انتشار بیماری مرموز و کشنده در اتیوپی

کدخبر: ۳۲۷۸۳۵
​اقتصاد نیوز:روزنامه انگلیسی سان فاش کرد که ساکنان یک دهکده اتیوپی قبل از مردن به دلیل بیماری مرموز، از ناحیه بینی و دهان خونریزی می‌کنند، تصور می‌شود منبع این بیماری زباله های سمّی ناشی از اکتشاف نفت توسط چین باشد.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از تابناک، این روزنامه اظهار داشت: خانواده‌ها و اهالی روستا در شهرک‌های این منطقه از علائم هولناک مانند تورم اندام و زرد شدن چشم رنج می‌برند، سپس خونریزی از دهان و بینی می‌کنند.

بیماری چشم قربانیان را زرد می‌کند، درجه حرارت را ناگهانی بالا می‌برد، غدّ‌ه‌هایی در بدن آنها ظاهر می‌شود و سپس می‌میرند.

علی‌رغم ابهام در علت بیماری روستائیان، دولت در آدیس‌آبابا با صدور بیانیه‌ای ادعاهای مربوط به بحران بهداشتی و زیست‌محیطی در این منطقه را تکذیب کرد.

ساکنان محلی از ساخت خط لوله نفت چینی‌ها ابراز نگرانی کردندT زیرا در این زمینه مشاوره‌ای صورت نگرفته بود و می‌ترسند محیط‌شان که به حیوانات چرنده وابسته است از بین برود.

اسماعیل قومان، شهروند شصت ساله گفت: هیچ کس از ما درباره مصیبت‌مان سؤال نکرده است. در مصاحبه با این روزنامه خضر عبدی‌عبدالله ۲۳ ساله که بعداً در اثر این بیماری درگذشت، اظهار داشت که او معتقد است زباله‌های خطرناک شیمیایی کارخانه مسئول بیماری وی است.

انتشار بیماری مرموز در اتیوپی

برخی بر این باورند که منبع این بیماری عملیات کاوش نفت چینی‌هاست

خضر که در شرق اتیوپی شرقی جیجیگا زندگی می‌کند، گفت: سموم ناشی از باران‌های موجود در کالوپ (میدان گازی) مسئول این بیماری همه‌گیر است. این جوان قبل از مرگ توضیح داد، پزشکان به او گفتند که نمی توانند به او کمک کنند. سیبل توبا که در هارکاد زندگی می‌کند، گفت همسایه‌اش اولین زن محلی بود که در سال ۲۰۱۴ بر اثر این بیماری درگذشت. با وجود مرگ و میرهای متعدد با علائم یکسان، هنوز رابطه بین استخراج گاز با بیماری‌ در این منطقه انکار می‌شود.

انتشار بیماری مرموز در اتیوپی

کیتسیلا تادیسی مدیر مجوزهای وزارت معادن و نفت فدرال، گفت دولت از نشت‌های احتمالی هیچ اطلاعی ندارد. گفتنی‌ است شرکت چینی Poly-GCL از سال ۲۰۱۴ مشغول تحقیق در مورد نفت و گاز طبیعی در منطقه حوضه اوگادن است.

این شرکت اولین آزمایش‌های استخراج را در منطقه معروف به حوضه اوگادن انجام داد و Poly-GCL با جیبوتی کشور همسایه اتیوپی توافق نامه ای را برای سرمایه گذاری ۳.۱ میلیارد پوندی در ساخت خط لوله ۷۶۰ کیلومتری از اوگادن به ساحل جیبوتی امضا کرده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید