تبعات کرونا بر محیط زیست

کدخبر: ۳۴۸۹۷۳
​اقتصاد نیوز:پلاستیک که به دلیل خاصیت تجزیه ناپذیری به عنوان یکی از مخرب‌‌ترین آلاینده‌ها شناخته می‌شود اینک با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا و بحران سلامت مرتبط با شیوع بیماری کووید۱۹ بستر مناسب‌تری برای ایفای نقش در آلودگی محیط زیست یافته است.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از یورو نیوز، تارا، یک موسسه فرانسوی ارائه دهنده خدمات عمومی در زمینه تحقیق و محافظت از اقیانوس‌ها، پس از بررسی نمونه‌برداری‌های انجام شده در ماه ژوئن از هفت رودخانه بزرگ اروپا، نسبت به انباشت روز افزون ماسک و دستکش‌های رها شده توسط افراد در این کانال‌های آبی هشدار داده است.

تبعات کرونا بر محیط زیست؛ انباشت تکه‌های دستکش و ماسک در رودخانه‌های اروپا
رمی آنتیجر، سخنگوی موسسه تارا روز یکشنبه در جریان یک گفتگوی رادیویی ضمن طرح این هشدار یادآور شد: «نتیجه این تحقیق و بررسی که حکایت از یافت مقادیر زیادی ماسک و دستکش در آب‌ رودخانه‌های اروپا دارد، هشدار دهنده و در عین حال نگران کننده برای آینده است.»

به گفته سخنگوی این موسسه تحقیقاتی فرانسوی «با توجه به شرایط موجود می‌توان از هم‌اکنون انتظار داشت که حجم این آلاینده‌ها روز به روز افزایش یابد.»

سخنگوی موسسه تارا در ادامه تصریح کرد ماسک‌های محافظ یک‌بار مصرف که از پلی‌پروپیلن ساخته شده و بسیار ظریف هستند به سرعت تکه‌تکه شده و متلاشی می‌شوند.

رودخانه‌هایی که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته جزو ۹ رودخانه بزرگ اروپا هستند که پیش‌تر در سال گذشته میلادی توسط کارشناسان موسسه تارا از حیث وجود ریز میکروپلاست‌ها مورد آزمایش و نمونه برداری قرار گرفته بودند.

رودخانه‌های «تیمز» در بریتانیا، «البه» و «راین» در آلمان، «سِن»، «رون»، «لوآر» و «گارون» در فرانسه، «تیبر» در ایتالیا و «ایبرو» در اسپانیا ۹ رودخانه بزرگ و مهم اروپا هستند که در این تحقیق مورد نمونه‌برداری قرار گرفته‌اند.

مارتین هرتائو، کاپیتان کشتی موسسه تارا که از آن به عنوان یک لابراتوار سیار نام برده شده است، به رادیو فرانس‌انفو فرانسه گفته است: «ماموریت انجام شده وجود میکروپلاستیک‌ها را که برخلاف تصور در آب دریا و زیر نفوذ اشعه ماوراء بنفش و نمک تجزیه و متلاشی نمی‌شوند به اثبات رسانده است.»

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید