خطر بزرگی که آینده ایران را تهدید می‌کند

کدخبر: ۳۹۴۸۹۷
گرایش خانواده‌های ایرانی به تک فرزندی در چند سال گذشته آینده کشور را به خطر انداخته و بحران جدی پیر شدن جمعیت را رقم زده است.
خطر بزرگی که آینده ایران را تهدید می‌کند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها در بوستان‌ها و فضای سبز شهری بیشتر افراد میانسال مشاهده می‌شوند، افرادی که برای اینکه بتوانند با همسالان خود صحبت کنند در نیمکت‌های بوستان‌ها می‌نشینند و اوقات فراغت خود را این گونه می‌گذرانند، اما شاید فراموش کرده باشیم که هدف اصلی از ایجاد این فضا‌های سبز، ایجاد مکانی برای بازی کودکان بوده است تا صدای خنده هایشان این فضا را پر کند.

این روز‌ها جمعیت میانسال کشور بیشتر از کودکان و جوانان به چشم می‌آید و این موضوع می‌تواند زنگ خطری برای ایران و جامعه ایرانی باشد. در ۳۰ سال آینده ایران جزء ۴ کشور پیر جهان خواهد بود، آمار ولادت منتشر شده از سوی سازمان ثبت احوال نشان می‌دهد که هر سال میزان ولادت در مقایسه با سال‌های قبل کاهش چشمگیری داشته است و ادامه این روند را در چند سال اخیر شاهد بودیم، به طوری که جمعیت شناسان معتقدند با این روند کشور دیگر نیروی جوان و آینده ساز نخواهد داشت.

پیر شدن جمعیت، موضوعی است که در دهه‌ها و سال‌های گذشته، رهبر معظم انقلاب درباره آن بارها هشدار داده‌اند. ایشان با اشاره به روند رو به کاهشِ جمعیت جوان کشور، خطر بزرگ تحدید نسل برای کشور را پیری عمومی می‌دانند و بر تعیین‌کننده بودن مسئله نمای جوان برای کشور تاکید کردند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی نزدیک به ۵۰ بار درباره این موضوع هشدار داده‌اند، ایشان در اردیبهشت سال ۹۳ با توجه به اهمیت مقوله جمعیت در اقتدار ملی و با توجه به جوانی جمعیت کنونی، سیاست‌های کلی جمعیت را ابلاغ کردند؛ این سیاست‌ها بر اساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است؛ ایشان با در نظر داشتن نقش مهم جمعیت در پیشرفت کشور، تأکید فرمودند که لازم است برنامه‌ریزی‌های جامع برای رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیتی انجام شود.

این روزها تک فرزندی پدیده‌ای شده است که زوجین جوان آن را انتخاب می‌کنند، زوجینی که با زوج‌های ۲۰ سال گذشته تفاوت بسیاری دارند. مزیت‌های معدود تک فرزندی در کنار معایب بی شمار آن به چشم نخواهد آمد و این امر می‌تواند برای جامعه معایب فراوانی داشته باشد.

در گذشته هر خانواده‌ای حداقل سه فرزند به دنیا می‌آورد با این تفاوت که زوجین جوان امروزی از داشتن یک فرزند نیز ترس دارند. شاید مشکلات اجتماعی و اقتصادی بهانه‌ای برای عدم فرزندآوری یا تک فرزندی باشد.

زوج‌های جوان امروزی معتقدند، هرخانواده‌ای اگر یک فرزند را به شیوه صحیح تربیت کند، بهتر می‌تواند آن را به جامعه معرفی کند، اما آیا از نظر شما این موضوع درست است؟ جالب است بدانید بر اساس بررسی‌های جمعیت شناسی انجام شده، آمار خانواده‌هایی که تک فرزند هستند در خانواده‌های ثروتمند و مرفه بیشتر از خانواده‌های حد متوسط و نیازمند است، بنابراین مشکلات اقتصادی نمی‌تواند دلیلی برای عدم فرزند آوری باشد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارس «اقتصادنیوز» از قیمت کارخانه‌ای جدید محصول محبوب ایران خودرو

      اقتصادنیوز : ایران خودرو برای محصول محبوب خود قیمت جدید اعلام کرد تا متقاضیان این خودرو شوکه شوند.

    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید