تفاوت ماموریت های ارتش و سپاه در آبهای بین‌المللی به روایت دریادار خانزادی

کدخبر: ۳۷۵۸۶۸
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت:امروز هر آنچه برای قدرت دریایی لازم است با استفاده از توان دفاعی تولید شده و دانش دفاعی و توان تولید تجهیزات مختلف در حدی است که هیچ نیازی به خارج کشور نداریم.
تفاوت ماموریت های ارتش و سپاه در آبهای بین‌المللی به روایت دریادار خانزادی

به گزارش اقتصادنیوز،  امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش(نداجا) صبح شنبه در نشستی خبری که به مناسبت سالروز حماسه آفرینی پرسنل ناوچه‌ی موشک انداز «پیکان» و «روز نیروی دریایی ارتش» در ستاد فرماندهی این نیرو برگزار شد، با بیان اینکه «در تاریخ همه ملت‌ها روزهایی وجود دارد که به آنها افتخار می‌کنند»، خاطر نشان کرد: هفتم آذر از جمله روزهایی است که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران می‌درخشد. تسلط بر دریا توسط نداجا موجب شد که خاک جمهوری اسلامی ایران از طریق دریا با محاصره مواجه نشود؛ شاکله‌ی شکست حصر آبادان نیروی دریایی بود.

 وی افزود: از هفتم آذر سال ۵۹ تا امروز حرکت پیوسته امنیت ساز خودش در دریا را امتداد داده است. بعد از جنگ دوران سازندگی نیروی دریایی با عمر دهی انقلابی و شکست تحریم ها شکل گرفت. همگام با پیشرفت انقلاب نیروی دریایی تلاش خود را برای ساخت تجهیزات بومی آغاز کرد و تا امروز شاهد هستیم هر آنچه در سطح و زیر سطح و قدرت تهاجمی نیروی دریایی لازم بوده است مهیا شده است. امروز انباشت بزرگی از فناوری و زیر ساخت در اختیار داریم که هیچگونه وابستگی به بیرون نداریم.

اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از ایسنا بخوانید؛

*«ساخت بدنه با طرحی جدید و انواع سامانه های موشکی و توپخانه ای نیروی دریایی ارتش را از نیاز به بیرون بی نیاز کرده است»؛ مجاهدت خاموشی در دریاهای آزاد شکل گرفت و طی این مدت ناو گروه های زیادی از نداجا برای برقراری امنیت در دریاها کار خود را آغاز کردند و این موضوع باعث شده امنیت دریاها به شکل برجسته ای بر قرار باشد. ما این کار را مستقل انجام دادیم و زیر پرچم هیچ ائتلافی قرار نگرفتیم و به سایر کشورها هم برای عبور امن از دریا کمک کردیم.

* طی روزهای آینده نمایشگاهی از خودکفایی نیروی دریایی به نمایش گذاشته می شود، ناوشکن دنا در نیمه دی ماه الحاق می شود. ناو موشک انداز زره همین هفته به نیروی دریای الحاق می شود و در کارخانجات نیروی در یایی ساخته شده و پنجمین فروند از این نوع شناور است. «رزه» و شناورهایی که در سال ۱۴۰۰ و بعد از آن ملحق می شوند توان مضاعفی به نیروی دریایی می دهد.

*{با اشاره دستور کار نداجا مبنی بر استقرار کامل نیروی در یایی در اقیانوس هند}: برای اینکار از بنادر کشورهای دوست استفاده می کردیم اما شرایط کرونا ما را ملزم می کند که از این اقدام پرهیز کنیم؛ به همین دلیل از ظرفیتی به نان ناو بندری استفاده خواهیم کرد.

* همه کشورهای دنیا با استفاده از ظرفیت های موجود خودشان این نوع ناو را ساخته اند و آمریکایی ها ناو بندر خود را بر بستر یک نفتکش ساخته اند. نیروی دریایی ارتش نیز با استفاده از همین شناورها نام بندری ساخته که به دریا انداخته شده است. این ناو توان حمل پنج الی هفت بالگرد را دارد. این ناو به پهپادهای عمود پرواز پلیکان نیز مجهز شده است. این شناور با یک بار سوختگیری می تواند بین هشت تا ۱۰ بار دور کره زمین را طی کند؛ این یعنی این شناور می تواند بدون محدودیت در اقیانوس هند حضور داشته باشد. این شناور امکانات آفندی و پدافندی خوبی دارد و می تواند معادلات امنیت منطقه اقیانوس هند را به نفع کشور های منطقه بر هم می زند.

*{ در پاسخ به پرسشی درباره تفاوت مأموریت‌های ارتش و سپاه در مأموریت‌های آبهای بین‌المللی، نیروی دریایی سپاه و ارتش را یکی ید واحد دانست}: ماموریت ها به صورت بسیار خوبی بین این دو نیرو تقسیم شده است و پیوستگی امنیت با اتحاد میان دو نیروی دریایی ارتش و سپاه برقرار می‌شود. در دریایی که نیروهای دریایی کشورهای متخاصم جولان می‌دهند این که بگوئیم نیروهای دریایی در ایران در آن حوزه چه کار می کنند حرف نادرستی است قطعاً این دو نیرو با حضور در آب‌های آزاد امنیت و اقتدار را برای کشورمان به ارمغان می آورند.

*{ در پاسخ به پرسشی درباره برگزاری رزمایش مشترک با سایر کشورها}: این رزمایش‌ها نتیجه تعامل های گسترده میان کشورهاست و بر همین اساس نیروهای دریایی کشورهای مختلف در کنار هم قرار گرفته و یک رزمایش را برگزار می‌کند سال گذشته ما میزبان یک رزمایش مرکب میان ایران روسیه و چین بودیم اما با فاصله اندک شاهد شیوع بیماری کرونا بودیم که امروز شاهد اوج ان در جهان هستیم البته تعامل نیروهای دریایی همچنان حفظ می‌شود اما هیچ ارتباط مستقیمی قرار است با هم نداشته باشیم و با پروتکل های بهداشتی برنامه‌ریزی‌های ما به این شکل است که رزمایش در سال جاری برگزار شود البته این بستگی به نوع پیشرفت بیماری کرونا دارد.

* کشورهای حاشیه اقیانوس هند در سال گذشته برگزار شود که تحت تاثیر بیماری کرونا قرار گرفت ما آمادگی داریم که در اسفندماه با حفظ رویکرد بدون تماس این رزمایش را برگزار کنیم دریادار خانزادی همچنین درباره روند الحاق ناو دماوند گفت: کار ساخت ناو دماوند در شمال در حال طی شدن است این ناو در این هفته به آب انداخته می شود و بلافاصله از آب گرفته می شود و ناو دمتوند حتما تا پایان سال توان دریانوردی را خواهد داشت.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید