گردش به راست وزیر آموزش و پرورش/ از انتصابات قالیبافی تا جابجایی‌ به نفع اصولگرایان

کدخبر: ۳۴۳۰۱۱
اقتصادنیوز :محسن حاجی میرزایی روز گذشته لحظات سختی را در مجلس گذراند. نمایندگان منتقد تلویحا او را از پارلمان به بیرون هدایت کردند. این اتفاق در حالی افتاد که در مدت گذشته عمده عزل و نصب‌های وزارت آموزش و پرورش در جهت نزدیک شدن به مجلس اصولگرا بوده است. یکی از انتتصابات مهم، حضور تیمور علی عسگری در وزارتخانه بود که ا نشان می‌دهد فرزند او، یکی از چهره‌های اصلی کمپین انتخاباتی قالیباف بوده و برای ریاست او نیز بسیار لابی کرده و در عمده سفرهای استانی قالیباف شرکت داشته است. با این حال قالیباف در روز حضور حاجی میرزایی در مجلس حضور نیافت و اداره جلسه را به قاضی زاده هاشمی سپرد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از رویداد 24 ، محسن حاجی میرزایی جزو اولین وزرایی بود که زود پایشان به مجلس یازدهم باز شد. طبیعی بود در شرایطی که سامانه شاد و آموزش آنلاین وزارت آموزش پرورش نتوانسته بود خیال خانواده‌ها را راحت کند، وضعیت مدارس و نحوه برگزاری امتحانات هم مشخص نبود، مجلس اصولگرای منتقد، حاجی میرزایی را برای توضیح عملکردش به صحن علنی بیاورد. در کنار همه این انتقادها، گویا نمایندگان از شیوه عزل و نصب‌ها در وزارتخانه رضایت نداشتند و به همین دلیل بخش عمده سوال‌ها از وزیر حول همین محور بود و پاسخ حاجی میرزایی هم پاسخی بود که گویا می‌خواست بهانه را از مجلس اصولگرا بگیرد: «فکر نکنید از شرایط راضی هستم. هیچ عزل و نصبی در آموزش و پرورش طی دوره مسئولیت من با انگیزه سیاسی انجام نشده و نخواهد شد و هر مورد که شما نمایندگان در مورد آن فرمودید را توضیح می‌دهم.»

سخنان حاجی میرزایی اما مجلس ناراضی را راضی نکرد تا آنها با کتاب آیین‌نامه مقابل جایگاه ناطقان تجمع و اعتراض کنند و در نهایت به شکلی عجیب و غیر متعارف وزیر را به خارج از مجلس هدایت کنند.

اتفاق دیروز اگر در تاریخ مجلس بی‌سابقه نباشد، دست‌کم کم‌سابقه بود؛ کمتر به خاطر می‌آید که نمایندگان، آنقدر از یک وزیر گلایه داشته باشند که بلافاصله پس از ارائه توضیحات در جلوی تریبون تجمع کنند و در نهایت با فریادهای اعتراضی او را به خارج از مجلس هدایت کنند.

یکی از موضوعاتی که نمایندگان گلایه زیادی نسبت به آن داشتند؛ انتصابات حاجی میرزایی بود. طبیعی بود وزیر آموزش و پرورش که خود به واسطه ارتباطش با جهانگیری پست مهمی در دولت پیدا کرده بود، انتصاباتی سیاسی داشته باشد. با این حال خود او معتقد است عزل و نصب‌هایش کاملا غیر سیاسی بوده است.

 علی باقرزاده فاروجی رییس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی و رییس کمیته انتصابات و در حقیقت مرد شماره دو وزارت آموزش و پرورش یکی از همین انتصابات است. باقرزاده شاید جز تنها مدیران دولت روحانی باشد که از دولت احمدی نژاد تا دولت روحانی همواره در پست‌های مختلف مشغول فعالیت بوده است. او سال‌ها معاون وزیر آموزش و پرورش در دولت احمدی نژاد بود و با وجود کمرنگ بودن نقش او طی سال‌های گذشته در سیستم مدیریت آموزش و پرورش به لطف حاجی میرزایی او هم اکنون جز بانفوذترین مدیران ارشد این وزارتخانه بزرگ و حساس است.

باقرزاده پیش از این رئیس سازمان نهضت سوادآموزی بود که سال گذشته در مراسمی که هیچ خبرنگاری در آن حضور نداشت، کنار گذاشته شد و شاپور محمدزاده به جای او منصوب شد. با کنار رفتن باقرزاده گمان نمی‌رفت که او در دولت روحانی پست مهمی بگیرد، با این حال این بار پست حساس ریاست مرکز هماهنگی حوزه وزارتی به او رسید.

البته این همه ماجرا نیست شاید بحث تغییر حسین خنیفر رییس دانشگاه فرهنگیان کشور که پس از مدتها بی‌ثباتی در سال ۹۷ با تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از سه سرپرست پیشین دانشگاه به ریاست این دانشگاه بزرگ رسید جز نکاتی باشد که از دید نمایندگان مجلس و البته رسانه‌ها پنهان نماند. خصوصا اگر قرار باشد حاجی میرزایی مجددا برای به دست آوردن دل مجلس اصولگرا یک مدیر غیر همسو دیگر با دولت را در مسند کار قرار بدهد.

وضعیت آموزش و پرورش و بلاتکلیفی دانش آموزان و موضوع استخدام حق التدریسی‌ها و ... آنقدر بغرنج بود که احتمالا خود حاجی میرزایی پیش از شروع مجلس یازدهم می‌دانست با شروع به کار خانه ملت، وضعیت دشواری خواهد داشت؛ شاید به همین دلیل بود که قبل از شروع مجلس یازدهم لابی وزارت آموزش و پرورش با چهره‌های تاثیرگذار مجلس آغاز شده بود.

اطلاعات رویداد۲۴ نشان می‌دهد حاجی میرزایی قبل از شروع مجلس یازدهم تیمور علی عسگری از چهره‌های نزدیک به آیت الله هاشمی را به عنوان مشاور خود منصوب کرد تا بتواند قدری از فشار مجلس بر خود را بکاهد. با این حال نزدیک شدن به تیم قالیباف نه از طریق خود علی عسگری، بلکه از طریق فرزند او صورت گرفته است. فرزند حجت الاسلام تیمور علی عسگری جزو حلقه اول یاران قالیباف بود که تلاش بسیاری کرد تا با لابی‌های شهر به شهر، کرسی ریاست سردار تضمین شود. او حتی در چند سفر استانی که قالیباف برای دیدار نمایندگان استان‌های مختلف و کسب رای ریاست داشت، به عنوان یکی از هماهنگ‌کننده‌های اصلی حضور داشته است. با این حال وضعیت آنگونه که حاجی میرزایی تصور می‌کرد، طبق روال پیش نرفت و قالیباف حتی در جلسه‌ای که می‌دانست نمایندگان روز سختی برای وزیر رقم خواهند زد، حضور نیافت و اداره پارلمان را به قاضی زاده هاشمی سپرد و عاقبت یکی از کم‌سابقه‌ترین اتفاقات مجلس رقم خورد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید