پنتاگون نگران نفوذ چین، روسیه و ترکیه در شمال آفریقاست؟

کدخبر: ۳۶۶۴۹۲
یک رسانه عرب زبان با اشاره به سفر وزیر دفاع آمریکا به شمال آفریقا، نوشت که پنتاگون نگران نفوذ چین، روسیه و ترکیه در این منطقه است.
پنتاگون نگران نفوذ چین، روسیه و ترکیه در شمال آفریقاست؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی در یادداشتی درباره سفر اخیر مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا به تونس، الجزایر و مراکش نوشت: شمال آفریقای از نظر آمریکا منطقه‌ای باثبات است که مشکلات زیادی ایجاد نمی‌کند اما اوضاع اخیراً به دلیل ظهور عوامل نظامی جدید، به ویژه نفوذ چین، روسیه و سپس سیاست نظامی ترکیه تغییر کرده است که نگرانی پنتاگون را افزایش می‌دهد.

طبق این گزارش، چندین دهه است که هیچ رئیس جمهوری آمریکایی به کشورهای آفریقای شمالی سفر نکرده است و معمولا وزرای خارجه این کشور در مراحل انتهایی هر دولت به آفریقای شمالی سفر  می‌کنند و در معدود مواردی شاهد سفر وزیر دفاع آمریکا به این منطقه بوده‌ایم.

القدس العربی در ادامه نوشت: اسپر در این سفر توافقنامه‌های همکاری نظامی را با مراکش و تونس و امضا کرد که امری عادی نیست. این درحالی است که روابط آمریکا با الجزایر به دلیل همکاری و ارتباط این کشور با مسکو، محدود به مبارزه با فساد است. 

در ادامه این گزارش آمده است: سفر اسپر به شمال آفریقا به دلیل نگرانی‌های دولت ایالات متحده نسبت به عوامل زیر صورت گرفت:

۱ - سیاست وسوسه‌انگیزی که چین با کمک اقتصادی، سرمایه گذاری و فروش تسلیحات پیشرفته در قبال کشورهای مختلف جهان از جمله کشورهای آفریقایی در پیش گرفته است. از جمله مسائلی که اخیراً ایالات متحده را نگران کرده است پذیرفتن پیشنهاد چین توسط مراکش برای ساخت قطار سریع السیر بین مراکش و آگادیر، در جنوب این کشور و فروش پرتاب کننده موشک به رباط است.

۲ - از سوی دیگر، پنتاگون از سیاست نظامی ترکیه برای نفوذ در مدیترانه رضایت ندارد، چراکه آنکارا پس از دستیابی به همکاری راهبردی با لیبی اکنون به همکاری با تونس چشم دوخته و سیاست وسوسه نظامی و اقتصادی را با یکدیگر در هم آمیخته است.

۳ - روسیه نیز پس از آنکه موفق به نفوذ نظامی برخی از مناطق آفریقا شد، اکنون درصد گسترش نفوذ خود بوده و شمال آفریقا یک منطقه استراتژیک برای این کشور به شمار می‌رود. 

نزدیکی روابط نظامی مراکش به مسکو پس از سفر سه سال پیش محمد ششم، پادشاه این کشور به مسکو آغاز شد اما غرب رباط را در این زمینه تحت فشار قرار داد. مراکش همچنین برای کنار گذاشتن طرح قطار سریع السیر چین از سوی غرب تحت فشار قرار گرفت.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید