هشت نوع سرطان را با این آزمایش خون تشخیص دهید!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نمناک بیماری سرطان بیماری نهفته ایی است که در اکثر مواقع وقتی مشخص می شود که بدن فرد درگیر آن شده و توده های سرطانی به طور کامل در بدن پخش شده باشند . محققان از نوعی آزمایش خون برای تشخیص زود هنگام انواع مختلفی از سرطان خبر داده اند که این تشخیص زود هنگام حیات بیمار را تضمین می کند.
تشخیص زود هنگام هشت نوع سرطان با یک آزمایش خون
محققان از نوید بخش بودن نتیجه تحقیقات انجام شده بر یک آزمایش جدید خون برای تشخیص هشت نوع تومور مختلف سرطانی قبل از گسترش آنها در بدن خبر دادند.امید می رود که این آزمایش جدید خون بتواند به تشخیص زودهنگام سرطان کمک کند.
با این حال در گزارشی درمورد این آزمایش جدید خون که CancerSEEK نام دارد و در مجله Science منتشر شده، آمده است، قبل از اینکه CancerSEEK به اندازه زیادی در دسترس عموم قرار گیرد، باید تحت آزمایش های بیشتری قرار گیرد.
محققان دانشگاه جانز هاپکینز در یک مطالعه این آزمایش جدید خون را بر یک هزار و 5 بیمار مبتلا به سرطان که بیماری آنها قبلا بر اساس علائم موجود تشخیص داده شده بود، آزمایش کردند.
این آزمایش جدید خون ابتلای این بیماران را به سرطان با یک میزان دقت حدود 70 درصدی تشخیص داد.
سرطان های تخمدان، کبد، معده، لوزالمعده، مری، روده بزرگ، ریه و سینه از سرطان هایی بودند که توسط این آزمایش خون تشخیص داده شدند.
هیچ آزمایش غربالگری برای افرادی که با خطر متوسط ابتلا به پنج نوع سرطان تخمدان، کبد، معده، لوزالمعده و مری روبرو هستند، موجود نیست. اما این آزمایش جدید خون این پنج نوع سرطان را با یک میزان حساسیت 69 تا 98 درصدی تشخیص داد.
همچنین این آزمایش خون در 83 درصد موارد حتی قادر به تشخیص محلی بوده است که سرطان از لحاظ آناتومی در آنجا قرار داشت.این آزمایش خون غیر تهاجمی و بر اساس تجزیه و تحلیل های ترکیبی جهش های DNA در 16 ژن سرطان و نیز سطوح 10 نشانگر در حال چرخش پروتئین انجام می شود.
بر اساس این گزارش، هدف نهایی آزمایش CancerSEEK تشخیص هرچه زودهنگام تر سرطان قبل از بروز علائم این بیماری است.
توصیه های ضدِ سرطانی
سیگار را ترک کنید:کشیدن سیگار نه تنها می تواند احتمال ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد، بلکه سبب ابتلا به سرطان دهان، کلیه و پانکراس (لوزالمعده) نیز می شود. بنابر این اگر آماده نیستید که سیگار را برای همیشه ترک کنید، حداقل میزان مصرف خود را کاهش دهید تا خطر ابتلا به انواع سرطان ها کاهش یابد.
وزنتان را پایین بیاورید:ثابت شده که بین اضافه وزن و ابتلا به 6 نوع سرطان متفاوت از جمله سرطان سینه و کولون (روده) رابطه نزدیکی وجود دارد. در ضمن جالب است بدانید افراد چاقی که به سرطان مبتلا می شوند، کمتر از سایرین به درمان ها جواب می دهند.
ورزش کنید:ورزش کردن نه تنها به کنترل وزن، بلکه به پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها هم کمک می کند، حتی تا حدی می تواند برای افرادی که نمی توانند سیگارشان را ترک کنند هم مفید باشد.
سیر بخورید:اگرچه مصرف سیر و پیاز باعث ایجاد بوی بد دهان می شود، اما تحقیقات نشان می دهد سبزیجات این خانواده می تواند احتمال ابتلا به سرطان مغز استخوان، تخمدان، کلیه و... را کاهش دهد.
ویتامین D مصرف کنید:درست است که مصرف این ویتامین نمی تواند از ابتلا به همه سرطان ها پیشگیری کند، اما طبق بررسی ها می تواند احتمال ابتلا به سرطان سینه و کولون را کاهش دهد. ویتامین D در نور آفتاب و برخی ماهی های چرب وجود دارد.