تورم قیمت تولیدکننده برقی ها چقدر شد؟

کدخبر: ۴۵۲۹۶۹
درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش برق نسبت به فصل قبل، برای ساعات مختلف اوج‌بار، میان‌بار و کم‌بار، به ترتیب ٥.١، ٢.٨ و ٨.٠- درصد بود.
تورم قیمت تولیدکننده برقی ها چقدر شد؟

​به گزارش اقتصادنیوز، مرکز آمار ایران میزان تورم شاخص قیمت تولیدکننده بخش برق در چهارماه منتهی به تابستان امسال نسبت به مدت مشابه قبل از آن ۳۷.۷ اعلام کرد. بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده کل بخش برق نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) در فصل تابستان ١٤٠٠ به ۰.۱ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل بهار، ١.١ واحد درصد کاهش دارد. در فصل مورد بررسی، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش برق نسبت به فصل قبل، برای ساعات مختلف اوج‌بار، میان‌بار و کم‌بار، به ترتیب ٥.١، ٢.٨ و ٨.٠- درصد بوده است.

درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده کل بخش برق نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) در فصل تابستان ١٤٠٠ به ١٩ درصد رسید. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط نیروگاه‌های برق به ازای فروش محصول خود به شرکت‌های توزیع برق، در فصل تابستان ١٤٠٠ نسبت به فصل تابستان ١٣٩٩، ١٩.٠ درصد افزایش داشته است. درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش برق در فصل مورد بررسی نسبت به فصل مشابه سال قبل، برای ساعات مختلف اوج‌بار، میان‌بار و کم‌بار، به ترتیب ٢١.٥، ٢٧.٤ و ٣.٥ بوده است.

همچنین درصد تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده کل بخش برق در چهار فصل منتهی به فصل تابستان ١٤٠٠ نسبت به مدت مشابه در سال قبل (متوسط تورم سالانه) به ۳۷.۷ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در فصل قبل ٧.٣ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد. همچنین درصد تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده بخش برق در چهار فصل منتهی به فصل تابستان نسبت به مدت مشابه در سال قبل، برای ساعات مختلف اوج‌بار، میان‌بار و کم‌بار، به ترتیب ٣٢.٨، ٤٢.٢ و ٣٢.٧ بوده است.

تابستان امسال شرایط تولید برق در ایران به شدت با نوسان رو به رو و به قطعی مکرر برق خانگی و صنعتی منجر شد. در این بین مهم ترین عامل مصرف بی رویه برق در کشور را ارزان بودن آن کارشناسان عنوان می کنند. براساس نظر مدیران صنعت برق هزینه تمام شده هر کیلووات ساعت بدون سوخت حدود ۱۳۰ تومان مطرح و هزینه‌های جاری نیز حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان تخمین زده می شود و این در حالی‌ است که درآمد حاصل از فروش برق در سال گذشته قطعا کمتر از ۲۵ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

به عبارتی دیگر صنعت برق در سال ۱۳۹۹ فقط در بخش جاری خود با حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان کسری مواجه بوده است.  شاخص‌های عملکردی صنعت برق در سال ۱۳۹۹ بدین ترتیب بود که ظرفیت منصوبه به حدود ۸۵ هزار مگاوات رسید؛ پیک بار برای اولین بار طی یک دهه اخیر با ۵۸ هزار و ۲۰۰ مگاوات در شب اتفاق افتاد و فروش برق تقریباً بالغ بر ۲۹۰ هزار میلیون کیلووات ساعت منتهی شد و تعداد مشترکان جدید به حدود ۱ میلیون و ۲۵۰ هزار مشترک رسید.

  • 222
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید