نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 2 مرداد ماه

از خانه سازی خارجی ها در لویزان تا برنامه برای جذب سرمایه برای بخش پتروشیمی

سرویس: اخبار اقتصادی کدخبر: ۷۳۲۴۴۹
اقتصادنیوز: پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که حکمرانان، سیاستگذاران، دولتمردان و فعالان اقتصادی به موضوعات و شاخص‌های اقتصادی چه نگاهی داشته‌اند.
از خانه سازی خارجی ها در لویزان تا برنامه برای جذب سرمایه برای بخش پتروشیمی

به گزارش اقتصادنیوز، در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر می‌رسد که مشکلات و چالش‌های اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل می‌نمایند.

روی کار آمدن دولت‌ها با گرایش‌های مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشم‌انداز روشنی پیش روی خود ببینند.

در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامه‌های "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنون‌مان را از گذر این اخبار واکاوی می‌کنیم.

در سال جاری اخبار اقتصادی سال‌های ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار می‌گیرد.

دوم مرداد 1355

آغاز کنترل شدید بر فروش مصالح ساختمانی

فروش مصالح ساختمانی اصلی تحت کنترل شدید قرار گرفت و کمیته توزیع مصالح ساختمانی، مسوول فروش و توزیع آجر، آهک، گچ، ایرانیت و شن و ماسه شد.

همایون جابری انصاری، وزیر مسکن و شهرسازی گفت: با گرانی و بی‌نظمی در بازار مصالح ساختمانی به شدت مبارزه می‌شود و علاوه‌بر اقدامات قانونی که توسط ماموران و نمایندگان واحدهای مبارزه با گران‌فروشی انجام می‌شود، وزارت مسکن و شهرسازی با ایجاد کمیته توزیع مصالح ساختمانی سعی کرده است بر عرضه مصالح ساختمانی اصلی نظارت دقیق کند و از اخلال و بی‌نظمی در بازار مصالح ساختمانی جلوگیری به عمل آورد.

اعلام آمادگی شرکت‌های ایرانی و خارجی برای خانه‌سازی در لویزان

در اجرای طرح بزرگ خانه‌سازی در منطقه لویزان و تبدیل این منطقه به بزرگ‌ترین شهرک پایتخت به‌زودی دو میلیون مترمربع از زمین‌های آن به تملک سازمان زمین درخواهد آمد تا پس از خاتمه کار تحویل و تحول زمین‌های این منطقه، عملیات آپارتمان‌سازی در لویزان آغاز شود.

دو میلیون مترمربع زمین مذکور 350 مالک دارد. این مالکان برای زمین‌های خود چند برابر نرخ واقعی پیشنهاد کرده بودند و چون این نرخ‌ها مورد قبول قرار نگرفت، مقرر شد زمین‌ها تملک شود تا قیمت آنها براساس نرخی که هیات 3 نفری تعیین خواهد کرد، پرداخت شود.

یک مقام مطلع گفت: تا پایان سال جاری کار تملک و تحویل و تحول زمین‌های لویزان به پایان خواهد رسید و سال آینده عملیات ساختمانی شهرک شروع می‌شود.

این مقام اضافه کرد: زمین‌های منطقه لویزان بالغ‌بر 43 میلیون مترمربع است و تاکنون چند طرح برای احداث آپارتمان و خانه و محل‌هایی برای موسسات دولتی و غیردولتی به وزارت مسکن و شهرسازی ارائه شد که بعضی از آنها نیز مورد موافقت قرار گرفت.

دوم مرداد 1365

ریگان: اجازه نمی‌دهیم آمریکا بار دیگر اسیر دست اوپک شود

ریگان، ‌رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه اجازه نمی‌دهیم آمریکا بار دیگر اسیر دست اوپک شود، بار دیگر کینه دیرینه خود را نسبت به سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نشان داد.

ریگان در سخنان خود خطاب به جمعیتی از اعضای حزب جمهوری‌خواه در دالاس گفت: دولت تصمیم گرفته است که آمریکا هرگز نباید دوباره اسیر دست یک کارتل نفتی بیگانه شود. این در حالی است که روزنامه‌های مختلف آمریکا آمار تازه‌ای از واردات نفتی آمریکا منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد واردات آمریکا از اعضای اوپک در طول چهار ماه اول سال‌جاری به سرعت افزایش یافته؛ درحالیکه واردات نفت آمریکا از کشورهای نفتی غیراوپک کاهش نشان می‌دهد.

خبرگزاری کویت می‌افزاید: عربستان سعودی به عنوان یکی از صادرکنندگان نفت اوپک بیشترین افزایش صادرات را به آمریکا داشته است. این کشور در حال حاضر روزانه 617 هزار بشکه نفت به آمریکا صادر می‌کند.

دوم مرداد 1375

رئیس‌جمهوری: ثبات بازار و مهار تورم نتیجه سیاست‌های اصولی کشور است

آقای هاشمی رفسنجانی، رئیس‌جمهوری در دیدار معاونان وزیران و روسای سازمان‌های دولتی تاکید کرد: داشتن پایگاه نیرومند مردمی و اعتماد به نفس مدیران، مسوولان و برنامه‌ریزان کشور و شهامت در تصمیم‌گیری‌ها و وارد شدن به کارهای بزرگ از مهم‌ترین عوامل موفقیت نظام در توسعه و استحکام بنیان اقتصاد کشور است.

رئیس‌جمهوری ضرورت جمع‌بندی عملکرد و بررسی دستاوردهای چشمگیر و غرورآفرین نظام اسلامی و شناخت نقاط قوت و ضعف در اجرای برنامه‌ها و سیاست‌ها را خاطرنشان کرد و گفت: دولت خدمتگزار امروز پس از هفت سال تلاش بی‌وقفه همراه با فراز و نشیب‌ها و واقعیت‌های تلخ و شیرین، اکنون وفاداری و عواطف نامحدود توده‌های مردم قدرشناس را به عنوان مهم‌ترین پشتوانه در اختیار دارد و مسوولان می‌توانند با اطمینان خاطر تصمیم‌های بنیانی بگیرند و آن را با قاطعیت اجرا کنند.

هاشمی رفسنجانی، وابستگی اقتصاد کشور به نفت و صادرات تک‌محصولی را در گذشته عامل رکود و خمودی تمام بخش‌ها و ارکان جامعه دانست و اظهار کرد: دولت با درک پیامدهای منفی وابسته بودن به درآمد ناشی از فروش نفت و هدر رفتن منابع عظیم مادی و ذخایر ارزشمند که می‌تواند پشتوانه مهم تحرک، خلاقیت و تولید در کشور باشد، اجرای سیاست‌های تعدیل و اصلاح ساختار کشور را اجتناب‌ناپذیر دانسته و می‌داند.

وی اظهار کرد: سرمایه‌گذاری‌های زیربنایی در کنار بازسازی ویرانی‌های گذشته و نجات کشور از طریق اجرای سیاست‌های تعدیل و در مراحل بعد، تثبیت نرخ ارز، واقعی کردن نرخ ها در مقطع خاص زمانی دوران سازندگی از نمونه‌های بارز تصمیم‌گیری‌های شجاعانه مدیریت کشور و نتیجه آن اقتصادی بالنده، شکوفا و متکی به منابع انسانی و مادی داخلی است.

رئیس‌جمهوری افزود: وابستگی‌های شدید ارزی گذشته، امروز به‌صورت چشمگیری کاهش یافته است و سازندگی و افزایش تولید و عمران و آبادی ایران و کسب توانایی‌های روزافزون صاحبنظران جهانی را متوجه عظمت پیشرفت‌ها و رشد سریع اقتصاد ایران و استحکام بنیان آن کرده است.

هاشمی رفسنجانی با تاکید بر اهمیت هماهنگی تمام بخش‌های اجرایی و برنامه‌ریزی‌های درازمدت دولت اظهار کرد: هدایت نقدینگی جامعه به سوی صنعت و سرمایه‌گذای‌های تولیدی یکی از اولویت‌های برنامه دولت برای جذب نقدینگی سرگردان در جامعه و تامین نیازهای ریالی مراکز تولیدی و صنعتی است.

لایحه تشکیلات کلان دولت تا پایان سال آماده می‌شود

مقدمات لایحه تشکیلات کلان دولت فراهم شده و این لایحه تا پایان امسال به دولت تقدیم می شود.

سیدمحمد میرمحمدی، معاون رئیس‌جمهوری و دبیرکل سازمان امور اداری و استخدامی افزود: در قانون برنامه دوم توسعه برای تصحیح، اصلاح و بهسازی نظام اداری، دولت مکلف شده است که اقدامات لازم را در مورد تعیین تشکیلات کلان حداکثر در مدت یک سال پس از ابلاغ برنامه به عمل آورد.

وی گفت: طرح تعیین تشکیلات کلان دولت متضمن چهار پروژه: آمارگیری، طبقه‌بندی و توزیع وظایف دولت در قالب وزارتخانه‌ها و تشکل‌های تحت‌نظر مستقیم رئیس‌جمهوری، بازنگری تشکل‌های هماهنگی و تصمیم‌گیری جمعی موجود در تشکیلات کلان ولت، شناخت و آمارگیری وظایف هر یک از وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی قابل تشکل در قالب موسسه وابسته و تعیین اهداف و عناوین آنهاست.

دوم مرداد 1385

برنامه ایران‌خودرو برای صدور 350 میلیون دلار خودرو و قطعات

گروهی صنعتی ایران خودرو در سال جاری به منظور افزایش سهم خودرو بازارهای بین المللی، صادرات 350 میلیون دلاری را هدف‌گذاری کرده است.

منوچهر منطقی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو گفت: از این میزان 175 میلیون دلار خودرو سواری، 70 میلیون دلار خودروهای تجاری، 90 میلیون دلار محصولات ریلی و 100 میلیون دلار قطعات به خارج از کشور صادر می شود.

وی ارزش صادرات ایران‌خودرو در سال 84 را 140 میلیون دلار عنوان و اظهار کرد: این میزان نسبت به سال 83، 140 درصد رشد داشته است.

دوم مرداد 1395

نرخ سود بانکی تک‌رقمی می‌شود

رئیس‌کل بانک مرکزی از هدف بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود بانکی به مرز تک‌رقمی و همسو با نرخ تورم خبر داد.

ولی‌ا... سیف از تک‌نرخی کردن ارز خبر داد و گفت: تا پایان امسال این مهم محقق خواهد شد.

سیف در پاسخ به سوالی دیگر درخصوص اینکه کاهش نرخ سود بانکی باز هم ادامه خواهد داشت یا خیر، تصریح کرد: خوشبختانه می‌دانید که بانک مرکزی حساسیت ویژه‌ای درخصوص نرخ سود بانکی داشته و تا به حال روند خوبی را در این زمینه طی کرده است؛ اما هدف نهایی ما کاهش نرخ سود بانکی تا حد فعلی رها نخواهد شد و هدف بانک مرکزی کاهش و رساندن این نرخ به مرز یک رقمی و همسو با نرخ تورم است.

برنامه ایران برای جذب 60 میلیارد دلار سرمایه خارجی در بخش پتروشیمی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از افزایش ظرفیت تولیدی این شرکت تا سال 2026 به 150 میلیون تن خبر داد. این به معنای تکمیل 55 پروژه نیمه‌تمام و 28 کارخانه تولیدی جدید است. دولت ایران در حال مذاکره با شرکت میتسوئی اند کو و توتال است تا با جذب 60 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور را طی یک دهه آینده به بیش از دو برابر افزایش دهد.

مرضیه شاهدایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به بلومبرگ گفت: این شرکت قصد دارد ظرفیت تولیدی خود را تا سال 2026 به 150 میلیون تن افزایش دهد که این به معنای تکمیل 55 پروژه نیمه‌تمام و 28 کارخانه تولیدی جدید است.

 

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
کارگزاری مفید