رشد تولید نفت از آبان 1402 متوقف شده است

کدخبر: ۶۵۲۷۲۰
اقتصادنیوز: محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی از توقف رشد تولید نفت ایران از آبان‌ماه سال گذشته خبر داد.
رشد تولید نفت از آبان 1402 متوقف شده است

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، او اعلام کرد: جزئیات داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که رشد اقتصادی کشور از ۷/۹ درصد در بهار به ۷/۱ درصد در تابستان و ۵/۱ درصد در پاییز کاهش یافته و در نهایت در زمستان سال ۱۴۰۲ به ۲/۸ درصد نزول کرده است.

نحفی عرب افزود: از سوی دیگر، آمارهای منتشر شده توسط اوپک نشان می‌دهد که از آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ رشد تولید نفت ایران ادامه نیافته است. به نحوی که تولید نفت ایران از ۲/۷ میلیون بشکه در بهار سال ۱۴۰۲ به سه میلیون و ۱۶۰ هزار بشکه در روز در آبان ماه سال گذشته افزایش یافت، ولی از آن زمان به بعد رشد تولید نفت متوقف شده و عامل نفت هم دیگر برای افزایش تولید ناخالص داخلی نقشی ایفا نکرد.

او ادامه داد: آمارهای شرکت اطلاعات کالا کپلر که آمارهای صادرات نفت و کالای کشورها را گزارش می‌کند نیز نشان می‌دهد که صادرات روزانه نفت ایران از ۱/۵ میلیون بشکه در تابستان سال ۱۴۰۲ به ۱/۳ میلیون بشکه در روز در پاییز و زمستان کاهش یافت. با توجه به شرایط بازار نفت و اعمال تحریم‌ها انتظار نمی‌رود که تولید و صادرات نفت ایران روند صعودی پیش گیرد، زیرا با وجود اتخاذ تصمیم اجلاس او پک پلاس در اجلاس اخیر مبنی بر کاهش تولید روزانه ۲/۴ میلیون بشکه در روز از تولیدات خود، قیمت‌ها افزایشی نشان نداد. بنابراین، تداوم رشد اقتصادی و رسیدن این رشد به حدود ۸ در صد مصوب در برنامه هفتم توسعه ایران و تحقق شعار جهش تولید نیازمند تامین سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای تحقق رشد اقتصادی (5/2 درصد)، ایجاد فضای کسب‌وکار مناسب و مدیریت بهینه برای افزایش بهره‌وری (2/8 درصد) است. در غیر این‌صورت، نمی‌توان به تداوم رشد امیدوار بود.

خبر مرتبط
اتاق بازرگانی هشدار داد/ فساد اداری گسترش می یابد

اقتصادنیوز: اخیرا رئیس اتاق بازرگانی تهران در نامه‌ای به وزیر صمت نسبت به محدود کردن ثبت سفارش واحدهای تولید و بازرگانی و به تعبیر دیگر حبس دوباره تولید و تجارت اعتراض کرد و خواهان اصلاح وضع موجود شد. او اعلام کرد که مصوبه اخیر صمت سطح مداخلات دولتی در فعالیت بنگاه‌های اقتصادی را افزایش می‌دهد و بستر گسترش فساد اداری را فراهم می‌کند.

رییس اتاق تهران گفت: بر همین اساس صندوق بین‌المللی پول برآورد کرده است که با ادامه وضعیت مدیریت اقتصادی فعلی، رشد اقتصادی ایران در سال ۱۴۰۳ به ۲/۵ درصد و در سال ۱۴۰۴ تنها به ۲ درصد کاهش یابد.

خبر مرتبط
حمایت اتاق بازرگانی ایران از سیاست جدید ارزی دولت

اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.

او گفت: در مجموع می توان نتیجه گرفت که با توجه به ضعف ایران در شاخه‌های مختلف اقتصادی صنعت نفت به عنوان پیشران و قوه محرکه اقتصادی و توسعه‌ای در چشم انداز کلی با چالش‌های متعدید مواجه است. اولین چالش رویگردانی جهان از انرژی‌های فسیلی که به تدریج شتاب بیشتری می‌گیرد. چالش بعدی مشکل تحریم‌ها وسوء مدیریت است. گذشته از اینکه  عدم سرمایه گذاری‌های لازم در حفظ منابع و سطح استخراج نفت و گاز  داریم.

نجفی عرب افزود: عقب افتادن ایران در توسعه و بهره‌برداری از ۱۰ میدان گازی و ۲۰ میدان نفتی مشترک با همسایگان را افزایش داد‌هاست. کاهش متوسط ضریب بازیافت مخازن کشور، بنحوی که برابر گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ۶۱ درصد از میادین نفتی کشور در نیمه دوم عمر خود قرار دارند که باید با تزریق گاز در همین منابع و هم با بهره برداری از میادین تازه تولید انجام شود ، امری که نیازمند سرمایه گذاری زیادی است.

 

درآمد آرایشگاه‌های زنان بیش از بورس

محمود گودرزی، مدیرعامل بورس و اوراق بهادار در این نشست گفت: اندازه بورس ایران کمتر از ۱۸ هزار همت است. از این بازار ۵۲ درصد مربوط به بازار بورس و فرابورس است و ۴۸ الی ۴۹ درصد به بازار پول بر می‌گردد.

او ادامه داد: امروز درآمد آرایشگاه‌‌های زنان بیش از بازار بورس ایران است. با شرایط فعلی تحقق نرخ رشد ۸ درصدی رویایی بیش نیست.

در این نشست یک تفاهم‌نامه همکاری با مدیرعامل بورس و اوراق بهادار تهران نیز منعقد شد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید