تاخیر در افزایش 17 درصدی قیمت سیمان/ ادعای پاکستانی‌ها علیه سیمان ایران چقدر صحت دارد؟ / واحدهای سیمانی در انتظار قیمت‌گذاری انجمن صنفی

کدخبر: ۱۲۵۶۷۸
یک مدیر صنعت سیمان از تعیین قیمت سیمان توسط انجمن صنفی خبر داد و گفت: پس از آزادسازی قیمت‌ سیمان و خروج آن از حوزه دخالت دولت، واحدهای سیمانی در انتظار قیمت‌گذاری انجمن صنفی هستند.
تاخیر در افزایش 17 درصدی قیمت سیمان/ ادعای پاکستانی‌ها علیه سیمان ایران چقدر صحت دارد؟ / واحدهای سیمانی در انتظار قیمت‌گذاری انجمن صنفی

مرتضی سید صالحی در گفت و گو با اقتصادنیوز اظهار کرد: مدتی است که قیمت سیمان آزاد شده و شمول قیمت‌گذاری آن برعهده انجمن صنفی است که مقرر شده با نظارت سازمان حمایت افزایش قیمت‌ اعمال شود.

او با بیان اینکه مشکل اصلی سیمان در حال حاضر مازاد تولید بر تقاضا است، گفت: برای افزایش قیمت سیمان انجمن صنفی سیمان درخواست خود را قبلا به وزارت صنعت ارسال کرده بود اما در حال حاضر ساز و کار قیمت‌گذاری آن با خود انجمن است. قرار بود قیمت سیمان از اول شهریورماه 17 درصد گران شود، اما تا کنون این افزایش قیمت اعمال نشده است.

معاون مالی شرکت سیمان داراب در این باره افزود: از ابتدای سال قرار بود قیمت سیمان با توجه به افزایش دستمزد، انرژی و هزینه‌های تولید 17 درصد گران شود اما این افزایش قیمت فعلا به تاخیر افتاده است. در حالی که افزایش 17 درصدی قیمت سیمان می‌تواند امیدواری‌های بسیاری را برای تولیدکنندگان سیمان به وجود آورد.

این فعال عرصه سیمان با بیان اینکه افزایش قیمت بین 15 تا 17 درصد منطقی ارزیابی می‌شود، گفت: این افزایش قیمت علاوه بر بازار داخلی، صادرات را نیز رونق می‌دهد.

معاون مالی شرکت سیمان داراب در خصوص وضعیت صادرات سیمان ایران گفت: در مقطع فعلی ارسال سیمان از کانال شلمچه و غرب کشور به سختی امکانپذیر است و همین سبب شده صادرات به عراق کند شود. از سویی کاهش قیمت نفت در این کشور باعث شده بودجه‌های عمرانی کاهش پیدا کند و منابع مالی در اختیار پیمانکاران قرار نگیرد و تقاضایی در عراق برای سیمان ایران به وجود نیاید.

سیدصالحی با اشاره به ادعای جدید پاکستانی‌ها نسبت به قاچاق سیمان ایران به این کشور نیز گفت: طی مدت اخیر از مرزهای ایران به میزان محدودی سیمان وارد کشور پاکستان شده که به نظر می‌رسد قاچاق سیمان بهانه بوده و بیشتر قاچاق سوخت به پاکستان بوده که در قالب واردات سیمان پوشش داده شده است. البته ارسال سیمان توسط ایرانی‌ها حداکثر تا لب مرز امکانپذیر بوده و حمل آن به پاکستان توسط خود پاکستانی‌ها انجام می‌شود.

این اظهارات در حالی است که چندی پیش دبیر انجمن صنفی سیمان اعلام کرد که بر اساس مصوبات سازمان هدفمندی یارانه‌ها نیازی به مجوز برای افزایش قیمت نیست. به فاصله چند روز بعد سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان اعلام کرد که در نرخ‌گذاری سیمان ضوابط عمومی قیمت‌گذاری سازمان حمایت نیز باید در نظر گرفته شده و لحاظ شود. این در حالی است که پیش تر دبیر انجمن صنفی سیمان گفته بود که بر اساس برآورد صورت گرفته در راستای جبران افزایش هزینه‌ها از جمله تعدیل دستمزدها، افزایش نرخ برق و بالا رفتن هزینه حمل و نقل که در کل باعث افزایش هزینه مواد اولیه شده‌اند لازم است 17 درصد قیمت سیمان افزایش یابد. 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید