نرخ 1500 تومانی بنزین تکذیب شد

در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر میرسد که مشکلات و چالشهای اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل مینمایند.
روی کار آمدن دولتها با گرایشهای مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشمانداز روشنی پیش روی خود ببینند.
در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامههای "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنونمان را از گذر این اخبار واکاوی میکنیم.
در سال جاری اخبار اقتصادی سالهای ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار میگیرد.
28 اردیبهشت 1355؛ تشکیلات اداری ایران دگرگون خواهد شد
بررسی وسیع و گسترده وزارتخانهها و سازمانهای دولتی در جهت اجرای طرح عدم تمرکز اداری و ستادی کردن دستگاههای اداری در تهران شروع شد.
در انجام مطالعات برای اجرای طرح عدمتمرکز اداری، لزوم انتقال اداراتی که باید به شهرستانها منتقل شوند و همچنین حذف و یا ادغام ادارات مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.
یکی از مواردی که به خاطر استانی شدن بودجه وزارتخانهها و موسسات دولتی مورد توجه میباشد، حذف پستهای معاونت اداری و مالی در وزارتخانهها و موسسات دولتی موردتوجه میباشد، حذف پستهای معاونت اداری و مالی در وزارتخانهها و موسسات مالی است، زیرا با استانی شدن بودجه در هر یک از استانها و فرمانداریهای کل به مسائل اداری و مالی رسیدگی خواهد کرد.
دولت در سالجاری برای بهبود نظام اداری و استخدامی کشور و اجرای طرح عدمتمرکز اداری 351 میلیون ریال اعتبار پیشبینی کرده است.
هدف از اجرای برنامههای فوق تجهیز و آماده ساختن امور پرسنلی و تشکیلاتی دستگاههای اجرایی کشور و همگام کردن آنها با نیازهای برنامههای توسعه ملی است.
28 اردیبهشت 1365؛ ترکیه از ایران نفت براساس قرارداد «نت بک» خریداری می کند
«اکرم پاکدمیرلی» رئیس خزانهداری و مسوول تجارت خارجی ترکیه گزارش داد، ترکیه توانسته است پس از مذاکرات طولانی با ایران، موافقت آن کشور در مورد فروش نفت خام بهصورت «نت بک» را کسب کند.
«آناتولی» میافزاید: ترکیه قبلا با کشورهای عربستان سعودی، الجزایر، عراق و شوروی در مورد خرید نفت به صورت «نت بک» به توافق رسیده بود و بدین ترتیب این کشور خواهد توانست، کلیه مایحتاج نفتی خود را که بالغبر 15 میلیون تن در سال میباشد با قیمتهای بینالمللی تامین نماید.
در همین رابطه روزنامه «جمهوریت» نیز در شماره 22 اردیبهشتماه جاری خود اعلام کرده بود. ترکیه با پیشنهاد ایران مبنیبر فروش نفت خام به قیمت یک دلار بیشتر از قیمتهای روز (نت بک) موافقت کرده است.
28 اردیبهشت 1385؛ نرخ سود بانکی باید متناسب با تورم کاسته شود
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: نتیجه تغییرات کمیسیون اقتصادی مجلس درخصوص طرح منطقی کردن نرخ سود، تاکید بر کاهش نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم بود.
داود دانشجعفری افزود: این تصمیم راهکار علمی و اصولی و موردنظر وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز است.
وی تصمیم شورای پول و اعتبار درخصوص کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی را دخالت دستوری این شورا در مکانیزم تعیین نرخ سود بانکها ندانست و گفت: بانکهای خصوصی متناسب با تعهدات خود باید از مصوبات شورای پول و اعتبار تبعیت کنند، ضمن آنکه در همه جای دنیای بانکها تحتتاثیر مصوبات شورای پول و اعتبار هستند و این طور نیست که بانکها هر کاری که خودشان مایل باشند، انجام دهند.
90 هزار میلیارد ریال مطالبات بلاتکلیف بانکها
دکتر کمیجانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی در همایش سیاستهای پولی و ارزی از رشد بالای مطالبات بلاتکلیف بانکها اظهار نگرانی کرد.
به گفته وی، مجموع مطالبات معوق، سررسید گذشته و سوختشده نظام بانکی که در سال 79 معادل 6.1 درصد کل تسهیلات بانکی بود در سال 83 به 8.6 درصد و از سال 84 به 12.5 درصد افزایش یافته است.
معاون بانک مرکزی نرخ رشد مطالبات بلاتکلیف در طول سالهای گذشته را 45 درصد اعلام کرد و افزود: در پایان سال 84 رقم مطالبات سوخت شده، معوق و سررسید گذشته به 90 هزار میلیارد ریال رسید که امیدی به بازگشت آنها به نظام بانکی وجود ندارد.
کمیجانی هشدار داد که برخی از سیاستهای جدید در قالب پرداخت تسهیلات به واحدهای کوچک و متوسط و نیز تخصیص منابع در قالب تسهیلات استانی، ممکن است این روند نگرانکننه را تشدید کند.
کارگروهی با مسوولیت طیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی و متشکل از وزرای امور خارجه، اطلاعات، دادگستری و رئیسکل بانک مرکزی است، موظف شد حکم دادگاه آمریکایی را از ابعاد مختلف ازجمله تعیین عوامل دخیل در این خصوص به صورت جامع و دقیق بررسی و برای پیگیری و استیفای حقوق دولت پیشهاد لازم را ارائه کند.
نرخ 1500 تومانی بنزین تکذیب شد
روز گذشته یک خبرگزاری رسمی به نقل از یک منبع آگاه نرخ بنزین سهمیهبندی شده را هزار تومان در هر لیتر و نرخ آزاد آن را نیز 1500 اعلام کرد.
این خبر در حالی روی خروجی خبرگزاری فارس قرار گرفت که ساعتی بعد از سوی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تکذیب شد.
بر این اساس منبعی که نامی از آن برده نشده، در حالی از اجماع مجموعه صنعت نفت تحریمهای ایران فرصتها را از بین میبرند.
گزارش کارگروه از قصور 2 میلیارد دلاری
کارگروه ویژه هیات دولت، گزارش خود را درخصوص بررسی ابعاد مختلف دستبرد دولت آمریکا به داراییهای ایران منتشر کرد.
این بیانیه درخصوص عملکرد سیاستگذاران گذشته در ابهام را مطرح میکند. موضوع نخست این است که از سال 1386 به بعد که مشخص شد اوراق خریداری شده در مخاطره قرار دارد، بانک مرکزی بهرغم هشدارهای متعدد تنها بخش اندکی از آنها را به فروش رسانده است.
موضوع دوم آن است که «اقدام بانک مرکزی در سال 1387 در مورد آزادسازی و انتقال قسمت عمده اوراق مذکور، صرفا به نگهداری آن در همان موسسه کلیر استریم» (clear stream) تحت یک حساب دیگر صورت گرفته است.
کشور روی قیمتهای یادشده خبر داد که عباس کاظمی در واکنشی سریع این ادعا را رد کرد.
کاظمی با تکذیب تعیین نرخ 1500 تومانی بنزین برای فروش آزاد گفت: هنوز قانون بودجه ابلاغ نشده است که ما نرخی را تعیین کنیم.
صادرات نفت ایران به کره جنوبی 67 درصد افزایش یافت
واردات نفت کره جنوبی از ایران که بعد از لغو تحریمهای غرب روند صعودی به خود گرفته، در ماه آوریل نسبت به ماه مشابه سال قبل 67 درصد افزایش یافت.
براساس گزارش رویترز، آمارها حاکی از آن است که پنجمین واردکننده بزرگ نفت جهان در ماه گذشته میلادی، 863 هزار تن یا معادل 210 هزار بشکه در روز از ایران نفت خریده، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 516 هزار تن بوده است.
عبرتهای آمریکای لاتین برای ایران
معاون اول صندوق بینالمللی پول در دیدار با رئیسکل بانک مرکزی توجیه کرد سیاستگگذاران اقتصادی ایران به جای استفاده از ابزار «سیاست پولی» برای مقابله با چالشهای اقتصادی و بانکی، اصلاحات ساختاری در پیش بگیرند.
دیوید لیپتون با اشاره به تجارت خود در کشورهای آمریکای لاتین، اروپای مرکزی و آفریقا، تزریق نقدینگی برای مقابله با تنگنای اقتصادی کنونی را بی نتیجه خواند و گفت: تجارب کشورهای دیگر نشان میدهد تزریق پول به بزرگتر شدن مشکل منجر میشود.
رئیسکل بانک مرکزی خواستار مساعدت و حمایت صندوق بینالمللی پول برای تسریع پیوستن ایران به بانکداری بینالمللی و کمکهای تکنیکی در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم شد.
ارسال نظر