آمار تازه زاکانی از ساختمان‌های ناایمن تهران

کدخبر: ۷۲۰۳۶۴
اقتصادنیوز: شهردار تهران از شناسایی و پایش بیش از ۵ هزار ساختمان ناایمن در پایتخت خبر داد.
آمار تازه زاکانی از ساختمان‌های ناایمن تهران

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، نشست خبری علیرضا زاکانی شهردار تهران، صبح امروز -شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴- در خانه شهر (بلدیه) با حضور خبرنگاران و عکاسان رسانه‌های داخلی و خارجی آغاز شد.

شهردار تهران در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه ما ۴۴ ماه و ۱۶ روز است که در شهرداری هستیم، اظهار کرد: در این ۴۴ ماه رویکرد جدیدی را دنبال کردیم. به طوری که برای هر اقدامی در شهر یک روایت و دقت را در نظر می گیریم و ارائه می کنیم که در منظومه کلی تحول در شهر معنا پیدا می کند.

زاکانی با اشاره به چهار تحول هدف گذاری شده برای تهران، یادآور شد: همراهی شورای ششم و مدیریت شهری برگرفته از آن به ویژه نقش برجسته رئیس شورا، امکانی را فراهم کرده که بتوانیم در این مسیر گام‌های بلندی برداریم.

وی افزود: یک تحول ناظر بر کالبد شهر ماست؛ تحول دیگر ناظر بر سبک زندگی و ایجاد زمینه آرامش و آسایش و مشارکت در ساخت محیطی سرزنده و پویا توسط مردم است. تحول دیگر در سطح مدیریت شهری است تا از نهادی خدماتی به نهاد خدمتگزار اجتماعی تبدیل شود. سطح چهارم تحول در عرصه فناوری و تبدیل به یک شهر هوشمند است. البته افق ما ۱۴۱۰ است اما ریل گذاری ها به تدریج در حال پاسخ دادن است.

زاکانی با بیان اینکه مدیریت شهری متزلزلی را تحویل گرفتیم، تصریح کرد: با مشارکت مردم توانستیم از تزلزل به ثبات برسیم و بتوانیم شرایط را به گونه ای پیش ببریم که با برنامه ریزی دقیق و گام های استوار، در جهت رفع مشکلات یکی از پس دیگری گام برداریم.

شهردار تهران با بیان اینکه از مرحله اول جلو رفته ایم و گام دوم را برداشته ایم، اظهار کرد: چشم انداز ما تجلی تحول است. برای اینکه در فناوری اطلاعات و کارکردهای آن در سازمان فاوا و سازمان فناوری های نوین بتوانیم گام اساسی برداریم، مسیری را طی کردیم که شامل مجوزها، توسعه سرمایه انسانی و زیرساخت هاست که به دنبال آن در ماه های آینده با تحولی در فناوری های نوین شامل ساخت پارک علم و فناوری ۲۰۰ هکتاری و ۹ کارخانه نوآوری در اقصی نقاط شهر در وسعت های مختلف روبه‌رو خواهیم بود و چهره شهر تغییر خواهد کرد؛ تغییری که به عنوان خواب و خیال مطرح می شد.

زاکانی همچنین تصریح کرد: در حمل و نقل مقدماتی فراهم شد که ما را به نصاب حداقلی برساند اما امروز در مسیری هستیم که خطوط مترو، اتوبوس، تراموا، تاکسی و موتور برقی توسعه جهشی پیدا می کند.

وی با بیان اینکه در بافت فرسوده نگاه جدیدی حاکم می شود، خاطرنشان کرد: مسیری که سالها بر آن اصرار می کردیم این است که اگر بناست مشکل مسکن و اجاره نشینی حل شود، باید سرمایه گذاری بر بافت فرسوده با نگاه جدیدی شکل بگیرد تا سرانه های هفت گانه و خانه های فراخ و قابل اعتنا و بهره‌برداری تأمین شود. نباید برج های آسمان خراش ساخته شود و ماحصل آن شرایطی ایجاد شود که باید تلاش زیادی کرد تا زیرساخت های آن فراهم شود؛ ما با افتخار این وظیفه را انجام خواهیم داد.

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود  در رابطه با جلسه با رئیس جمهور در مورد ساماندهی وضعیت پایتخت، گفت: گزارشی از وزارت راه و شهرسازی در این جلسه در خصوص پایتخت ارائه شد. در این گزارش در مورد شهر تهران و شهرستان های استان تهران و استان البرز جمع بندی کرده بود و ۱۸ هزار و ۸۰۰ کیلومتر را با جمعیت ۱۸ میلیونی هدف گذاری کرده بود و اشکالات این وسعت را بررسی می کرد. 

زاکانی افزود: شهر تهران متأثر از اشکالات پیرامون خود است و عملاً گزارش اشکالی داشت و اشکال این بود که یک قسمت آن به ۷۰۰ هکتار تهران نپرداخته بود، یک قسمت به شهرستان های استان تهران و در قسمت دیگر به البرز بپردازد. زیرا برخی موارد در محدوده البرز بود و در حیطه اختیارات ما قرار نداشت.

وی ادامه داد: بحث علمی و دقیقی مطرح شد و رئیس جمهور سوالاتی از گزارش دهندگان پرسید و دستور داد که اطلاعات تکمیل شود. قرار بر این شد اطلاعات اصلاح شود و در اختیار ما قرار بگیرد؛ چراکه اطلاعات غلط بود. سال گذشته تهران ۰.۷ درصد افزایش جمعیت داشت و این در حالی بود که برخی شهرهای اطراف نزدیک به ۱۰ درصد افزایش جمعیت داشتند. استان تهران بی ضابطه رشد پیدا می کند اما رشد جمعیت در شهر تهران کاهش می یابد و جمعیت پذیری در حال محدود شدن است و علت این بود که در گذشته می گفتند باید شهر را گران کنید و افراد باید هزینه زندگی در پایتخت را بپردازند. به دنبال آن شهرهای دیگر نیز گران شدند و کسی هم از تهران نرفت.

شهردار تهران گفت: نباید یک آمار مخدوش را به کل جامعه هدف تعمیم داد؛ باید شهرستان های استان تهران و البرز را از گزارش خارج کرد و ناظر به بخش خاصی التیام تخصصی در نظر گرفته شود. اصل گزارش را باید ترمیم کنند. ما برای شهر و حریم آن استدلال هایی مطرح کردیم و گفتیم که چه اتفاقاتی برای تهران یا شهرهای همجوار می افتد. باید اهتمام جدی توسط مسئولان صورت بگیرد و خوشبختانه این اهتمام در رئیس جمهور وجود دارد.

زاکانی ادامه داد: در آستانه یک کار فوق العاده بزرگ و یک جهش بزرگ هستیم که همراهی، همکاری و پیوستگی با افکار عمومی در این مسیر برای ما مهم است و تسهیل کننده و واسط این ارتباط شما رسانه ها و خبرنگاران هستید. شما باید هم واقعیت های هرم اجتماعی را منعکس کنید و هم باید انتقال دهنده رخدادهایی باشید که به شکل مستقیم اسباب انسجام و دلگرمی و در میدان نگه داشتن مردم را به دنبال دارد.

شهردار تهران افزود: در مسیری قرار گرفتیم که فراتر از تعلقات بخشی و گروهی بناست که خدمت جامعی به مردم داشته باشیم. سال سرمایه گذاری برای تولید است و طرح های بسیار گسترده ای داریم که بتوانیم با سرمایه های خرد مردم و مشارکت مردم طرح های جذابی را در شهر پیاده کنیم. تهران جز با تحول؛ تغییر و بهبود نخواهد یافت.  در این مسیر از یک مرحله که عبور از یک تزلزل مدیریتی بود در همان سال اول عبور کردیم و در ادامه توانستیم بسترهای لازم و اقدامات اساسی را برای یک جهش بزرگ فراهم کنیم و امروز در آستانه آن جهش قرار داریم.

شهردار تهران بیان کرد: ابعاد کار ما متنوع است اما مهم این است که یک مسیر پرشتاب‌نمایی را پیش می بریم. در سال ۱۳۹۹ شهرداری تهران ۲۷ همت درآمد داشته، در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۷.۴ همت درآمد داشتیم، سال ۱۴۰۱حدود ۸۰ همت درآمد داشتیم که ۶۹.۹ آن را ثبت کردیم و مابقی را به سال بعد موکل کردیم. در سال ۱۴۰۲عدد ثبتی ما به ۱۰۸ همت رسید و سال گذشته با اینکه پایه پولی اعتباری خودمان را دو برابر کردیم اما متمم آوردیم و تحقق ما بیش از ۲۰۰ همت شد.

وی عنوان کرد: در حالی که حاصل کمیسیون ماده پنج در چهار سال با ۳۵۰ درصدی تراکم بود اما از ۹۰ تا ۹۹ تراکم ۴۵۰ درصد را اختصاص داده بودند. ما نوع نگاه را با انضباط مالی، مولدسازی و مشارکت پیش می بریم. 

شهردار پایتخت درخصوص توجه به نگاه مردم نیز گفت: در طرح «من شهردارم» در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۴۶ هزارنفر مشارکت را ثبت کردیم .در سال بعد این عدد به یک میلیون و ۳۵۶ هزار نفر مشارکت رسید و در سال ۱۴۰۳ این عدد به ۲ میلیون و هزار و هشت نفر رسید.

زاکانی به موضوع ورزش هم پرداخت و اظهار کرد: وقتی قهرمان شهر را شروع کردیم تهران از سهم اندکی در بحث قهرمانی برخوردار بود. سال اول در این مسابقات ۴۰۰ هزار نفر و سال ۱۴۰۲ یک میلیون نفر و در سال ۱۴۰۳ حدود ۱.۵ میلیون نفر از مردم تهران با هم رقابت کردند. هفته پیش در مجموعه پایانی فینال کشتی قهرمان شهر حضور داشتم. به بنده گفتند از شهریور سال ۱۴۰۳ رقابت آنها آغاز شده و در هفته پیش به پایان رسید.

وی در خصوص انتقال نمایشگاه های پرمخاطب به نمایشگاه بین المللی شهر افتاب نیز عنوان کرد: سال ها است داریم با وزارت صنعت و معدن مذاکره می کنیم. آنجا حکم به تخلیه و انتقال دارد. در آخرین مذاکره ای که با وزیر صمت داشتیم قرار شد کارگروه مشترکی تشکیل و به سرعت برای آن مساله تدبیری کنیم و با تکمیل شهر آفتاب این انتقال را سرعت ببخشیم. در نمایشگاه بین المللی نیز  اگر قرار است نمایشگاه داشته باشیم؛ این نمایشگاه ها در سطح  محلی باشد تا شهر قفل نشود.  بنا شد در توسعه منطقی نمایشگاه بین المللی با ویژگی های بعدی که ترسیم می شود نیز شهرداری مشارکت داشته باشد.

زاکانی یادآور شد: رای ماده صد نمایشگاه نیز مانند رای  خیلی جاها قابلیت اجرا ندارد، چرا که بعضا در ابتدا در ساخت آن دقت نشده و در بخش هایی از ساخت تخلف شده که تخریب آن به حیات کل ساختمان آسیب می زند. بر همین اساس نمی توان بعضا رای های قلع و قمع را انجام دهیم. بنابراین باید نظارت کنیم ‌که خلاف ساخته نشود. تعدد احکام را در ماده صد داریم که در حال انجام است. به عنوان کلانشهر تهران بیشترین رای کمیسیون ماده صد ما قلع و قمع است اما در بیشتر شهرها بالای ۹۰ درصد رای این کمیسیون، جریمه است. بنابر این اگر رای قلع و قمع باشد ما اجرا می کنیم. در واقع اعمال قانون منطقی دارد یعنی باید امکان اجرا داشته باشد مثلا نباید قلع و قمع به سازه اصلی آسیب بزند.  هفته پیش یک قلع و قمع با وسعت ۲۰۰ هکتار داشتیم که انجام دادیم.

زاکانی  در مورد مبارزه با فساد در شهرداری تهران پاسخ داد و گفت: ما فساد را در سه دسته تقسیم کردیم؛ یک دسته آن مربوط به کسانی بود که به واسطه مشارکت ها و بهره برداری های نادرست باعث شدند سر شهر کلاه برود. دسته دوم مربوط به کسانی بود که معرکه گیری می کردند و دلالی و کارسازی انجام می دادند. دسته سوم نیز خرده فسادهایی بود که در مسیر برخی عوامل وابسته صورت می گرفت.

وی افزود: ما از دسته اول آغاز کردیم و برای مثال در سال ۱۴۰۲ توانستیم ۴۶ همت از امکانات را بازگردانیم. یا در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۰ همت امکانات را به شهر بازگرداندیم تا برای آینده تهران باقی بماند. در این بخش از ماجرا موفقیت جدی داشتیم و توانستیم بسیار صریح با کسانی که مفسده کرده بودند مواجه شویم. به نظر می رسید در مواردی نتوانیم این دارایی ها را بازگردانیم. برای مثال بخشی مربوط به فروشگاه شهروند با ارزش ۶۰۰ میلیارد تومان تنها به قیمت سه میلیارد تومان به فروش رفته بود و چارچوب قانونی به صورتی بود که قابل برگشت نبود اما بر اساس پیگیری ها این بخش به شهر بازگشت.

شهردار تهران گفت: در بخش دوم با کسانی که مفسده می کردند به صورت قاطع برخورد کردیم و کسانی که می خواستند سوء استفاده کنند مورد برخورد قرار گرفتند. در این بخش تلاش کردیم با سامانه شهریار، ارتباط بین متقاضی و خدمتگزار را تغییر دهیم. این سامانه به زودی افتتاح می شود تا ارتباط حضوری مردم با شهرداری در حوزه شهرسازی و خدمات به حداقل برسد و به صورت سیستمی، کاهش تخلفات ساماندهی شود.

وی با بیان اینکه بخش سوم رشوه گرفتن بود که چند مرحله را برای ساماندهی این بخش در نظر گرفتیم، گفت: تلاش کردیم حقوق مکفی در نظر بگیریم، آموزش دهیم، رصد کنیم و در مرحله آخر برخورد کنیم. امسال زمینه ای را فراهم می کنیم که اگر کسی چنین تقاضای نادرستی داشت، مواجه سختی داشته باشیم تا خرده رشوه گیری نیز در شهرداری به حداقل برسد و سپس ریشه کن شود. این برنامه امسال ما است و کمک می کند سرمایه انسانی گسترده ای برای شهرداری به عنوان نهاد خدمتگزار فراهم شود.

شهردار تهران درباره ساختمان های ناایمن دولتی و آخرین وضعیت پاساژ علاءالدین گفت: در مجموعه ساختمان های ناایمن تا قبل از این دوره از مدیریت شهری فقط اقدامی توسط آتش نشانی داشتیم که ۱۲۹ ساختمان ناایمن اعلام شده بود که از جنس بررسی آتش نشانی بود. کار بزرگی که صورت گرفت این بود که برای اولین بار ۸ دستگاه دست به دست هم دادند و یک چارچوب جامعی را پیگیری کردند و قرار شد کل ساختمان های بالای ۶ طبقه را پایش کنیم. در اولین گام ۱۶ هزار ساختمان شناسایی شد و بالغ بر ۵ هزار ساختمان مورد پایش قرار گرفت.

وی بیان کرد: این ساختمان های پایش شده تقسیم شدند. ساختمان های ایمن و ناایمن که ساختمان های ناایمن نیز به دو دسته تقسیم شدند؛ ساختمان هایی که باید نوسازی می شدند و ساختمان هایی که باید بازسازی می شدند. بخشی از آنها در حال نوسازی هستند و  به بخشی از آنها اعلام شده که بازسازی کنند. درباره آن ساختمان‌ خاص نیز اتفاقاتی که افتاده یک مورد آن نمای ساختمان است و مورد دیگر اتفاقات داخلی آن است. یک مسأله هم جرائم و تخلفات آن ساختمان است. بالغ بر ۸ همت برای آن ساختمان فیش صادر شده به خاطر عدم ارائه خدمات پارکینگی در سال های اخیر که باید مالک تمکین کند، در بخش مربوط به نما نیز در حال ایجاد یک نمای جدید هستند. در بخش استحکام ساختمان نیز در مجموعه این پاساژ فراتر از ظرفیت ساختمان، عناصر استقرار وجود دارد که شرایط ناایمن و خطر را ایجاد می کند.  

زاکانی گفت: حقوق شهر درباره آن استیفا می شود و مالک مجبور است تمکین کند. در کنار آن قرار بود مالک پارکینگی را بسازد که مکلف به ساخت آن است و اگر نسازد جریمه آن بسیار بیشتر از ارزش آن پارکینگ خواهد بود و این از ابزارهای مدیریت شهری است.  

شهردار تهران در ادامه این نشست خبری  در خصوص جزئیات دیدارهای بین المللی شهردار و اثرگذاری آن بر جذب سرمایه گذاری خارجی و توسعه روابط فرهنگی و اجتماعی، گفت: کشورهای عضو بریکس مجمع بریکس پلاس را راه اندازی کردند و اولین نشست آن در کازان، دومین نشست در امارات و سومین نشست در تهران با حضور چین، برزیل، آفریقای جنوبی و روسیه برگزار شد.

وی افزود: شناخت تهران برای این کشورها بسیار مهم بود و شهردار کازان پس از حضور در پایتخت از پیشرفت های تهران ابراز تحیر داشت. ارتباط هرچه بیشتر ما با کشورهای دیگر امکانی را به ما می دهد که در رسیدن به اهداف سرعت بیشتری داشته باشیم. یکی از این بخش ها سرمایه گذاری، دیگری گردشگری و بخش دیگر آن استفاده از تجارب یکدیگر است؛ لذا امکانی فراهم شد که در نشست چهارم در برزیل حضور فعالی داشته باشیم و بتوانیم تهران و دیگر کلانشهرهای کشور را معرفی و از ظرفیت ها به خوبی استفاده کنیم.

زاکانی با بیان اینکه موضوع نشست ها امکانی را به ما می دهد که توسعه فعالیت ها را به سمتی ببریم که مدیریت شهری در عرصه های مختلف حاضر باشد و در نشست هایی همچون G۲۰ حضور یابد، اظهار کرد: ما در راستای دیدارهای بین المللی با سفرای صربستان و چین دیدار کردیم و هدف گذاری ما فعال شدن دیپلماسی شهری در کنار دیپلماسی عمومی کشورهاست. مدیریت شهری می تواند وارد این عرصه شود و با همکاری دولت و پیوستگی دوره ششم مدیریت شهری با دولت شهید رئیسی و دولت آقای پزشکیان، کار مشترکی را آغاز کردیم.

وی با اشاره به دیدار با سفیر عربستان افزود: گسترش همکاری ها در بخش های مختلف را با عربستان داشتیم و اتحاد بین کشورهای جهان اسلام در این مسیر مطرح شد. با صربستان همکاری های فرهنگی و علمی را مطرح کردیم. در دیدار با سفیر چین نیز موضوع تکنولوژی و سرمایه گذاری را پیگیری کردیم. قرار بر این شد ارتباطی که از یک سال و نیم قبل آغاز شده بود، گسترش یابد. شاید ما محدودیت های دستگاه های اجرایی را نداشته باشیم و تعاملات را در راستای صلاح کشور بهتر دنبال کنیم. می توانیم پل ارتباطی برای انتقال تکنولوژی و سرمایه گذاری باشیم. نزدیک به ۱۳ میلیارد یورو تفاهم نامه با چین در یک سال و نیم گذشته امضا کردیم که بیش از یک میلیارد یورو آن عملیاتی شده و زمینه سرمایه‌گذاری‌های جدید در حال فراهم شدن است.

زاکانی تأکید کرد: این روند ادامه خواهد داشت و کار در مرکز ارتباطات و امور بین الملل دنبال می شود تا تعاملات بین المللی خود را گسترش دهیم.

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید