جزئیاتی از جلسه غیرعلنی وزیر اطلاعات با نمایندگان درباره نفوذ/ وزیر کشور درباره بنزین چه گفت؟

سرویس: اخبار سایر رسانه‌ها کدخبر: ۷۳۱۰۷۰
اقتصادنیوز: وزیر کشور گفت: «در روزهای ابتدایی جنگ، تصمیماتی در رابطه با تأمین بنزین گرفته شد که منجر به کاهش استفاده از سوخت بنزین شد.»
جزئیاتی از جلسه غیرعلنی وزیر اطلاعات با نمایندگان درباره نفوذ/ وزیر کشور درباره بنزین چه گفت؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روزنامه ایران، دیروز وزرای کشور و اطلاعات با حضور در صحن مجلس، از تدابیر و اقدامات به عمل آمده در حیطه مسئولیت‌شان، هنگام وقوع نبرد تحمیلی با رژیم متجاوز صهیونیستی و روزهای پس از جنگ گزارش دادند. این دو عضو کابینه همچنین در جریان نظرات و پیشنهادات نمایندگان در حوزه تقویت پدافند غیرعامل و اصلاح ساختارهای امنیتی کشور قرار گرفتند.

ابتدا این سید اسماعیل خطیب بود که در جلسه دو ساعته غیرعلنی با نمایندگان، اقدامات وزارت اطلاعات در تأمین امنیت کشور را در  اختیار نمایندگان گذاشت.

به گزارش ایرنا و بر اساس گزارش عباس گودرزی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس از این  جلسه، وزیر اطلاعات گزارشی از برخوردها و ضرباتی که قبل و هنگام جنگ تحمیلی با جاسوسان و گروهک‌های ضدانقلاب در حوزه نفوذ صورت گرفته بود، ارائه داد و درعین حال آسیب‌ها، اشکالات و ایرادات نیز شناسایی شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گفته این نماینده، در این جلسه مواردی مرتبط با اصلاحات کارکردی، رفتاری و ساختاری و راهکارهایی برای برون رفت از این ایرادات بررسی شد. تعدادی از نمایندگان مجلس نیز به بیان نقطه‌ نظرات خود پرداختند. به گفته عباس گودرزی، در این جلسه تأکید شد که باید همچون گذشته شاهد یک انسجام، هماهنگی و همدلی بین نهادهای امنیتی و اطلاعاتی در کشور باشیم تا این انسجام، اقدامات مؤثرتر و با کیفیت بیشتر در حوزه برخورد با مقوله‌های ضدامینتی را به دنبال داشته باشد.

روایت مؤمنی  از نقش همبستگی در ناکامی دشمن

وزیر کشور هم که در روزهای اخیر در نشست با طیف گسترده‌ای از فعالان سیاسی و مدنی و نمایندگان احزاب نشان داد اعتقاد واقعی به حفظ و تقویت انسجام در کشور و بهره‌مندی از نظرات همه جریان‌های فکری – سیاسی دارد؛ در بخشی از گزارش خود به نمایندگان، با بیان این موضع که «مهم‌ترین عامل ناکامی دشمن، هوشیاری، حضور مردم در صحنه و همبستگی ملی بود»، بر ضرورت تقویت این همبستگی تأکید کرد. اسکندر مؤمنی در ریشه‌یابی برخی راهکارها برای وارد نشدن خلل در همبستگی ملی در روزهای جنگ گفت: «انتخاب استانداران از همه نگرش‌ها و تفکرها و احزاب سیاسی در همبستگی ملی کمک بسیاری کرد. توجه به استفاده از تمام ظرفیت‌های کشور در دستور کار دولت قرار داشت تا همبستگی ایجاد شود.»

او درباره تدابیر و اقدامات وزارت کشور از ساعات آغازین تجاوز دشمن، در قالب فعالیت کارگروه امنیت عمومی کشور و جامعه در ابعاد مختلف، از جمله در تأمین امنیت غذایی، بهداشتی و اجتماعی و همچنین مقابله با ناامنی‌های داخلی، گفت: «تأمین امنیت به طور ویژه در دو حوزه مرزها و حمله احتمالی معاندین، اشرار و گروه‌های شناخته شده و نیز در ارتباط با سرمایه‌گذاری دشمن در زمینه ایجاد ناامنی‌های داخلی مورد توجه قرار گرفت.»

مؤمنی با بیان اینکه «به رغم اقدام دشمن در حمله به برخی مراکز ذخیره ارزاق در کشور و تهران، با تمهیدات اتخاذ شده نگرانی در تأمین سوخت و بنزین نداشتیم»، اضافه کرد: «در روزهای ابتدایی جنگ، تصمیماتی در رابطه با تأمین بنزین گرفته شد که منجر به کاهش استفاده از سوخت بنزین شد.»

وزیر کشور گفت: «معاون اقتصادی وزارت کشور مسأله توزیع ارزاق به اندازه کافی و کالاهای اساسی را رصد می‌کرد و در این باره واگذاری اختیارات به استانداران نیز اقدام خوبی بود.»

مؤمنی با قدردانی از تولیدکنندگان، کسبه، فروشندگان و همراهی مردم، افزود: «اگر مردم به جای خرید یک کالا، دو کالا خرید می‌کردند، تقاضا صددرصد افزایش می‌یافت، اما این اتفاق نیفتاد و همراهی مردم، دولت، بخش‌های مختلف و کسبه از ایجاد مشکلات جلوگیری کرد و منجر به این شد که با اقتدار نیروهای مسلح عزتمندانه در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه فائق آییم.»

تأمین امنیت داخلی  موجبات رضایت مردم

وزیر کشور درباره نحوه تأمین امنیت اماکن عمومی افزود: «با خدمت‌رسانی همه نیروهای نظامی، انتظامی، سپاه و بسیج بر اساس مصوبه شورای امنیت ملی کشور، به گونه‌ای عمل شد که مردم از امنیت موجود در دوران جنگ رضایت کامل داشتند.» این نتیجه در حالی به دست آمده است که به گفته وزیر کشور، دشمن به دلیل حساب باز کردن روی امنیت داخلی مراکز پلیس را در زمره اهداف حملات خود قرار داده بود و به همین دلیل در این جنگ تحمیلی قریب به ۱۵۰ شهید نیروی انتظامی تقدیم کشور شد.» وزیر کشور درباره ساماندهی اتباع خارجی نیز با تأکید بر اینکه «ما کشوری مهاجرستیز نیستیم و در حوزه اتباع خارجی هیچگونه افراط و تفریطی نخواهیم داشت»، از نمایندگان مجلس خواست هر چه سریعتر لایحه دولت برای ساماندهی اتباع را بررسی کنند.

ضرورت تغییر نگاه به موضوعات امنیتی

پیش از ارائه گزارش وزیر کشور، رؤسای کمیسیون‌های عمران، شوراها و امنیت ملی نظرات خود را درباره اقدامات لازم در مواجهه با تهدیدات احتمالی و جبران خسارات به وجود آمده بیان کردند. محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران، با یادآوری «تخریب» ۲۴۶ واحد مسکونی و تجاری در ۱۱ استان و «آسیب و خسارت» به 4 هزار و 896 واحد که به تعمیر نیاز دارند، خواستار توجه جدی‌تر و اقدام مؤثر در زمینه بازسازی و احداث این واحدها شد.

این نماینده مجلس گفت: «در روزهای نخست یک بسته حمایتی از سوی وزارت راه و شهرسازی به بنیاد ملی مسکن ابلاغ شد تا مسئولیت بازسازی را برعهده بگیرد، اما هنوز مسئول بازسازی مشخص نشده است.» رضایی کوچی از وزیر کشور خواست به عنوان نایب رئیس و جانشین سازمان مدیریت بحران، فرماندهی بازسازی این واحدهای تخریب شده را برعهده بگیرد.

محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون شوراها هم گفت: «باید موضوعاتی چون تأمین بودجه پیشگیری از حوادث برای کاهش خطرات، تأمین مالی برای جبران خسارت به منازل مسکونی و توجه دستگاه‌ها به موضوع اصول پدافند غیرعامل مورد توجه مسئولان قرار گیرد.»

ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی هم ضمن اشاره به مسأله به‌هم پیوستگی و درهم تنیدگی اعضای شورای تأمین استان‌ها، گفت: «باید نگاه خود به موضوعات امنیتی را، از نظر ساختاری و سازمانی اصلاح کنیم و این موارد را به عنوان موضوعات اساسی و محوری در شورای امنیت کشور دنبال کنیم. از وزیر کشور انتظار داریم این مسائل را به عنوان اولویت پیگیری کند.»

ارسال نظر

کارگزاری مفید