هشدار سازمان ملل درباره تبعات محدودیت دسترسی به خدمات بهداشتی در غزه

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: شرکای بشردوستانه ما گزارش میدهند که دسترسی به خدمات بهداشتی ضروری در سراسر نوار غزه همچنان بهویژه برای گروههای آسیبپذیر بسیار محدود است.
سخنگوی سازمان ملل افزود: بیش از ۱۵۰ هزار زن در معرض خطر جدی بروز عوارض شدید سلامت قرار دارند.
او همچنین هشدار داد: وضعیت سوخت بهسرعت در حال وخامت است؛ ذخایر بنزین قابل دسترس تقریباً به پایان رسیده و میزان موجودی گازوئیل در سطح بحرانی قرار دارد. دوجاریک در ادامه گفت: شرکای بشردوستانه ما بارها تلاش کردهاند تا سوخت را از مناطقی که اکنون غیرقابل دسترس هستند، دریافت کنند؛ این مناطق یا تحت دستور تخلیه اجباری قرار دارند یا در نواحی ممنوعهای هستند که هرگونه تردد بشردوستانه در آنها مستلزم هماهنگی با مقامات اسرائیلی است.
او افزودک با این حال، تلاشهای ما برای دسترسی به این مناطق بطور منظم رد میشود. همین امروز، مقامات اسرائیلی تلاش سازمانهای وابسته به سازمان ملل برای بازیابی سوخت از شهر رفح را رد کردند.
دوجاریک خاطرنشان کرد: در مجموع، ما و شرکایمان امروز پنج تلاش هماهنگشده برای ورود به مناطق مختلف انجام دادیم که چهار مورد از آنها رد شد. تنها مورد تأییدشده مربوط به جابهجایی کارکنان بود و نه ارسال کمکها.
به گزارش ایرنا، اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت اما به اهداف خود یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسرای اسرائیلی از راه جنگ نرسید و مجبور به توافق آتش بس با این جنبش شد.
در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳)، توافقنامه آتش بس و تبادل اسرا میان اسرائیل و حماس اجرا شد که شامل سه مرحله بود و قرار بود هر مرحله ۴۲ روز به طول انجامد. اسرائیل از ۱۸ مارس (۲۸ اسفند) گذشته تاکنون، با ازسرگیری حملات هوایی گسترده به مناطق مختلف نوار غزه، غیرنظامیان را هدف قرار داد.
این حملات بزرگترین نقض آتشبس در نوار غزه از سوی این رژیم به شمار میآید و این در حالی است که توافق آتشبس مذکور در ماه ژانویه گذشته با میانجیگری آمریکا، مصر و قطر به دست آمد.