گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات امروز بازار سهام

صعود شاخص کل بورس به قله جدید+ اینفوگرافیک

کدخبر: ۷۱۷۳۹۸
اقتصادنیوز: در روزی که ارزش معاملات خرد کم تر از 14 هزار میلیارد تومان بود حدود 1600 میلیارد تومان پول حقیقی هم وارد معاملات سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی شد تا بازارسرمایه یک روز سراسر سبز را پشت سر بگذارد
صعود شاخص کل بورس به قله جدید+ اینفوگرافیک
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، معاملات هفته دوم اردیبهشت در بورس تهران در حالی به پایان رسید که در آخرین روز معاملاتی هفته شاخص کل با رشد 1.35 درصدی به سطح 3 میلیون و 178 هزار و 642 واحدی رسید تا سقف جدیدی را ثبت کند. شاخص هم‌وزن هم با حدود 2 درصد رشد به کانال 944 هزار واحدی وارد شد.

در روزی که ارزش معاملات خرد کم تر از 14 هزار میلیارد تومان بود حدود 1600 میلیارد تومان پول حقیقی هم وارد معاملات سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی شد تا بازارسرمایه یک روز سراسر سبز را پشت سر بگذارد؛ این در حالی بود که 90 درصد از نمادهای بازار در محدوده مثبت و سرانه خرید حقیقی‌ها 71.7 میلیون تومان بود.

در جریان معاملات امروز، بانکی‌ها با بیش از 1600 میلیارد تومان معامله سرمدار بازار بودند و بعد از آنها گروه فلزات اساسی و خودرویی‌ها معاملاتی با ارزش بالای 800 میلیارد تومان داشتند؛ ضمن این که از منظر ورود پول حقیقی هم گروه بانکی و خودرویی با ورود نقدینگی بالای 200 میلیارد تومان همراه شدند، در سمت مقابل گروه فراورده های نفتی و چندرشته‌ای صنعتی با خروج پول 15 میلیارد تومانی مورد استقبال حقوقی‌های بازار قرار گرفتند.

امروز همچنین نمادهای پالایش و وبملت ارزش معاملات بالای 500 میلیارد تومان داشتند و وبملت با ورود پول 220 میلیارد تومانی مواجه شد؛ ضمن این که بیشترین خروج پول حقیقی هم از نماد فارمانی اتفاق افتاد که حدود 51 میلیارد تومان بود.

photo_2025-04-29_13-45-00

بورس متعادل ماند

نرگس توانایی – کارشناس بازارسرمایه در گفت و گو با اکوایران گفت: بورس تهران در هفته گذشته با نوساناتی محدود، اما معنادار همراه بود؛ شاخص کل در محدوده‌ای تقریبا متعادل در حرکت بود و نتوانست روند مشخصی از رشد یا ریزش پایدار را شکل دهد. همچنین این وضعیت در وهله اول ناشی از احتیاط سرمایه‌گذاران نسبت به ریسک‌های داخلی و خارجی بود.

نگرانی از افزایش قیمت نفت

وی در ادامه افزود: از منظر بین‌المللی، چند عامل کلیدی بر فضای روانی بازار اثرگذار بودند: نوسانات بازار جهانی نفت: قیمت نفت برنت در هفته گذشته تحت تأثیر تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه و همچنین داده‌های اقتصادی چین و آمریکا، بین سطوح 86 تا 89 دلار در نوسان بود؛ این نوسان بر سهام پالایشی بورس تهران تاثیر مثبتی داشت. چراکه انتظار سودآوری شرکت‌های این گروه را بالا برد، اما از سوی دیگر، افزایش قیمت نفت نگرانی‌هایی از بابت فشارهای تورمی جهانی ایجاد کرده است.

رشد سهام صنایع صادرات محور با تقویت قیمت دلار

این فعال بازراسرمایه اظهار داشت: سیاست‌های پولی فدرال رزرو عامل دیگری خواهد بود؛ در حالی‌که بازارهای جهانی در انتظار کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو هستند، اظهارات اخیر مقامات این نهاد نشان داد که سیاست‌گذاران همچنان نگران تورم هستند. این موضوع باعث شد دلار تقویت شود و در بازار ایران نیز انتظار برای ثبات یا افزایش نرخ ارز شکل بگیر، تثبیت نرخ ارز در سطوح بالا، محرکی برای رشد سهام صادرات‌محور شد.

حال و روز فلزات اساسی در بورس های جهان

توانایی تصریح کرد: وضعیت بازار فلزات اساسی در بورس‌های جهانی سومین عامل است؛ بهای مس و آلومینیوم در بورس لندن در پی سیگنال‌های مثبت از بخش تولید چین، روندی صعودی داشت. این موضوع باعث تقویت نمادهای معدنی و فلزی در بورس تهران شد که اغلب وابسته به صادرات و قیمت‌های جهانی هستند.

ابهام در سیاست های اقتصادی همچنان پابرجاست

به گفته این تحلیلگر بازار سهام؛ در کنار عوامل جهانی، فضای داخلی نیز همچنان تحت تأثیر ابهام در سیاست‌های اقتصادی دولت، تأخیر در بودجه‌ریزی و روند فرسایشی مذاکرات بین‌المللی است. همچنین  خروج نقدینگی از بازار و رشد نرخ بهره بین‌بانکی نیز به‌عنوان عواملی بازدارنده برای ورود سرمایه جدید به بازار عمل می‌کنند.

وی در پایان عنوان کرد: بازار سرمایه در هفته گذشته بیشتر در فاز "انتظار و احتیاط" به سر برد. سیگنال‌های جهانی مانند روند قیمت نفت، سیاست پولی آمریکا و بازار فلزات اساسی، در کنار شرایط داخلی، باعث شدند فعالان بازار دست به عصا حرکت کنند. همچنین در صورت تثبیت نسبی در متغیرهای کلان، می‌توان به ورود بازار به یک فاز حرکتی جدید امیدوار بود، اما تا آن زمان نوسان، شاخص اصلی رفتار بورس خواهد بود

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید