ای اعلام کردند که باید دلار تک‌نرخی شده و با 4200 تومان عرضه شود. البته شخصاً با این موضوع موافقت نداشتم اما از آنجا که همه اقتصاددانان در جلسه‌ای که حضور داشتند بر آن اجماع داشتند و اعلام کردم که با وجود اینکه قبول ندارم اما چون اجماع قبول دارد، آن را می‌پذیرم.
روحانی: شخصاً مخالف دلار 4200 تومانی بودم اما چون 30 اقتصاددان اجماع داشتند پذیرفتم/از بانک مرکزی ارز دولتی گرفتند و در بازار آزاد فروختند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری؛ حسن روحانی روز سه شنبه در جلسه شورای اداری استان گلستان با بیان اینکه "افتخار می کنیم که مانند جنگ 8 ساله، در جنگ اقتصادی هم ناقض تعهدات کشور نبوده ایم"، گفت: هدف ترامپ، جدایی مردم از نظام، دست شستن از استقلال و انزوای ایران است اما او هم موفق نشد و نخواهد شد.

رئیس‌ جمهور وحدت، همدلی و همراهی همه جانبه مردم را برای غلبه بر مشکلات و شکست طرح‌های دشمن مورد تأکید قرار داد و گفت: امروز همه باید دست به دست هم داده و دشمن را شکست داده و از مسیر سخت تحریم عبور کنیم و مطمئن باشیم که همه این اهداف با صداقت، راستگویی و ایمان به حق امکان‌پذیر است.

روحانی ، همدلی، وحدت و اتحاد میان مسئولین استان گلستان را بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: البته در این مسیر تلاش آیت‌الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان بسیار تأثیرگذار بوده است و به فضل الهی و با تلاش‌ها و فداکاری‌های انجام شده، امنیت و همدلی خوبی در سطح استان وجود دارد.

رئیس جمهور امنیت و همدلی را اساس توسعه کشور دانست و اظهار داشت: بدون تردید اگر در جایی امنیت و همدلی وجود نداشته باشد، سرمایه نیز به آن منطقه وارد نمی‌شود، لذا توسعه نیز اتفاق نمی‌افتد.

روحانی اضافه کرد: استان گلستان در کنار برخورداری از نعمت امنیت و همدلی، از تنوع اقلیمی و جاذبه‌های زیبای طبیعی، تاریخی و گردشگری نیز برخوردار است که با استفاده از این ظرفیت‌ها می‌توان در مسیر رفع مشکلات و بهبود زندگی مردم گام برداشت.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امروز در شرایط تحریم قرار داریم بدین معنا که شرایط عادی و طبیعی نیست، اظهار داشت: قرار داشتن در این شرایط سخت بدین معنا نیست که از تحریم بترسیم و از اهداف خود دست برداشته و عقب‌نشینی کنیم، اما به هر حال شرایط جنگ اقتصادی ویژگی‌های خاص خود را دارد. همچنان که در شرایط جنگ تحمیلی نمی‌شد که انتظار داشت شهید، مجروح و بمباران وجود نداشته باشد.

روحانی خاطر نشان کرد: جنگ تحمیلی بر ملت ایران تحمیل شد و ما 8 سال در مقابل آن ایستادگی و مقاومت کردیم البته به طور طبیعی در این مدت خسارت‌های مادی و معنوی هم در کنار پیروزی‌های بزرگ داشتیم.

رئیس جمهور با تقدیر از ایثار و فداکاری شهدا و جانبازان، خاطر نشان کرد: اینکه فردی 30 سال روی ویلچر و یا روی تخت قرار داشته باشد، کار آسانی نیست و جانباز شدن سختی‌ها و دشواری‌هایی برای فرد جانباز، خانواده و فرزندانش دارد. از این رو به سازمان برنامه و بودجه و استاندار گلستان تأکید کردم که هر چه سریع‌تر آسایشگاه جانبازان استان را تکمیل کرده و در اختیار جانبازان عزیز  قرار دهند.

روحانی با اشاره به آثار جنگ اقتصادی آمریکا علیه کشورمان، اظهار داشت: ابرقدرت مستبدی به نام آمریکا با کمک صهیونیست‌ها و مرتجعین منطقه جنگ اقتصادی بزرگی را بر ملت ایران تحمیل کرده  و معلوم است که این جنگ می‌تواند شهید، مجروح و خسارت داشته باشد، اما مهم این است که باید در مقابل آن ایستادگی کنیم و البته در این جنگ ما نیز خسارت‌هایی به دشمن می‌زنیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: افتخار دولت دوازدهم این است که ما آغازگر این مسیر نبودیم. البته به طور مداوم ما را تحریک کردند که شروع‌کننده باشیم و در این راه دولت دوازدهم خدمت بزرگی به ایران و ملت بزرگ ایران انجام داد که در آینده ابعاد و زوایای مختلف این کار دولت دوازدهم را برای مردم بازگو خواهم کرد.

روحانی اضافه کرد: شاید اگر دولت دیگر و شرایط دیگری در کشور حاکم بود، ما آغازگر می‌شدیم. البته خیلی تحریک کردند که ما را لبه آتش ببرند که یک جا نقض‌کننده باشیم تا بلافاصله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیانیه داده و به واسطه آن فشارها و قطعنامه‌های مختلف علیه کشورمان صادر گردد.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه افتخار دولت این است که آغازگر و متجاوز به حقوق بین‌المللی نبوده است، گفت: همانطور که در جنگ 8 ساله نیز ایران آغازکننده حمله به عراق نبوده و صدام جنگ را بر ملت ایران تحمیل کرد امروز هم آغازگر جنگ اقتصادی آمریکا، صهیونیست‌ها و مرتجعین منطقه هستند چرا که هنوز هم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام می‌کند که ایران کاملاً به تعهدات خود پایبند بوده است.

روحانی گفت: هنوز هم وقتی آقای ترامپ ریاست شورای امنیت سازمان ملل را برعهده گرفته و با تشکیل جلسات مختلف به دنبال اعمال فشار و محکوم کردن ایران است، به جز خودش همه 14 عضو از برجام و ایران دفاع می‌کنند و این رسوایی تاریخی بزرگی است که در تاریخ آمریکا سابقه نداشته است و این پیروزی و موفقیت بزرگی است که متعلق به ملت ایران و دیپلماسی کشورمان است.

رئیس جمهور ملت ایران را سربازان مقدم جنگ اقتصادی، نیروهای مسلح و دیپلماسی کشورمان دانست و گفت‌: تمام پیروزی‌ها و موفقیت‌هایی که در عرصه‌های مختلف به دست آورده‌ایم متعلق به ملت بزرگ ایران است.

روحانی با اشاره به اهداف صدام در جنگ تحمیلی علیه ملت ایران، خاطر نشان کرد: هدف اول صدام سرنگونی انقلاب اسلامی بود و اگر در این هدف موفق نبود، جدا کردن خوزستان از ایران را هدف دوم خود قرار داد و اگر در هیچ کدام از این اهداف توفیقی نداشت به دنبال آن بود که در قراردادهای مختلف کشورمان را مجبور به عقب‌نشینی کند، اما به هیچ یک از اهدافش نرسید.

رئیس جمهور با بیان اینکه آمریکا نیز در جنگ اقتصادی چندین هدف را دنبال می‌کند، گفت: هدف اصلی آمریکا این است که مردم ایران از نظام اسلامی جدا شوند و دیگر راه شهدا و علما را ادامه نداده و برای استقلال، امنیت، آزادی، ایمان، اعتقاد و هویت ایرانی و اسلامی خود حاضر به فداکاری نباشند اما به فضل الهی در این هدف خود به هیچ‌وجه موفق نخواهد شد چرا که ملت ایران به اسلام، عشق می‌ورزند و مصمم هستند راه استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ایران را مانند 40 سال گذشته با قدرت ادامه دهند.

روحانی منزوی کردن ایران را هدف دیگر آمریکا از جنگ اقتصادی علیه ملت ایران دانست و گفت: بدون تردید هرگونه پیشرفت و توسعه در کشور با انزوا همخوانی ندارد چرا که اگر صادرات نداشته باشیم و سرمایه‌ گذاری و تکنولوژی پیشرفته وارد کشور نشود، قرار گرفتن در مسیر رشد و توسعه بسیار دشوار و چه بسا نشدنی است.

رئیس جمهور افزود: ضمن اینکه اگر کالا صادر نشود، کیفیت آن ارتقاء نمی‌یابد و تولید کننده کالا در مسیر صادرات و ورود به بازار رقابت جهانی ناچار است که کیفیت تولیدات خود را افزایش و قیمت را کاهش دهد.

روحانی با بیان اینکه انحصار و عدم رقابت بلای بزرگی برای کشور است، گفت: در کشورمان در هر موضوعی که رقیب وجود نداشته باشد، شاهد پیشرفت در آن نیز نخواهیم بود و انحصار و انزوا، کشور را به عقب می‌اندازد.

رئیس جمهور با طرح این سوال که چرا تولید دچار مشکل می‌شود، گفت: اگر کالایی تولید شود، اما به فروش نرسد، بدون تردید، کارخانه تعطیل می‌شود، لذا تقاضا است که تولید را تحریک می‌کند.

روحانی با اشاره به اینکه اگر تکنولوژی هم نباشد، نمی‌توان به راحتی مسیر توسعه را طی کرد، اظهار داشت: برخی تکنولوژی‌ها را باید خودمان بسازیم و گاهی نیز نیاز داریم که آن را وارد کنیم و اگر تکنولوژی‌های پیشرفته از خارج خریداری شود، بدون تردید مسیر میانبری برای پیشرفت طی خواهیم کرد. همانطوری که اگر برای صنعت هسته‌ای تکنولوژی را وارد نمی‌کردیم، چه بسا 30 سال آینده به وضعیتی که الان در آن هستیم دست می‌یافتیم.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در دوران ریاست آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با یک کشوری مذاکره و یک عدد سانتریفیوژ به کشور وارد کردیم و غنی‌سازی را با سرعت بهتری آغاز نمودیم. چه بسا اگر آن را وارد نمی‌کردیم، شاید 10 الی 20 سال عقب‌تر از شرایط کنونی بودیم.

روحانی افزود: در دوران جنگ تحمیلی نیز وقتی به دنبال موشک ضد زره بودیم، نقشه ساخت آن را خریداری کردیم و در زمستان سال 62 بود که با آقای هاشمی رفسنجانی برای تست آن موشک حضور یافتیم البته ما می‌توانستیم بالاخره خودمان آن موشک را بسازیم اما بی‌تردید سال 62 نمی‌توانستیم آن را تولید و تست کنیم.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه آمریکا قصد دارد دیواری دور ایران بنا کند، تأکید کرد: این کار برای آمریکا امکان‌پذیر نیست و ایران هیچ‌گاه منزوی نخواهد شد و هم‌اکنون در سطح جهان نسبت به اهداف آمریکا در خصوص توافق هسته‌ای و تحریم‌ها تنها چند کشور انگشت‌شمار از آن حمایت می‌کنند و به جز این چند کشور تمام کشورهای دنیا، حتی متحدین آمریکا و اتحادیه اروپا از ایران دفاع کرده و آمریکا را محکوم می‌کنند لذا آمریکا هیچ‌گاه نمی‌تواند ایران را در محاصره قرار دهد.

روحانی خاطر نشان کرد: هدف دیگر آمریکا این است که نقش ایران را در منطقه کم‌رنگ کند تا نتوانیم در این منطقه جزو کشورهای پیشرو و تأثیرگذار باشیم و این موضوع را در چند کشور از جمله یمن امتحان کردند، اما ناموفق بوده و به دنبال آن هستند که خود را از یمن بیرون بکشند و امروز مشخص شده که کارشناس‌های نظامی آمریکا در یمن حضور داشتند.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در چند سال گذشته برخی کشورهای منطقه بیش از 100 میلیارد دلار اسلحه خریداری کردند که عمدتاً از آمریکا بوده است، اما علی‌رغم این تسلیحات اعلام می‌کنند که در یمن شکست خورده و یمن راه‌حل نظامی ندارد.

روحانی افزود: در سوریه نیز تصور می‌کردند که موفقیت مطلق خواهند داشت و در عراق و سایر کشورهای منطقه نیز چنین احساسی داشتند، اما شرایط این کشورها کاملاً برخلاف اهداف آنها رقم خورده است.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: اینکه آمریکا می‌خواهد ایران در منطقه، خود را کنار بکشد تا خودش همه کاره منطقه شود، از کارهای نشدنی است و امکان‌پذیر نیست. هر چقدر هم که وزیر خارجه آمریکا حتی به جای یک هفته ده‌ها هفته هم در کشورهای منطقه بچرخد، باز هم ناموفق خواهند بود.

روحانی گفت: هدف دیگر آمریکا از جنگ اقتصادی این است که فشار وارد کند تا ما امتیاز سیاسی در بخش‌های هسته‌ای و موشکی یا در منطقه به آنها بدهیم چرا که ترامپ مرتباً اعلام می‌کند که سر توافق هسته‌ای بر سر آمریکا کلاه رفته و بدترین توافق تاریخ آمریکا بوده است، البته جمهوری اسلامی ایران در این توافق هدف برد – برد را پیگیری می‌کرده است.

 رئیس جمهور خاطر نشان کرد: هدف اصلی آمریکا در مذاکرات هسته‌ای این بود که صنعت هسته‌ای را کنار بگذاریم، اما ما بر سر این موضوع کاملاً ایستادگی کردیم و امروز صنعت هسته‌ای کشورمان از هر زمان دیگری بهترین شرایط را دارد.

روحانی با اشاره به اینکه از سال 61 در کنار صنعت هسته‌ای کشورمان حضور داشته و با ابعاد مختلف آن آشنایی دارد، گفت: امروز دستگاه‌های آی آر 8  مشغول غنی‌سازی بوده و در غنی‌سازی 20 درصد نیز همچنان که اعلام شده برای رآکتور تهران از متدهای جدیدی استفاده می‌شود.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: امروز صنعت هسته‌ای کشورمان پیشرفت کرده،‌ضمن اینکه کشورمان از قطعنامه‌های مخرب رها شده و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان را بارها مورد تأیید قرار داده است.

روحانی تصریح کرد: آمریکا به دنبال اعمال فشار است، اما هیچ‌گاه تسلیم فشارهای آمریکا نشده و در مقابل آن سر فرود نخواهیم آورد. باید به آمریکایی‌ها تفهیم کنیم که اگر می‌خواهند با ایران صحبت کنند باید به ملت ایران احترام بگذارند و تحریم‌ها را کنار بگذارند.

رئیس جمهور افزود: ما هیچ‌گاه از حرف زدن مضایقه نکردیم، اما باید این موضوع از چارچوب اصولی و منطقی برخوردار باشد.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات اقتصادی مردم، اظهار داشت: اگر کسی ادعا کند که می‌تواند به طور کامل مشکلات اقتصادی را از بین ببرد سخن درستی نگفته و اگر کسی نیز بگوید که نمی‌توانیم در مقابل این فشارها اقداماتی انجام دهیم ،سخن نادرستی بیان کرده است چرا که حتماً می‌توانیم در مقابل این فشارها با برنامه‌ریزی صحیح توفیقات بزرگی به دست آوریم.

رئیس جمهور با بیان اینکه آمریکایی‌ها به زعم خودشان سه گلوگاه سیستم بانکی، درآمدهای ارزی و حمل و نقل را تحت فشار قرار داده‌اند، گفت: در حوزه کشتیرانی و حمل و نقل کالا با پیش بینی‌هایی که از قبل کرده بودیم اقدامات خوبی انجام شده و طی ماه‌های اخیر ده فروند کشتی کانتینر بر خریداری کرده‌ایم ضمن اینکه راه‌های جایگزینی نیز در این حوزه وجود دارد.

روحانی با اشاره به اهمیت خط آهن اینچه برون، گفت: برای اهداف این راه 4 سال تلاش شده است و قابل تغییر نیست و این طرح می‌تواند چین، اروپا و اروپا و روسیه را به خلیج فارس و دریای عمان وصل کند و باید تلاش کنیم که همه این آهن را برقی و دوبانده کنیم.

رئیس جمهور اضافه کرد: دولت نسبت به احداث راه‌آهن گرگان – مشهد، کاملاً آمادگی دارد و اقدامات اولیه در این زمینه انجام شده و امیدواریم این خط آهن احداث و در اختیار مردم استان قرار بگیرد.

روحانی خاطر نشان کرد: وعده‌هایی که در تمام  استان‌ها به مردم عزیز داده‌ام، حتماً بر مبنای کار کارشناسی بوده و هیچ‌گاه به طور فردی تصمیمی در عرصه کلان اتخاذ نشده است. ضمن اینکه هیچ طرح و پروژه‌ای هم نبوده که وعده داده باشیم و اجرایی شدن آن را پیگیری نکنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه دولت همه توان خود را به کار خواهد گرفت تا تمام وعده‌هایی که در این سفر داده شده، اجرایی و عملیاتی شود، گفت: امیدوارم از این مراحل حساس عبور کنیم و به جایی برسیم که در پیشگاه مردم سرافراز باشیم. دولت خدمت به مردم را افتخار بزرگی برای خود می‌داند و معتقدیم مسئولیت‌ها، گذرا هستند و مهم این است که در پیشگاه مردم و وجدان خود سرافراز باشیم.

روحانی با تأکید بر اینکه باید در مقابل عمل، راستگویی و صدق خود را به مردم نشان دهیم، تصریح کرد: امام علی(ع) فرمودند که در میدان جنگ صدق خود را نشان داده است لذا صداقت در میدان عمل روشن می‌شود و همه باید برای انقلاب، عزت، استقلال و آزادی در مقام عمل صدق خود را نشان دهیم.

رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت مشارکت و همکاری مردم با دولت در همه عرصه‌ها بویژه عرصه اقتصادی، گفت: زمانی که گندم در ژاپن کم شد نخست وزیر این کشور از مردم خواست تا برای کمک به مردم 3 ماه گندم مصرف نکنند و بعد از آن مغازه‌هایی که نان و گندم عرضه می‌کردند بدون مشتری ماندند و در یکی از کشورهای همسایه زمانی که قیمت دلار در حال افزایش بود، از مردم خود خواستند تا دلار نخرند و دلارهای خود را به بازار عرضه کنند و همه با این خواسته همراهی کردند و حتی زمانی که شکر در انگلیس کم شد نخست وزیر این کشور از مردم خواست که یک ماه آن را مصرف نکنند، لذا قیمت شکر پایین آمد.

روحانی تصریح کرد: نمی‌شود که همه مردم در انتخابات شرکت کنند و دولتی را انتخاب کنند و انتظار داشته باشند که دولت همه کارها را درست کند. این در حالی است که دولت به تنهایی توان این کار را ندارد و اصل و اساس حضور و همراهی مردم است. همه باید در مسیر رفع مشکلات مشارکت و همراهی داشته باشند.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: بعد از عید زمانی که قیمت دلار نوسان پیدا کرد، همه اقتصاددانان در جلسه‌ای اعلام کردند که باید دلار تک‌نرخی شده و با 4200 تومان عرضه شود. البته شخصاً با این موضوع موافقت نداشتم اما از آنجا که همه اقتصاددانان در جلسه‌ای که حضور داشتند بر آن اجماع داشتند و اعلام کردم که با وجود اینکه قبول ندارم اما چون اجماع قبول دارد، آن را می‌پذیرم.

روحانی اظهارداشت: من با این اقدام و تک نرخی کردن قیمت ارز مخالف بودم ، دلایلم را گفتم و توضیح دادم اما وقتی 30 اقتصاددان این خواسته را داشتند پذیرفتم و دیدم نمی شود روی نظر شخصی ام بایستم. 

رییس جمهوری بیان کرد: این طرح در ابتدا خوب و حتی الان هم می تواند به همین قیمت باشد اما ببینید دلال ها چه بلایی سر ما آورند و چه کردند. 

وی گفت: گفتند می خواهیم جنس وارد کنیم، ثبت سفارش کردند از بانک مرکزی دلار گرفتند اما با دلال خارجی طرف حساب خود هماهنگ کرده و با وجود دریافت 100 میلیون دلار ارز دولتی ، به واسطه داشتن فاکتور دروغ 50 میلیون دلار کالا وارد کردند و مابقی آن را در بازار آزاد فروختند. 

روحانی بیان کرد: مگر می توانیم برای هر نفر یک قاضی یا مامور مسلح بگذاریم و مراقب آنها باشیم ؟ مگر این کار شدنی است؟ 

رییس جمهوری افزود: هفته ای نیست که در دولت فریاد نزده و از وزیری در مورد نحوه مصرف ارز دولتی توضیح نخواهم اما وزیر و معاون وزیر هم حریف این کارها نمی شوند. 

وی ادامه داد: گزارشی به ما می رسد که خدا کند دروغ باشد اما مطابق آن فردی که برای وارد کردن دارو ارز دولتی گرفته به جای آن که دارو با عمر 3 سال را وارد کشور کند، ماده اولیه ای که عمرش به ماه مانده و تقریبا مجانی است وارد می کند که با پایان زمان مصرف ، اثر مفید دارو از بین می رود که این گونه خیانت ها را نمی توان گفت. 

روحانی اضافه کرد: در همه عرصه ها پیروز شدیم اما فقط یک جا باید جبران کنیم و کم آوریم که آن هم در اخلاق، ایثار، فداکاری راستگویی و امانتداری است. 

وی گفت: یک تولید کننده به جای آنکه دست به تولید بزند مواد اولیه خود را در یک روستا مخفی کرده تا کالاها در بازار گران تر شود و او پول بیشتری به جیب بزند. 

رییس جمهوری بیان کرد: چرا این گونه شده و ما به سود کم قانع نبوده و از بیت المال برای خود جیب بزرگی دوخته ایم . 

روحانی ادامه داد: با همکاری و همدلی و توجه به خداوند و راستگویی و ایمان می توانیم دشمن را شکست داده و از این مسیر تحریم عبور کنیم. 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید