در گفتگو با «اقتصادنیوز»؛

انباشت بحران‌ها در ایران | زینالی: آینده در ایران خصوصی شده و فقط برای بخش مرفه وجود دارد | جامعه میان ترس، خشم و انفعال معلق است

سرویس: اجتماعی کدخبر: ۷۶۸۶۵۶
اقتصادنیوز:محمد زینالی اناری، پژوهشگر اجتماعی، می‌گوید انباشت بحران‌ها، جامعه ایران را به وضعیتی رسانده که نه فرو می‌پاشد و نه پیش می‌رود؛ آینده‌ای که دیگر جمعی نیست و فقط برای گروه‌های خاص قابل تصور شده است.
انباشت بحران‌ها در ایران | زینالی: آینده در ایران خصوصی شده و فقط برای بخش مرفه وجود دارد | جامعه میان ترس، خشم و انفعال معلق است

به گزارش اقتصادنیوز، محمد زینالی اناری، پژوهشگر اجتماعی، در بخشی از گفتگوی تفصیلی با اقتصادنیوز، با اشاره به گسترش حس بی‌آیندگی در جامعه ایران گفت: «وقتی آینده قابل تصور نباشد، جامعه میان ترس، خشم و انفعال معلق می‌ماند و توان برنامه‌ریزی، امیدسازی و حتی تصور فردا را از دست می‌دهد.»

خبر مرتبط
ایرانِ بدون چشم‌انداز | زینالی: آینده در ایران تنها برای ثروتمندان است | اعتماد عمومی درحال فروپاشی است

اقتصادنیوز: وقتی آینده قابل تصور نیست، جامعه میان ترس، خشم و انفعال معلق می‌ماند؛ وضعیتی که امروز به تجربه‌ای فراگیر در ایران تبدیل شده است.

وی افزود که شکاف عمیق میان ذهن انسان امروز و شیوه حکمرانی، به فرسایش اعتماد عمومی منجر شده و جامعه را به سمت انسداد اجتماعی سوق داده است.

به گفته او، «ذهن انسان معاصر آینده‌محور و مشارکت‌طلب است، اما سیستم سیاسی به این زمان‌مندی وفادار نیست و همین تضاد، پرخاشگری اجتماعی را بازتولید می‌کند.»

این جامعه‌شناس با تأکید بر نابرابرشدن دسترسی به آینده تصریح کرد: «امروز آینده برای همه یکسان نیست؛ در بخش‌های مرفه شهر می‌توان حیات و امید را دید، اما این آینده به‌شدت خصوصی شده، در حالی‌که آینده ذاتاً امری جمعی و گره‌خورده با مفهوم وطن است.»

زینالی هشدار داد که حذف مشارکت مردم و مبهم‌بودن تصمیمات کلان، از بودجه تا مذاکرات، به فروپاشی اعتماد عمومی دامن زده و افزود: «این ابهام، وحشت‌آفرین است و اگر اصلاح نشود، جامعه را به سمت عادی‌شدن خشونت، فرار عقلانیت و نابودی کرامت انسانی می‌برد.»

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
لوتوس پارسیان - O