درخواست بودجه به‌نام مبارزه با داعش هدف برای تقابل با ایران

کدخبر: ۳۴۰۹۵۵
اقتصادنیوز؛ «اسکات ریتر» مأمور اطلاعاتی سابق ارتش آمریکا در یادداشتی در پایگاه اینترنتی شبکه «راشا تودی» نوشت، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا به متحدان این کشور فشار می‌آورد بودجه مبارزه علیه داعش را افزایش دهند اما هدف اصلی واشنگتن جبهه‌سازی علیه ایران است.
درخواست بودجه به‌نام مبارزه با داعش هدف برای تقابل با ایران

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس؛ یک مأمور اطلاعاتی سابق ارتش آمریکا گفت، تلاش وزیر امور خارجه آمریکا جهت دریافت بودجه مبارزه با داعش، در حقیقت هدف جبهه‌سازی علیه ایران را دنبال می‌کند.

ریتر در این یادداشت نوشت: «با این‌که رئیس جمهور ترامپ پیش‌تر مدعی شده که داعش ۱۰۰ درصد منهدم شده است، آمریکا به‌دنبال تأمین بودجه بین‌المللی برای ادامه دادن به مبارزه علیه داعش است اما هدف واقعی این تلاش‌ها ایران است».

ریتر نوشت: «پامپئو از جامعه بین‌الملل درخواست کرده است بر محدودیت‌های اقتصادی تحمیل شده بر اقتصاد جهان غلبه کرده و بیش از ۷۰۰ میلیون دلار برای مقابله با تهدیدات داعش در عراق و سوریه فراهم کنند. پامپئو روز پنجشنبه در نشست وزرای ائتلاف مبارزه با داعش گفت "مبارزه ما علیه داعش ادامه دارد و در آینده نزدیک نیز ادامه خواهد داشت. وقت استراحت نیست. باید به ریشه‌کن کردن هسته‌های داعش و شبکه‌های آن ادامه داده و با کمک به ایجاد ثبات، مناطق مختلفی در عراق و سوریه را آزاد کنیم"».

در این یادداشت آمده است، ترامپ اواخر سال ۲۰۱۸ در پیامی توئیتری با اعلام شکست داعش در سوریه خواستار خروج نیروهای آمریکایی از این کشور شد. این تصمیم ترامپ استعفای «جیمز متیس» وزیر دفاع پیشین آمریکا را موجب شد. شبهات موجود درخصوص این‌که آیا واقعاً داعش توسط ائتلاف آمریکایی منهدم شده بود یا خیر، اوایل سال ۲۰۱۹ (دی ۹۷) که نیروهای داعش سه نظامی آمریکایی را در سوریه کشتند افزایش یافت. زیرا در همین روز «مایک پنس» معاون ترامپ در جلسه‌ای گفت «خلافت نابود شده و داعش شکست خورده است». حدود یک ماه بعد ترامپ در سفری به «آلاسکا» در جمع نظامیان آمریکایی گفت داعش ۱۰۰ درصد شکست خورده است. پامپئو نیز ۲۰ آگوست ۲۰۱۹ (۲۹ مرداد ۹۸) در مصاحبه‌ای گفت: «قطعاً مکان‌هایی وجود دارد که داعش امروزه در آن‌ها نسبت به سه یا چهار سال قبل قدرت بیشتری پیدا کرده است. اما خلافت از بین رفته است و انجام حملات خارجی برای آن‌ها بسیار دشوار شده است».

ریتر افزود، با وجود چنین جمع‌بندی‌های واضحی، ترامپ در ماه اکتبر ۲۰۱۹ (مهر ۹۸) در تماس تلفنی با همتای ترکیه‌ای خود گفت به تمام نیروهای آمریکایی باقی مانده در سوریه دستور داده این کشور را ترک کنند. سردرگمی ناشی از این اقدام موجب شد ائتلاف ضد داعش کم و بیش منحل شود. ترامپ اندکی پس از دستور خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، به آن‌ها مأموریت جدیدی داد که شامل محافظت از میادین نفتی، مقابله با دولت «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه و جلوگیری از حضور ایران در این منطقه بود. از آن زمان آمریکا در سوریه و عراق درگیری‌های پراکنده‌ای با شبه‌نظامیان متحد با ایران داشت که بخشی از جنگی نیابتی بزرگ‌تری علیه ایران بود. اوایل سال ۲۰۲۰ (زمستان ۹۸) هدف مبارزه با داعش رفته‌رفته محو شد و نیروهای آمریکایی آماده درگیری بالقوه با ایران شدند.

او در ادامه نوشت، همه‌گیری جهانی ویروس کرونا حمایت احتمالی از درگیری گسترده‌تر میان ایران و آمریکا را کاهش داد و کشورهای جهان مشغول مقابله با این بیماری و عواقب اجتماعی و اقتصادی اعمال مقررات قرنطینه شدند. در چنین اوضاعی، درخواست پامپئو برای دریافت بودجه برای مقابله با داعش باید مورد ارزیابی بگیرد. با توجه به این واقعیت که کشورهای جهان در به راه انداختن جنگ علیه ایران از آمریکا حمایت نمی‌کند، دولت ترامپ چاره‌ای ندارد جز این‌که برای ایجاد حمایت بین‌المللی از حضور آمریکا در غرب آسیا شبح داعش را احضار کند. در پایان باید گفت چنین سیاستی محکوم به شکست است زیرا آمریکا قادر نخواهد بود ائتلافی ضد داعش را سرهم کند. حتی اگر چنین ائتلافی شکل گیرد واقعیت‌های جغرافیایی مربوط به سوریه و عراق، پایدار نگه‌داشتن آن در طول زمان را کاملاً غیرممکن خواهد کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید