تقویت واکنش ایمنی بدن با کمک یک درمان جدید سرطان

کدخبر: ۳۷۷۷۰۵
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود سعی کردند تا با کمک یک روش جدید درمان سرطان، واکنش سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.
تقویت واکنش ایمنی بدن با کمک یک درمان جدید سرطان

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، مجله Nature Communications اعلام کرد، پژوهشگران "مرکز پزشکی سیدرز ساینای"(Cedars-Sinai Medical Center) آمریکا در بررسی جدیدی نشان داده‌اند که یک روش جدید درمان سرطان، این قابلیت را دارد که به یک داروی شیمی‌درمانی موسوم به "جمسیتابین"(Gemcitabine) تبدیل شود که می‌تواند سلول‌های سرطانی را با روش خاصی از بین ببرد و سلول‌های ایمنی را برای مقابله با سرطان فعال کند. پژوهشگران، یافته‌های این بررسی را روی سلول‌های سرطانی انسان‌ها و موش‌ها آزمایش کردند.

پژوهشگران در این بررسی دریافتند هنگامی که یک داروی ضد التهابی مورد تایید "سازمان غذا و داروی آمریکا"(FDA) موسوم به "سلکوکسیب"(Celecoxib)، به جمسیتابین افزوده می‌شود، آن را از یک داروی غیرایمنی که نمی‌تواند واکنش ایمنی بیمار را فعال سازد، به یک داروی ایمنی تبدیل می‌کند که به راه‌اندازی واکنش ایمنی در موش‌ها منجر می‌شود. "کیت سیسون چان"(Keith Syson Chan)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ترکیب این داروها می‌تواند سلول‌های تومور را از بین ببرد و سلول‌های ایمنی بدن را فعال کند.

وی افزود: من باور دارم که پژوهش ما قابلیت بالینی قابل توجهی دارد زیرا ایمنی‌درمانی سرطان، ستون مهمی برای درمان بیماران مبتلا به سرطان به شمار می‌رود. اگر این کشف در آزمایش‌های بالینی مورد تایید قرار بگیرد، شاید بتواند درصد بیمارانی را که واکنش مثبتی نسبت به ایمنی‌درمانی سرطان دارند، افزایش دهد. در حال حاضر حدود ۷۰ تا ۸۵ درصد بیماران، از داروهای ایمنی‌درمانی استفاده می‌کنند که واکنش مثبتی نسبت به آنها ندارند.

درمان اصلی از بین بردن سلول‌های سرطانی از سال ۱۹۴۰ تاکنون، داروهای ایمنی‌درمانی را نیز در بر داشته است اما بسیاری از داروهای کنونی نمی‌توانند کارآمدترین شکل مرگ سلولی را ایجاد کنند و به آزادسازی پروتئینی بپردازند که سیگنال‌های "برو" یا "خطر" را فعال می‌کند. سیگنال "برو"، سلول‌های ایمنی بدن موسوم به "سلول‌های دندریتیک"(Dendritic cells) را فعال می‌کند تا به تحریک سلول‌های تی برای از بین بردن تومورها بپردازند. بیشتر روش‌های شیمی‌درمانی کنونی که برای درمان سرطان‌های پانکراس، مثانه، پستان، تخمدان، سرطان ریه سلول غیر کوچک به کار می‌روند، نه تنها ایمنی‌زا نیستند، بلکه سیستم ایمنی را نیز سرکوب می‌کنند.

در سال‌های اخیر، داروهای ایمنی‌درمانی به رژیم‌های شیمی‌درمانی اضافه شده‌اند و یا به تنهایی مورد استفاده قرار گرفته‌اند تا به سلول‌های ایمنی خود بیمار در حمله به سرطان کمک کنند اما میزان پاسخ این روش، کم بوده است.

برخی از داروهای شیمی‌درمانی مانند جمسیتابین، سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند و سیگنال‌ "برو" را برای واکنش ایمنی منتشر می‌کنند. به همین دلیل، دانشمندان باور دارند که این داروها، ایمنی‌زا هستند. چان ادامه داد: این موضوع در این مورد، به طور کامل صدق نمی‌کند.

پژوهشگران در این پروژه جدید دریافتند که اگرچه جمسیتابین، سیگنال "برو" را منتشر می‌کند اما به آزادی یک سیگنال مهار یا ترمز نیز منجر می‌شود که مانع سلول‌های دندریتیک در فعال‌سازی سلول‌های تی از بین برنده سرطان است.

چان گفت: سلول‌های تی به هیچ جا نمی‌روند؛ بنابراین یافتن یک تعادل میان سیگنال‌های "برو" و "ترمز کن" لازم است تا پاسخ ایمنی موثر ایجاد شود.

پژوهشگران دریافتند که راه حل برقراری این تعادل، داروی ضد التهابی سلکوکسیب است که سیگنال "ترمز کن" را حذف می‌کند تا فقط سیگنال "برو" باقی بماند. سپس، سلول‌های دندریتیک و تی می‌توانند واکنش‌های ایمنی خود را بهتر نشان دهند. جمسیتابین با این روش، به یک داروی ایمنی‌زا تبدیل شد.

پژوهشگران باور دارند که با افزودن داروی ایمنی‌درمانی به جمسیتابین و رژیم درمانی سلکوکسیب، واکنش ایمنی نیز بروز خواهد کرد. آنها در حال انجام دادن فرضیه‌ای در این مورد هستند و سعی دارند کارآیی این درمان جدید را در آزمایش‌های انسانی تصادفی مورد بررسی قرار دهند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید