معاون کل وزارت بهداشت تشریح کرد؛

آخرین آمار رسمی مرتبط با کرونا در ایران؛ با تعطیلی قم موافق نیستم/ قرنطینه مربوط به قبل از جنگ جهانی است

کدخبر: ۳۲۶۵۷۴
اقتصادنیوز؛ ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، ضمن تکذیب خبر فوت ۵۰ نفر در قم بر اثر ابتلا به کرونا اعلام کرد: اگر تعداد فوت‌شدگان نصف این آمار هم باشد من استعفا می‌دهم. ما به خاطر تشویش اذهان عمومی کوتاه نمی‌آییم.
آخرین آمار رسمی مرتبط با کرونا در ایران؛ با تعطیلی قم موافق نیستم/ قرنطینه مربوط به قبل از جنگ جهانی است

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا؛ ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت درباره آخرین آمار شدگان فوت شدگان بر اثر کرونا گفت: از دیروز تا امروز ۴ نفر به جمع فوت شدگان اضافه شده است و به ۱۲ نفر رسیده است. افراد مبتلا که تست آنها مثبت شده نیز ۵۹ الی ۶۱ نفر است.

وی افزود: تعداد فوت شده اگر صورت باشد، مخرج تعداد افرادی است که مشکوک هستند و فوتی ما از میان افراد مشکوک نزدیک به یک درصد است.

تکذیب خبر فوت ۵۰ نفر در قم بر اثر ابتلا به کرونا/ اگر تعداد فوت‌شدگان نصف این آمار هم باشد، استعفا می‌دهم/ ۸۰ درصد افراد مشکوک و بیمار با مراقبت در خانه خوب می‌شوند

معاون کل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: فوت ۵۰ نفر را تکذیب می‌کنیم، هیچ کسی صلاحیت اعلام اخبار در این زمینه را ندارد.

وی با بیان اینکه برخی رسانه‌های خارجی تعداد افراد فوت شده را اعلام می‌کنند و من جواب آن‌ها را نمی‌دهم، گفت: اما اگر از افراد دلسوز داخلی کسی ادعایی در این زمینه دارد، باید با یک نامه رسمی و محرمانه اسامی را اعلام کنند. نماینده قم نیز باید به ما رسمی و محرمانه اسامی را اعلام کند اگر تعداد فوت‌شدگان نصف این آمار هم باشد من استعفا می‌دهم. ما به خاطر تشویش اذهان عمومی کوتاه نمی‌آییم.

حریرچی خاطرنشان کرد: تست رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز مثبت شده است. الان وقت رقابت‌های سیاسی نیست. کرونا یک موضوع ملی است و باید دست به دست هم دهیم تا آن را ریشه‌کن کنیم.

حریرچی در خصوص قرنطینه شهرهایی که آمار ابتلا به کرونا در آنها بالا است، گفت: با قرنطینه به هیچ وجه موافق نیستیم، چرا که این اقدام مربوط به قبل از جنگ جهانی است، قرنطینه تبعاتی دارد و ما به دقت مصاحبه و آزمایش و تحلیل‌های لازم را انجام می‌دهیم  و پیش بینی می‌کنیم که هر تصمیمی چه تاثیری خواهد داشت.

او با تاکید بر اینکه قم وضعیت باثباتی دارد،  ادامه داد: اگر قم را تعطیل کنیم و مردم به مسافرت بروند باعث پخش بیماری در بقیه شهرها می‌شود در نتیجه با قرنطینه به هیچ وجه موافق نیستیم.

حریرچی افزود: استفاده از لباس مخصوص که برخی به آن لباس فضانوردی می‌گویند، نیز پروتکل دارد و برای کسانی باید استفاده شود که یا قطعا به دلیل کرونا فوت کرده‌اند و یا بیماری است که کرونای مثبت دارد. ما طبق سطح بندی براساس پروتکلی که اعلام کردیم باید از این لباس استفاده کنیم.

وی درباره نپرداختن صدا و سیما به اهمیت مسئله کرونا گفت: صدا و سیما نیز از لحاظ آگاهی بخشی همکاری خوبی با ما داشته است از لحاظ اطلاع‌رسانی هم  در برنامه تیتر امشب، نگاه یک و گفتگوی ویژه خبری به این موضوع اختصاص پیدا کرد. در اکثر مسائل بخش خبری هم هماهنگ شده که حضور داشته باشیم.

معاون کل وزارت بهداشت درباره خاکسپاری افراد فوت شده به دلیل بیماری کرونا گفت: خاکسپاری افراد فوت شده به دلیل بیماری کرونا پروتکل کاملا مشخص و از پیش تعیین شده‌ای دارد. همچنین درباره شست و شو و اینکه باید چه ماده‌ای به فوت شده زده شود یا اینکه در چه عمقی از زمین باید دفن باشد دارای یک پروتکلی است که مختص who است و عینا هم باید اجرا شود یک سری خبرهای منفی منتشر می‌شود که از ابتدا کذب است و مدعی می‌شوند که خودشان فرد فوت شده را کاور کرده و بعد دفن کرده‌اند، اما آیا مردم این چنین چیزی را قبول می‌کنند آیا کسی می‌تواند جنازه را به تنهایی در کاور کند؟

حریرچی درباره تامین ماسک و مواد ضد عفونی برای عموم مردم گفت: ما در مورد ماسک پیش‌تر واضح گفته‌ایم که مردم عادی احتیاجی به ماسک ندارند و فقط مراقبین آن هم با سطح بندی مانند پزشک و پرستار هستند که باید حتما از ماسک استفاده کنند. البته ۸۰ درصد افراد مشکوک و بیمار باید در خانه مراقبت شوند و کسانی که از بیماران کرونا مراقبت می‌کنند حتما باید ماسک استفاده کنند.  

وی افزود: همچنین افرادی که دارای سندروم حاد سرماخوردگی هستند و عطسه می‌کنند باید از ماسک استفاده کنند البته ما پیش بینی کرده بودیم که ماسک کم نمی‌آید. علاوه بر این‌ها ما گله داریم که در شرایط سخت دو اتفاق می‌افتد، اول اینکه یکی سری سوداگری‌هایی می‌کنند و می‌خواهند سود چندین برابری کسب کنند. ما از دادستانی اردبیل تشکر می‌کنیم که دو داروخانه متخلف را پلمپ کردند.

این خبر در حال تکمیل است ...

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید