واکنش استاندار مازندران به توقف پروژه پتروشیمی میانکاله

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، پرونده طرح موسوم به پتروشیمی میانکاله در روزهای اخیر به دلیل ازسرگیری فعالیتهای اجرایی سرمایهگذار در محدوده ۹۰ هکتاری مرتع حسینآباد بهشهر یک بار دیگر با مخالفتهای گستردهای مواجه شد.
کلنگ طرح پتروشیمی مازندران که به دلیل نزدیکی زمین مورد نظر برای اجرای طرح با تالاب میانکاله، در جامعه با نام پتروشیمی میانکاله شناخته میشود، ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ با حضور وزیر کشور وقت به زمین زده شد و از همان زمان نیز مخالفتهای گسترده با اجرای این طرح آغاز شد.
اقتصادنیوز:حرفهای آقای دکتر سلاجقه، رییس پیشین سازمان حفاظت از محیط زیست و همین طور خبر لغو مصوبه مربوط به میانکاله را وقتی کنار هم میگذارید، از میزان نفوذ و قدرت یک سرمایهگذار گمنام که نام و نشانی ندارد و شناخته شده هم نیست، حیرت میکنید.
پس از حدود ۲۰ ماه کش و قوس و مخالفتهای گسترده، در آبان ۱۴۰۲ موافقتنامه احداث پتروشیمی در این عرصه مرتعی ۹۰هکتاری ابطال شد. پس از آن هم درخواستهای مردمی و دوستداران محیط زیست برای بازپسگیری عرصه ۹۰ هکتاری مورد مطرح شد.
اما با وجود ابطال موافتنامه وزارت نفت و صادر نشدن مجوز ارزیابی اثرات زیستمحیطی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست، از ۱۹ فروردین امسال دوباره ماشینآلات راهسازی وارد این عرصه شدند و برخی اقدامات اجرایی در این محوطه محصور شده آغاز شد.
فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت چندی پیش در صفحه شخصیاش در شبکه اجتماعی ایکس خبر جدیدی درباره واکنش دولت چهاردهم به فعالیتهای در حال انجام طرح پتروشیمی مازندران منتشر کرد و نوشت: «به دنبال دستور رییسجمهور در هفته گذشته؛ منطقه پتروشیمی گهر مازندران به اراضی ملی میانکاله بازگشت.»
این پیام کوتاه از روزهای گذشته در شبکههای اجتماعی و صفحههای دوستداران محیط زیست به سرعت در حال بازنشر است و امیدواریها برای پایان قطعی پرونده پتروشیمی مازندران موسوم به پتروشیمی میانکاله را افزایش داده است.
سوم اردیبهشت امسال نیز مهاجرانی در صفحه شخصی خود پیامی مبنی بر صدور دستور مستقیم رئیسجمهور برای توقف پروژه پتروشیمی مازندران منتشر کرده بود. مسعود پزشکیان در جلسه صبح روز چهارشنبه -سه اردیبهشت- هیئت دولت پس از ارائه گزارش توسط شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره ازسرگیری فعالیتهای طرح پتروشیمی مازندران، تماسی تلفنی با مهدی یونسی رستمی استاندار مازندران برقرار کرد و دستور داد تا فعالیت پروژه پتروشیمی میانکاله متوقف شود.
بلافاصله پس از این دستور نیز استاندار مازندران اعلام کرد که فعالیتهای اجرایی مربوط به طرح پتروشیمی مازندران در منطقه مرتعی حسینآباد بهشهر متوقف شد و هرگونه تحرک مرتبط با عملیات اجرایی در این عرصه فاقد وجاهت قانونی است و در صورت مشاهده برابر ضوابط و قوانین جاری کشور برخورد قانونی صورت میگیرد.
در این زمینه مهدی یونسی رستمی شامگاه یکشنبه در همایش روز استاد در هتل بادله میاندرود تصریح کرد: ۱۰۵ هزار نفر نسبت به دستور رئیس جمهور پیرامون توقف پروژه پتروشیمی میانکاله اعلام حمایت کردند چرا که این موضوع کار ساده ای نبود . درب اتاق ما بر روی همه استادان دانشگاهی باز است.
وی ضمن اشاره به اینکه ، طی سالهای اخیر از نیروهای سنتی استفاده کردیم که منجر به ناترازی در زمینه های مختلف شده است، گفت: از مردم و شهروندان گرامی مجددا عذرخواهی میکنم.
استاندار مازندران ادامه داد: علت مشکلات پیش رو عام استفاده از نیروهای توانمند علمی که دانایی اجرای کارهای مختلفی دارند است که در سال های اخیر از این نیروها استفاده نشده است.
وی اضافه کرد: مردم همیشه حق دارند و ما مدیران وظیفه داریم به سوالات مردم پاسخ دهیم و برای اولین بار در یکی از شهرهای استان کنسرت برگزار شد لذا مردم بدنبال شادی نشاط هستند هرچند عقاید و ارزش ها می بایست رعایت شود .
یونسی رستمی گفت : مشکل اصلی مردم معیشت و رفاه است لذا در زمینه ناترازی ها با مردم صادقانه صحبت کردیم چرا معتقدیم نباید به مردم دروغ بگوییم و بنده فردی عملیاتی و عملگرا هستم و به قولی که می دهم وفادارم .
استاندار مازندران گفت :روز استاد نمادی از اعتماد به چهره های امین جامعه است . بدون معیار و متد علمی هیچ کاری انجام نمی دهم . در ساختار مدیریتی حدود ۵۰ درصد از بانوان و جوانان استفاده کردم .
ارسال نظر