بر اساس یافته‌های تحقیق جدید در آلمان؛

امید به واکسن کرونا بر باد رفت

کدخبر: ۳۴۹۰۹۳
اقتصادنیوز؛ نتایج آزمایش خون اولین کسانی که در آلمان به کرونا مبتلا شدند نشان می ‌دهد که پادتن ‌های تولید شده در بدن آنها به سرعت کاهش یافته است؛ این امر می ‌تواند اثربخشی واکسن احتمالی علیه این ویروس را تحت تأثیر قرار دهد.
امید به واکسن کرونا بر باد رفت

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران؛ با شیوع ویروس کرونا و بیماری کووید۱۹ دانشمندان در سراسر جهان در حال انجام تحقیقات گسترده‌ ای در زمینه تولید پادتن‌ ها (آنتی ‌بادی ‌ها) در بدن بهبودیافتگان از این بیماری هستند؛ تحقیقاتی که می‌ توانند کمک موثری در ساخت واکسن احتمالی علیه ویروس کرونا باشند.

 اما نتایج یک تحقیق جدید در آلمان در مورد بیمارانی که توانسته ‌اند از کووید۱۹ جان سالم به در ببرند، نشان می‌ دهد که احتمالا نمی ‌توان به ایمنی درازمدت و اثر‌بخشی پادتن‌ های تولید شده در بدن برای زمان طولانی امید زیادی داشت.

اولین کسانی که در آلمان به ویروس کرونا مبتلا شدند در ایالت بایرن بودند. «کلمنز ونتنر» رئیس بخش بیماری ‌های عفونی در مونیخ درباره وضعیت فعلی اولین بهبود‌یافتگان از ویروس کرونا می‌ گوید که آزمایش خون این بیماران کرونایی در آلمان که در اواخر ماه ژانویه در کلینیک «شوابینگ» تحت درمان قرار گرفتند، نشان دهنده کاهش قابل توجه تعداد آنتی باد ی‌های خنثی ‌کننده تولید شده در بدن آنها است.

او می ‌افزاید که در این صورت خطر ابتلای دوباره بهبودیافتگان به ویروس کرونا بالا است.

ونتنر گفت: «در آزمایش بسیار ویژه ‌ای که فقط می ‌تواند در آزمایشگاه ‌هایی با امنیت بالا انجام شود، ما شاهد آن بودیم که در ۴ مورد از ۹ مورد بیمار بهبودیافته آنتی ‌بادی‌ های خنثی ‌کننده بدن به میزان قابل ملاحظه‌ ای کاهش یافته ‌اند.»

این متخصص افزود که باید به امکان ایمنی از طریق پادتن‌ های بدن با دیده تردید برخورد کرد و تاثیر این آنتی ‌بادی ‌ها بر ایمنی درازمدت فرد و از این طریق واکسینه شدن او در مقابل ابتلای دو باره به ویروس هنوز نامشخص است.

ونتنر گوشزد کرد که این موضوعی است که باید در روندی طولانی به طور جدی بررسی و کنترل شود.

او گفت: «در این صورت امکان ابتلای دوباره کسانی که یک بار به ویروس کرونا مبتلا شده ‌اند وجود دارد.»

رئیس بخش عفونت‌ شناسی بیمارستان مونیخ تاکید کرد که این موضوع باید همچنان مشاهده و آزمایش شود و «برای مشخص شدن میزان ایمنی فرد در درازمدت در کنار شمار پادتن‌ های به اصطلاح سلولB تولید شده در بدن، سلول ‌های ایمنیT نیز اندازه‌ گیری شود. این سلول ‌ها برای ایمنی درازمدت بدن مهم هستند. در شرایطی که بیماران آنتی ‌بادی ‌های خنثی ‌کننده خود را از دست داده اند، اگر سلول‌ های دفاعی T از پیش با حریف خود آشنا باشند، می ‌توانند در مقابل ویروس مقاومت کنند و به شکل هدفمند سلول‌ های آلوده به ویروس را از بین ببرند.»

نتایج به دست آمده از یافته‌های این پزشک متخصص آلمانی در تحقیقات سایر دانشمندان در جهان نیز دیده شده است. محققان چینی در مجله علمی «طب طبیعی» گزارشی را منتشر کرده‌ اند که نشان می ‌دهد سلول‌ های دفاعی بدن بیمارانی که به ویروس کرونا مبتلا شده بودند پس گذشت دو ماه کاهش یافته است.

این امر به ویژه در مورد بیمارانی صدق می ‌کند که علائم کم و ضعیفی از بیماری کووید۱۹ داشته ‌اند. اما در بیمارانی که شدت بیماری هم زیاد بوده میزان سلول ‌های دفاعی در درازمدت کاهش چشمگیری پیدا کرده است. بدن بیماران با علائم کمی از بیماری از ابتدا پادتن‌ های کمتری تولید می‌ کند و بنابراین ایمنی ضعیف‌ تری در مقابل ویروس دارند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید