ترکیب هیات رییسه شورای شهر تهران مردانه شد / کدام اعضا ریزش رای داشتند

کدخبر: ۳۵۷۴۴۲
​اقتصادنیوز: ‌با جایگزینی آرش میلانی به جای بهاره آروین تنها زهرا نژاد بهرام از 6 عضو خانم شورا در ترکیب هیات رییسه حضور دارد .
ترکیب هیات رییسه شورای شهر تهران مردانه شد / کدام اعضا ریزش رای داشتند

به گزارش اقتصادنیوز ،آخرین رای گیری برای انتخاب هیات رییسه شورای شهر پنجم تهران امروز برگزار شد و محسن هاشمی با 18 رای در صندلی ریاست باقی ماند . او سال گذشته هم با 18 رای به ریاست شورای شهر رسیده بود اما امروز علیخانی عضو نزدیک به هاشمی حضور نداشت وبا حضور او هاشمی می توانست با 19 رای به ریاست شورا برسد .

ابراهیم امینی نیز که سال گذشته با 17 رای به نائب رییسی شورای شهر رسیده بود امسال با 16 رای توانست نایب رییس بماند . همچنین زهرا نژاد بهرام که سال گذشته 16 رای داشت امسال با 13 رای منشی اول شد و آرش میلانی نیز با 12 رای جایگزین بهاره آروین که سال گذشته با 14 رای داشت به عنوان منشی دوم انتخاب شد .

هاشمی امسال برخلاف سال گذشته که نطق هایش رویکردی خود انتقادی داشت از عملکرد شورای پنجم دفاع کرد و گفت :‌صیانت از سرمایه شهر و توقف واگذاری به اشخاص حقیقی وحقوقی بدون مصوبه شورا، پیگیری تخلفات گذشته و تقویت نظارت بر عملکرد مدیریت شهری، متوقف کردن شهر فروشی وصیانت از فضاهای شهری و باغات، تکثر و تنوع دیدگاه ها در حوزه فرهنگ و فراهم سازی بستر برای مشارکت نهادهای مدنی در موضوعاتی نظیر آسیب های اجتماعی صورت گرفت، بخشی از کارنامه شورای پنجم بود.

وی در ادامه افزود: در پایان سال سوم و آغاز سال چهارم دوره پنجم شورای شهر تهران قرار داریم. اگرچه این دوره به لحاظ مشارکت واعتماد مردمی به مدیریت شهری بی سابقه بود اما به لحاظ بروز مشکلات و موانع درونی و بیرونی نیز کمتر شاهد چنین شرایطی بودیم. هاشمی افزود: شرایط سخت اقتصادی کشور و تورم رکودی توام با تحریم های بی سابقه در تاریخ ،همراه با رکود در صنعت ساختمان و منقبض شدن منابع مالی مدیریت شهری که توام با کسری بودجه و کمبود منابع دولت نیز شده بود، شرایط دشواری را برای پیشبرد مقاصد مدیریت شهری ایجاد کرد، بویژه آنکه کاهش فروش تراکم و متوقف کردن شهر فروشی وصیانت از فضاهای شهری و باغات نیز اقدامات سختگیرانه، داوطلبانه مدیریت شهری فعلی برای تغییر در روند تهران، و فراهم کردن بستر زندگی در آن بود.

رییس شورای شهر تهران گفت : بیش از 230 جلسه جهت رسیدگی به طرح ها و لوایح وصولی، و 630 تذکر اعضای محترم شورا که در برخی حوزه ها نظیر شفافیت، که لغو جلسات غیرعلنی شورا، پخش زنده صحن علنی و شفاف کردن آرا اعضا، برای نخستین بار در کشور بخشی از پروژه شفافیت شورای پنجم بوده است. صیانت از باغات و فضای سبز با لغو مصوبه برج باغ ها، تکثر و تنوع دیدگاه ها در حوزه فرهنگ و فراهم سازی بستر برای مشارکت نهادهای مدنی در موضوعاتی نظیر آسیب های اجتماعی صورت گرفت، بخشی از کارنامه شورای پنجم بود.

وی ادامه داد: شورای پنجم 187 مصوبه عمومی، 282 مصوبه باغات و 35 مصوبه نامگذاری داشته است، و برای 119 شخصیت حقوقی نمایندگان شورا را با رای صحن علنی معرفی کرده است.

وی افزود: صیانت از سرمایه شهر و توقف واگذاری به اشخاص حقیقی وحقوقی بدون مصوبه شورا، پیگیری تخلفات گذشته و تقویت نظارت بر عملکرد مدیریت شهری، بخش دوم عملکرد شورای پنجم را تشکیل می دهد، که کمیسیون های تخصصی ششگانه شورا، می تواند بصورت تفصیلی گزارش عملکرد خود را جهت اطلاع افکار عمومی و کارشناسان ارائه بدهند.

هاشمی گفت: فقط در اینجا به یک نمونه از واکنش شورا، به پاندمی کرونا اشاره می کنم، که در اسفند ماه و بهار امسال که بسیاری از نهادها و ادارات تعطیل یا نیمه تعطیل بودند، شورا بصورت منظم تشکیل جلسه داد، و سه مصوبه را در جهت حل مشکلات مردم و همچنین تطبیق شرایط شهرداری با پیامدهای ناشی از کرونا را به تصویب رساند.

رییس شورای شهر تهران گفت: طبیعی است بروز وظهور عملکرد شورای پنجم، در بیلان شهرداری بعنوان بازوی اجرایی مدیریت شهری، تبلور می یابد، و در این بخش بدلیل بی ثباتی وتغییرات شهردار در سه سال گذشته و همچنین فاصله عملکرد موجود با عملکرد مطلوب، نارضایتی ها وانتقاداتی وجود دارد، که شورای پنجم شنونده و پذیرای نظرات کارشناسی است.

وی ادامه داد: وظیفه خود می دانم که از عملکرد هیات رییسه شورا نیز تقدیرکنم، که با همفکری و خرد جمعی و بعنوان مصداق واقعا " وشاورهم فی الامر" با حضور حدود هشت تن از اعضا، بخش عمده تصمیمات مربوط به اداره شورا، با همفکری و خرد جمعی گرفته شد و اگر در موردی هیات رییسه نتوانست به تصمیم مشخصی برسد، در هم اندیشی و با مشارکت اکثر اعضا شورا، این تصمیم گرفته شد، و هیچ تصمیمی براساس نظر وسلیقه شخصی رییس شورا گرفته نشد، اگر انتقادی نسبت به ملایمت و جهت دار نبودن تصمیمات هیات رییسه وجود دارد، ناشی از ترجیح خرد جمعی به نظر و فکر فردی است، که اقدامی قابل دفاع است.

هاشمی گفت: در پایان لازم می دانم از عملکرد همه اعضای شورا، همکاران محترم دبیرخانه، اصحاب رسانه و کارشناسان و مشاورانی که ما را در همه شرایط بخصوص پاندمی کرونا، بدون وقفه در انجام وظایف یاری کردند، قدردانی کنم و آرزو دارم که در یکسال باقیمانده بتوانیم به وظایف سنگین خود در برابر آرا مردم عمل کرده، و امانتدار خوبی برای اعتماد مردم باشیم.

در این جلسه همچنین ناهید خداکرمی، رئیس کمیته  سلامت شورا در دویست و سی و دومین جلسه شورا اسلامی، گفت: همه ما وضعیت کشور و صد البته تهران را از منظر اپیدمی* کرونا ویرس می‎دانیم. در طی این شش ماه تا دیروز، حدود ده هزار و دویست تهرانی جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده‎اند.

وی افزد: در روز جمعه شاهد مرگ یک کودک هشت‎ساله بر اثر ابتلا به کرونا ویروس بودیم، که پدر و مادرش هردو پزشک متخصص بودند. و این یعنی کودکان و نوجوانان نیز در معرض خطر هستند. لذا همه شهروندان بویژه در ایام عزاداری محرم که عاشورا و تاسوعا نیز در پیش است، باید همچنان نسبت به رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شست و شوی دست‎ها حساس باشند. و در این راستا شهرداری تکلیف ویژه‎‎ای برای حفاظت از شهروندان دارد.

خداکرمی افزود: چراکه مشاهده شده است که در برخی نواحی اطلاعیه‎هایی برای برگذاری مراسم کوچک عزاداری داده می‎شود. وی ادامه داد: مراسم کوچک معنا ندارد، و قابل پیش‌بینی نیست. و مردم هرجا ببینند که صدای عزاداری بلند شود، حتما در آنجا جمع می‎شوند. از همین روی لازم است که شهرداری همان شعار «هر خانه یک حسینیه» را دنبال کند. جا دارد که در سطح محلات پروتکل‎های ستاد مبارزه با کرونا رعایت شود. امیدوارم کار به جایی نکشد که در 24 محرم شاهد پیک سوم کرونا باشیم.

محمود میر لوحی هم در این جلسه  گفت: هم در سال اخیر و هم در دو سال قبل تر، به نظر می آید که شورا موفق عمل کرده، به طوریکه  تصمیمات بزرگ و موثر در صحن هم در فضای افکار عمومی، و حتی در سطح بین المللی بازتاب داشته است. و من این عملکرد کارا را، محصول عملکرد هیات رییسه شورا می دانم.

میرلوحی افزود: ما یکسال پر چالش را در پیش رو داریم. و در آستانه انتخابات شورا و ریاست جمهوری قرارداریم. در حال حاضر هم شرایط به نحوی است که رقبای ما درغیاب مشارکت حداکثری، امروز دارند کرسی ها را می گیرند.

وی افزود: با این حال ما برای 4 سال متعهد و ملتزم به رای مردم هستیم. آرایی که به واسطه آن سعی بر ایجاد انضباط مالی، برخورد با تخلفات، حفظ محیط زیست، تحقق تهران شهری برای همه، توجه به زنان و جوانان در انتصاب در پست های مدیریتی، و حفظ کیان شورا داشته ایم. و امیدواریم هیات رییسه شورا در حفظ کیان شورا و اصلاح طلبان همانگونه که در سه سال قبل زحمات زیادی کشیده اند، در سال آخر نیز توفیق داشته باشند. و امانتدار خوبی برای رای و اعتماد مردم در سال آخر شورا باشیم.

علی اعطا هم در تذکری در این جلسه گفت :‌  در رابطه با پل های عابر پیاده باید گفت که به واسطه وجود تابلوهای تبلیغاتی در دو طرف آن، پل‌ها نا امن هستند.

وی افزود : حل موضوع  ناامنى پل ها مطالبه جدی شهروندان است. و برخی از این پل ها به تونل وحشت تعبیر می کنند.

 سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران گفت : شهروندان معتقدند که این پل‌ها امن نیستند. و امکان آزار و مسائل مختلف در آن وجود دارد .

به گفته اعطا ضرورت دارد، شهرداری تهران از وضعیت پل‌ها و ضوابط حاکم بر آن ها و تعداد آنها در مناطق، گزارش دقیقی را به شورای شهر ارایه کند، تا بر اساس این گزارش موضوع را دنبال کنیم.

وی ادامه داد: نتیجه اقدامات ما باید در جهت رضایتمندی شهروندان و به ویژه بانوان باشد .

 وی در ادامه با اشاره به تودیع و معارفه مدیر مسئول روزنامه همشهری، ادامه داد:  شاهد تلاش و زحمات و دغدغه های مهران کرمی، مدیر مسئول پیشین روزنامه همشهری بودیم و همچنین به خانم نیلوفر قدیری، مدیرمسئول جدید تبریک می‌گوییم.

اعطا گفت: انتصاب ایشان به عنوان مدیر مسئول از حیث توجه به مدیریت بانوان نیز جای تقدیر دارد.

 عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه یادآور شد: طبق وعده‌ای که داده بودیم Tاز امروز پخش زنده صحن شورا از طریق صفحه اول برخی خبرگزاری ها، و سایت شورای شهر آغاز شده است. و این کار را توسعه خواهیم داد .

در پایان جلسه شورای شهر تهران هم  محسن هاشمی پس از پایان جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران گفت: سال سوم شورای شهر به اتمام رسید و لازم بود در آستانه شروع سال پایانی شورای پنجم بنده به عنوان رئیس و همه روسای کمیسیون‌ها گزارش عملکرد بدهیم که هر کمیسیون ۱۵ دقیقه وقت داشت وتوانست چکیده‌ای از اقداماتشان را اعلام کنند.

وی با بیان این که انتخابات هیات رئیسه نیز برای سال چهارم انجام شد که تنها با یک تغییر مابقی ابقاء شدند، تصریح کرد: در پی انصراف بهاره آروین از سمت منشی دوم شورا، آرش میلانی انتخاب شد و سوپرایزی که گفتم نیز همین بود.

هاشمی با اشاره به ابتلای علیخانی رئیس کمیسیون حمل و نقل به بیماری کرونا گفت: این عضو به دلیل ابتلا به کرونا نتوانست در جلسه هیات رئیسه شرکت کند که رأی وی را بعدا بروید از خودش بپرسید.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که حق شناس اعلام کرده است که برای ریاست شورا کاندیدا بوده اما قبل از آغاز جلسه پیامی از سوی یکی از بزرگان اصلاحات دریافت کرده که در انتخابات شرکت نکن گفت: من اطلاعی از این موضوع ندارم اما می‌دانم که قطعا حق شناس لیاقت آن را داشت که به عنوان رئیس شورا در انتخابات شرکت کنند.  اما فکر می‌کنم ایشان به دلیل حفظ وحدت، خودشان تصمیم گرفتند که در انتخابات شرکت نکنند. اما باز هم از وی جزئیات دقیق را بپرسید.

هاشمی در پاسخ به سوالی که چرا از بیرون شورا برای اعضاء تصمیم گیری می‌شود، اظهار کرد: البته این گونه کارها مشورت است نه توصیه و معمولا افراد با دیگران مشورت می‌کنند و حتی استخاره هم انجام می‌شود و در مکتب ما مشورت و استخاره وجود دارد که نمی‌شود اسم آن را توصیه و دخالت گذاشت.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که در سال آخر شورای شهر باید همه فعالیت‌ها و تلاش‌هایمان به نتیجه برسد که بر همین اساس همه تلاششان را دو چندان می کنند، گفت: ما برنامه سوم را تصویب کردیم و یک برنامه تحقق پذیر نیز تدوین کردیم و حالا همه تلاش می‌کنند در یک سال باقی مانده این برنامه تحقق پذیر، محقق شود.

وی درباره حواشی میدان جمهوری اسلامی که کلمه اسلامی از تابلوی آن حذف شده بود نیز گفت: جنجال نادرستی در گذشته علیه مدیریت شهری ایجاد شد که حالا در مورد این میدان نیز  تحقیق کردم و دیدم از سال ۹۰ الی ۹۱ در بسیاری از تابلوهایی که به سمت این میدان بود اصلا کلمه اسلامی قید نشده و در حال تحقیق و بررسی هستیم که چه کسی در چه زمانی این تابلوها را نصب کرده است هر چند که تاریخ دقیق مشخص نیست اما حذف کلمه اسلامی سابقه ۱۰ ساله دارد و نمی دانم چرا حالا جنجال درست شده است.

هاشمی با بیان این که حالا که این مسئله به رسانه‌ها و فضای مجازی کشیده باید با حساسیت بیشتری در مورد علل آن بررسی کنیم اظهار کرد: تابلوی میدان جمهوری قیافه مشکوکی هم دارد و به مانند سایر تابلوها نیست اما باید ببنیم که چه کسی در چه زمانی این تابلوها را نصب کرده و باید دنبال کشف توطئه باشیم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران درباره رابطه دولت و شهرداری گفت: بهبود وضعیت شهرداری و دولت جزو وظایف رئیس شورا است که قطعا در یک سال باقی مانده سعی می‌کنم این رابطه بین شهرداری و دولت را که کمی هم خدشه دار شده مجددا برقرار کنم و شاهد باشیم که حناچی مجددا به جلسات هیات دولت برود.

وی افزود: از روحانی و جهانگیری می‌خواهم که اجازه دهند که روابط ترمیم شود و کدورت‌ها کنار برود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید