متنوع‌سازی ذخایر جهانی

زنگ خطر برای دلار؛ حرکت بانک‌های مرکزی به‌سوی ارزهای آسیایی

کدخبر: ۷۱۷۴۵۵
اقتصادنیوز: بانک‌های مرکزی جهان در مسیر متنوع‌سازی ذخایر ارزی و کاهش وابستگی به دلار آمریکا قرار دارند. به گزارش گلدمن ساکس، ارزهای آسیایی مانند وون کره جنوبی، دلار سنگاپور و یوآن چین در حال تبدیل‌شدن به مقاصد جدید ذخایر جهانی هستند؛ روندی که با تضعیف سلطه دلار، سیاست‌های پرریسک واشنگتن و افزایش خرید طلا شتاب گرفته است.
زنگ خطر برای دلار؛ حرکت بانک‌های مرکزی به‌سوی ارزهای آسیایی

به گزارش اقتصادنیوز، ارزهای کره جنوبی، سنگاپور و چین احتمالا بزر‌گ‌ترین ذی‌نفعان در آسیا باشند، چراکه بانک‌های مرکزی به‌دنبال متنوع‌سازی ذخایر ارزی خود و دوری از دلار آمریکا هستند؛ این موضوع را بانک آمریکایی گلدمن ساکس اعلام کرده است.

به نوشته اکوایران به نقل از بلومبرگ، استراتژیست‌هایی از جمله دانی سوواناپروتی و رینا جیو در یادداشتی نوشتند: «در حالیکه دلار و یورو همچنان ارزهای ذخیره پیشتاز در جهان باقی مانده‌اند، این فرصت برای بانک‌های مرکزی وجود دارد که دارایی‌های خود از ارزهای غیرسنتی را افزایش دهند، آن هم با توجه به این موضوع که سلطه دلار آمریکا در حال کاهش است.»

گلدمن ساکس اعلام کرده است که وون، دلار سنگاپور و یوآن، برترین گزینه‌ها در آسیا برای این موضوع هستند. تقاضا برای وون ممکن است افزایش یابد، آن هم با توجه به این موضوع که کره جنوبی در مسیر پیوستن به «شاخص اوراق قرضه دولتی جهانی FTSE» در سال آینده میلادی قرار دارد. سنگاپور با رتبه اعتباری AAA، احتمالا همین حالا نیز در حال جذب سرمایه‌گذاری‌های بانک‌های مرکزی است. همچنین ارتباطات تجاری چین با جهان باعث می‌شود یوآن یک گزینه طبیعی برای ذخایر ارزی بانک‌های مرکزی باشد.

این کارشناسان اعلام کردند: «ما باور داریم که متنوع‌سازی ذخایر ارزی و دور شدن از دلار ادامه داشته باشد، چراکه این روند طی یک دهه گذشته به‌خوبی تثبیت شده است.»

دلار آمریکا

بانک‌های مرکزی در حال تسریع جست‌وجوی خود برای جایگزین‌های دلار هستند؛ موضوعی که بخشی از آن به شوک ناشی از مسدودسازی ذخایر دلاری مسکو توسط واشنگتن و جدا کردن روسیه از سیستم مالی بین‌المللی مربوط می‌شود.

نگرانی‌ها پیرامون دلار حتی بیشتر نیز شده است، آن هم به‌دلیل سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، که تجارت بین‌المللی و اقتصاد جهانی را با خطر زیر و رو شدن روبه‌رو کرده است. علاوه بر این، بانک‌های مرکزی به ذخایر طلای خود افزوده‌اند که باعث حمایت از تقاضا برای فلز زرد شده است.

البته دلار همچنان ارز کلیدی جهان به شمار می‌رود و عمده ذخایر ارزی بانک‌های مرکزی را شامل می‌شود و برای خرید نفت مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ علت اصلی قدرت دلار این است که هیچ گزینه‌ قابل توجهی برای جایگزینی پول ملی آمریکا پدیدار نشده است.

نقش محوری دلار به‌راحتی جایگزین نمی‌شود زیرا گستره بازار اوراق خزانه‌داری آمریکا، دلار را به نقدشدنی‌ترین ارز جهان تبدیل کرده است؛ موضوعی که به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد مقادیر قابل توجهی اوراق بهادار را بدون تأثیر بر قیمت، معامله کنند.

با این حال، معاملات اخیر در بازار ارزهای خارجی به ارزش 7.5 تریلیون دلار در هر روز، نشان‌دهنده کاهش تقاضا برای دلار است؛ شاخص دلار بلومبرگ بیش از 7 درصد نسبت به اوج خود در فوریه افت داشته، زیرا استثناگرایی آمریکا در حال کاهش است.

استراتژیست‌های گلدمن ساکس همچنین نوشتند که با توجه به معیارهای این بانک، دلار همچنان حدود 17 درصد بیش از ارزش واقعی خود ارزش‌گذاری شده است. این موضوع بر نگرانی سرمایه‌گذاران دامن زده است زیرا نااطمینانی از سیاست اقتصادی آمریکا به بالاترین سطوح خود از آغاز همه‌گیری کووید-19 افزایش یافته است.

این کارشناسان افزودند: «ما انتظار چرخش به‌سوی دارایی‌های جهانی دیگر را داریم و در این میان، دارایی‌های آسیایی می‌توانند بخشی از مقصد سرمایه‌گذاری‌ها باشند.»

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید