اُمیکرون چقدر روی پوست زنده می‌ماند؟

کدخبر: ۴۷۲۵۹۹
اقتصادنیوز: سویه اومیکرون نسبت به دلتا ثبات و ماندگاری بالاتری دارد و در روی پلاستیک به طور متوسط ‌۱۹۳.۵ ساعت و در نمونه آزمایشگاهی پوست به طور متوسط ‌۲۱.۱ ساعت زنده مانده است.
اُمیکرون چقدر روی پوست زنده می‌ماند؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، حمید سوری رییس کمیته پیشگیری و بهداشت قرارگاه ستاد ملی کرونا سویه اومیکرون را دارای بالاترین ثبات و ماندگاری محیطی در بین انواع نگران کننده سویه‌های کرونا عنوان کرد و گفت: پایداری بالای این سویه ممکن است یکی از عوامل جایگزینی آن به جای گونه دلتا و گسترش سریع آن باشد.

وی افزود: نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که سویه اومیکرون روی پلاستیک و پوست بیشتر از سایر سویه های ویروس کووید۱۹ زنده می ماند و به عبارتی این سویه ماندگارتر است. انواع سویه های کرونا پس از قرار گرفتن در معرض مواد ضدعفونی‌کننده دست برپایه الکل بعداز ۱۵ ثانیه غیرفعال می شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: محققان ژاپنی به تازگی اعلام کردند که سویه جدید اومیکرون نسبت به سایر سویه های کووید۱۹ روی پلاستیک و پوست بیشتر زنده می ماند.

سوری خاطرنشان کرد: این مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که سویه اومیکرون همچنین دارای بالاترین ثبات محیطی در بین انواع نگران کننده سویه‌های کرونا است که این موضوع بیانگر آن است که این پایداری بالا نیز ممکن است یکی از عواملی باشد که به گونه اومیکرون اجازه داده جایگزین سویه دلتا شود و به سرعت گسترش یابد.  

وی همچنین گفت: براساس مطالعات جدید سویه اومیکرون روی پلاستیک به طور متوسط ‌۱۹۳.۵ ساعت یعنی کمی بیشتر از هشت روز زنده می ماند. در مقایسه ویروس اصلی کووید۱۹ (ووهان) روی پلاستیک ۵۶ ساعت، سویه آلفا ۱۹۱.۳ ساعت، سویه بتا ۱۵۶.۶ ساعت، سویه گاما ۵۹.۳ ساعت و سویه دلتا ۱۱۴ ساعت روی پلاستیک زنده می ماند.

این اپیدمیولوژیست ادامه داد: طبق این بررسی سویه اومیکرون در نمونه آزمایشگاهی پوست به طور متوسط ‌۲۱.۱ ساعت زنده ماند، در حالی که در سایر انواع کووید۱۹ این میانگین زمان بقا در ویروس اصلی کرونا (ووهان) ۸.۶ ساعت، در سویه آلفا ۱۹.۶ ساعت، در سویه بتا ۱۹.۱ ساعت، در سویه گاما ۱۱ ساعت و در دلتا ۱۶.۸ ساعت است.

سوری افزود: این مطالعه همچنین نشان داد که سویه های مختلف کرونا نسبت به سویه اصلی کووید۱۹ مقاومت بیشتری در برابر اتانول دارد.

وی تصریح کرد: شواهد علمی نشان می‌دهد گرچه به ظاهر میزان کشندگی اومیکرون کمتر از سویه دلتا است ولی به دلیل وجود فراوانی نسبی افراد مبتلا بدون علامت، ماندگاری بیشتر روی پوست و پلاستیک، مقاومت بیشتر در مورد واکسن ها و تا حدودی پی سی آر گریز بودن آن مدیریت همه گیری فعلی می تواند بسیار دشوارتر از سویه های قبلی باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مردم توصیه کرد اصول بهداشتی به خصوص شستن مرتب دست ها و استفاده از ضدعفونی کننده ها را به دقت رعایت کنند.  

به گزارش ایرنا، متخصصان ژاپنی به تازگی در یک مطالعه گزارش کردند که سویه جدید ویروس کرنا موسوم به اومیکرون از ثبات محیطی بالاتری نسبت به سویه های قبلی برخوردار است.

در این مطالعه سویه کرونا ویروس ووهان و دیگر سویه های نگرانی‌ کننده آلفا، بتا، دلتا و ااومیکرون به لحاظ میزان بقا و عفونت‌زایی مقایسه شد. متخصصان با استفاده از نمونه‌های آزمایشگاهی از پوست انسان و بسترهای پلاستیکی، پایداری محیطی سویه های مختلف ویروس کووید را ارزیابی کردند.

متخصصان ژاپنی در این مطالعه پایداری ویروس کرونا و سویه های آن را روی سطوح پلاستیکی و پوست انسان ارزیابی کردند. پس از قرار دادن ویروس روی سطح پلاستیک و پوست، بقای ویروس در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.

آنها پایداری ویروس های مختلف را روی سطح مدل پوست انسان ارزیابی کردند و همچنین به اثربخشی ضدعفونی کننده های مختلف در برابر ویروس های موجود روی پوست انسان پی بردند. در این مطالعه از ضدعفونی‌کننده‌های مبتنی بر الکل، اتانول و ایزوپروپانول استفاده شد.

این متخصصان اظهار داشتند: روی سطح پلاستیک، زمان بقای سویه ووهان، آلفا، بتا، گاما، دلتا و اومیکرون به ترتیب ۵۶، ۱۹۱.۳، ۱۵۶.۶، ۵۹.۳، ۱۱۴ و ۱۹۳.۵ ساعت است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید