از تبعید اخلالگران تا رشد 70 درصدی صادرات نفت ایران

به گزارش اقتصادنیوز، در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر میرسد که مشکلات و چالشهای اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل مینمایند.
روی کار آمدن دولتها با گرایشهای مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشمانداز روشنی پیش روی خود ببینند.
در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامههای "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنونمان را از گذر این اخبار واکاوی میکنیم.
در سال جاری اخبار اقتصادی سالهای ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار میگیرد.
12 تیر 1355
تبعید اخلالگران بازار آجر و سیمان
عواملی که در بازار مصالح ساختمانی بهویژه سیمان و آجر اخلال کنند به شدت تحت تعقیب قرار خواهند گرفت و تبعید خواهند شد.
به دنبال تبعید 14 تن به جرم اخلال در امر توزیع سیمان و آجر و ایجاد بازار سیاه مصالح ساختمانی از صبح امروز چندین گروه متشکل از بازرسان ستاد مبارزه با گرانفروشان، اتاق اصناف و کمیته ملی حمایت از مصرفکننده، منحصرا بازار مصالح ساختمانی و بهویژه نحوه توزیع سیمان و آجر را زیر نظر گرفته و نرخها را کنترل میکنند.
پرونده واحدهای صنفی مصالحفروشی و یا عواملی که در امر توزیع سیمان و آجر اخلال کنند، مستقیما به کمیسیون حفظ امنیت اجتماعی ارجاع میگردد و سایر پروندهها به دادگاههای کیفر گرانفروشی تسلیم خواهد شد.
12 سد و نیروگاه برقابی بر روی ارس ایجاد میشود
وزارت آب و برق ایران اسناد فنی و اقتصادی ساختمان هیدرولیکی خداآفرین در ساحل رود ارس را که در انستیتو طراحی باکو تهیه شده، تایید کرد و اجرای این طرح را مقرون به صلاح شمرد.
ایجاد تاسیسات جدید هیدرو تکنیکی گام دیگری در راه استفاده از منابع آب و برق رود ارس است که در مرز اتحاد شوروی و ایران جاری است. این کار در سال 1968 با امضای پیمان همکاری اقتصادی و فنی شوروی و ایران آغاز شده و بر طبق این پیمان ساخت نخستین تاسیسات هیدروتکنیکی در ساحل این رود مرزی به نام تاسیسات ارس و سد «مل و مغان» در سال 1971 پایان یافت.
در نظر است که جمعا 12 سد و نیروگاه برقابی در مسیر این رودخانه احداث شود درنتیجه جریان آب آن کاملا تنظیم خواهد شد.
12 تیر 1375
سهمیه ارزی برای خرید مواد اولیه و تولید کالاهای اساسی تعیین شد
ارزش صادرات صنایع تبدیلی کشور از 13 میلیون دلار در سال 68 به 141 میلیون دلار در سال گذشته رسید.
محمدمهدی پارساپور، مدیرکل صنایع غذایی و دارویی وزارت صنایع پیشبینی کرد با اعمال سیاستهای تشویقی و ارائه تسهیلات بیشتر به صادرکنندگان، میزان صادرات صنایع تبدیلی در سالجاری از 150 میلیون دلار بیشتر خواهد شد.
هدف سیاست تنظیم قیمت مواد سوختی، توزیع عادلانه یارانههاست
هدف مجلس از تعیین سیاست تنظیم قیمت مواد سوختی، تامین بخشی از هزینههای عمرانی در این بخشها بوده است.
مهندس سیدمحسن یحیوی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس کمیسیون نفت افزود: هدف از تعیین سیاست تنظیم قیمت مواد سوختی، تامین نیاز عمومی و توقع برخورداری از یارانه دولت در همه نقاط کشور است.
وی گفت: به این منظور قیمتها و براساس قیمتهای تمامشده و نه قیمتهای بینالمللی تعیین و سعی شد روند افزایشی قیمت به گونهای باشد که فشار غیرقابلتحملی در جامعه بهویژه بر اقشار دارای درآمد ثابت و پایین وارد نیاید.
12 تیر 1385
واگذاری 500 شرکت بزرگ دولتی بهزودی آغاز میشود
مدیرکل دفتر امور شرکتهای دولتی و خصوصیسازی سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: با ابلاغ نهایی بند ج اصل 44 قانون اساسی از سوی مقام رهبری واگذاری شرکتهای بزرگ مربوط به این اصل آغاز میشود.
حسن خوشپور درخصوص شرکتهایی که در قالب اصل 44 قانون اساسی قرار بوده به بخش خصوصی واگذار شوند، افزود: سرمایهگذاری بخش خصوصی در آن شرکتها مجاز اعلام شده است، اما تاکنون درخصوص واگذاری آنها به بخش خصوصی ابلاغیهای برای اجرا صادر نشده است.
خوشپور با اعلام اینکه هماکنون حدود 500 شرکت دولتی خارج از شمول اصل 44 قانون اساسی داریم، گفت: دولت در 100 شرکت بهصورت مستقیم سهام دارد و در 400 شرکت با واسطه سهامدار است.
دستور دولت برای کاهش قیمت لبنیات و فولاد
هیات وزیران تصویب کرد: قیمت همه کالاها و خدماتی که دستگاههای اجرایی، شرکتها و نهادها و سازمانهای دولتی ارائه میکنند به قیمت پایان سال 1384 خواهد بود و وزارت بازرگانی موظف است با هر گونه تخلف برخورد کند.
هیاتوزیران به وزیران بازرگانی و رفاه و تامین اجتماعی ماموریت داد تا موضوع کاهش قیمت محصولات لبنی را پیگیری کنند تا به قیمتهای پایان سال 1384 برگردد.
هیات وزیران همچنین مقرر کرد کارگروهی به مسوولیت وزیر بازرگانی و متشکل از وزیران امور اقتصادی و دارایی، صنایع و معادن و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و رئیسکل بانک مرکزی تشکیل شود و برای ساماندهی و کاهش قیمت محصولات فولادی اقدام کند. وزارت دادگستری نیز مکلف شده است در رسیدگی به پروندههای متخلفان که در سازمان تعزیرات حکومتی مفتوح است، تسریع کند.
12 تیر 1395
ساخت 5000 مگاوات نیروگاه ازسوی سرمایهگذار ترکیهای-بلژیکی
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از نهایی شدن جداول قرارداد ساخت 5000 مگاوات نیروگاه توسط شرکت تریکهای-بلژیکی در ایران طی ده تا پانزده روز آینده خبر داد و گفت: این نیروگاهها در استانهای مختلف همچون آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، خوزستان و شهر ساوه نصب خواهد شد.
هوشنگ فلاحتیان افزود: این سرمایهگذاری برای احداث نیروگاههای کلاس F و بالاتر است که ما در داخل تکنولوژی ساخت توربین این نیروگاهها را که دارای راندمان 58 درصد به بالا است، نداریم. بنابراین صد درصد این سرمایهگذاری توسط سرمایهگذار خارجی تامین میشود و قیمت فروش برق هم کمتر از تولیدکنندگان داخلی است.
وی اضافه کرد: سرمایهگذار در مراحل تامین مالی از کشور اروپایی است که بتواند از لحاظ فاینانس مراحل مالی و بیمه سرمایهگذاری را تامین کند.
رشد 70 درصدی صادرات نفت ایران
این روزها رسانههای خارجی در حالی کاهش صادرات نفت خام ایران را موضوع بحثها و تحلیلهای خود قرار دادهاند که واقعیتهای بازار حاکی از آن است که ایران همچنان در مقابل رقبایی چون عربستان و عراق برای بازپسگیری سهم خود در تلاشی بیوقفه است.
بر این اساس اگرچه طبق برخی پیشبینیها صادرات نفت خام ایران در ماه جاری میلادی (جولای) کاهش خواهد یافت، اما به گواه آمارهای منتشرشده، صادرات نفت کشور همچنان رشدی 70 درصدی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
ارسال نظر