آمار مراجعه بیماران کرونایی به مراکز درمانی در چند روز گذشته چه تغییری کرد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، رئیس کمیته علمی کشوری کرونا گفت: تعداد مراجعان سرپایی و بستری بیمارستانها ناشی از بیماری کرونا در چند روز اخیر رو به کاهش است که امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و دوباره به سمت روزهای صفر کرونایی برویم.
سعید کریمی افزود: واکسنهای موجود در کاهش آمار بستری و مرگ و میر بیماران کووید۱۹ همچنان موثر هستند اما به واکسن سازهای داخلی توصیه کرده ایم که تولید واکسن را بر اساس سویه و زیرسویههای غالب کنونی در دستور کار قرار دهند البته در دنیا هم تا جایی که میدانم، واکسنهای جدید بر اساس زیرسویه BA.۵ ساخته نشده و واکسنهای ساخته شده بر اساس زیرسویه BA.۱ است و این روند باید همانند ساخت واکسن آنفلوآنزا شود که هر سال بر اساس سویههای جدید واکسن هم تولید شود.
وی اظهار داشت: پنجره طلایی واکسیناسیون در ۲ ماه آینده، بسیار مهم است زیرا در ماههای آینده، شاهد بازگشایی مدارس و راهپیمایی عظیم زائران در ایام اربعین حسینی هستیم؛ زائران اربعین حتما واکسیناسیون خود را به ویژه اگر ۶ ماه از آخرین تزریق واکسن گذشته، تکمیل کنند. قبل از کرونا نیز در مسافرتها، برخی بیماریها همراه مسافران بود اما در شرایط کرونا، حتما قبل از سفر به ویژه در اربعین که جمعیت میلیونی در راهپیمایی عظیم حضور دارند، واکسن نوبت یادآور تزریق شود.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: زائران اربعین حسینی با تزریق نوبت یادآور واکسن میتوانند با سیستم ایمنی مقاوم به مسافرت بروند. تکمیل واکسیناسیون در کودکان گروه سنی بالاتر از پنج سال بسیار مهم است زیرا می توانند ناقل بیماری در خانواده باشند. نوبت یادآور واکسن برای گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال و صرفا برای افرادی که ضعف سیستم ایمنی و بیماری زمینهای دارند یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف میکنند، انجام میشود اما برای جمعیت عموم کمتر از ۱۸ سال، فعلا توصیهای برای تزریق نوبت یادآور نداریم.
کریمی تصریح کرد: در هفتاد و پنجمین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا، در مورد داروهای مورد استفاده برای بیماری کرونا، داروهای جدید و اثربخشی آنها باتوجه به تغییر شرایط و جهشهای متعدد در سویه اُمیکرون، بحثهای مفصلی شد. اکنون باتوجه به واکسیناسیون گسترده و شرایط موجود، کمیته علمی برای ورود داروهای جدید کرونا به جمع بندی نرسید و موثر بودن داروهای جدید در درمان کرونا، مورد تایید کمیته علمی کشوری کرونا قرار نگرفت.
وی افزود: بررسیهای بیشتر در مورد داروهای جدید در کشور در حال انجام است اما باتوجه به واکسیناسیون گسترده و شرایط جدید کرونا، تا کنون مدارک و مستندات متقنی برای اثبات اثربخشی مناسب و ورود داروهای جدید به شیوه درمانی کشور به کمیته علمی کشوری کرونا ارائه نشده است.