وقتی ابتدایی‌ترین چیزها از آدم دریغ می‌شود، به خودت می‌گویی بمانم که چه؟

رشد 4برابری مهاجرت دانشجویی در ایران!

کدخبر: ۵۵۲۵۷۵
اقتصادنیوز: طبق آمار سالنامه مهاجرتی ایران که در سال 1401 که از سوی پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف منتشر شده است، تعداد دانشجویان ایرانی در خارج از کشور با افزایشی تقریبا 4 برابری از 17 هزار و 422 دانشجو در سال 2000 به 66 هزار و 701 دانشجو در سال 2020 افزایش یافته است.
رشد 4برابری مهاجرت دانشجویی در ایران!

به گزارش اقتصادنیوز ، شرق در این باره نوشت:بهرام صلواتی، مدیر رصدخانه مهاجرت ایران در نشست رونمایی از  سالنامه مهاجرتی ایران ۱۴۰۱ گفت: « شیوه حکمرانی و مملکت‌داری، بی‌ثباتی اقتصادی، شرایط تحریم ایران، نوسان قیمت ارز و تورم از جمله عوامل مهم تاثیرگذار بر میل به مهاجرت بیش از ۸۰۰۰ ایرانی شرکت‌کننده در پیمایش‌های بررسی میل و تصمیم به مهاجرت است.». همچنین نتایج آخرین پیمایش‌های بررسی میل و تصمیم به مهاجرت در میان ایرانیان که در سال 1401 در سالنامه مهاجرتی منتشر شده نشان می‌دهد، بی‌ثباتی اقتصادی کشور، ناامیدی نسبت به آینده، شیوه حکمرانی و ممکلت‌داری، وجود فساد نهادینه شده در کشور و دستیابی به رفاه و امنیت بیشترریال به ترتیب جزء مهمترین عواملی است که دانشجویان برای مهاجرت ذکر کرده‌اند.

 

شرایط اقتصادی بسیار اهمیت دارد

طی سال‌های اخیر، در کنار عوامل مختلف که موجب تقویت انگیزه‌های مهاجرت (از کانال تحصیلی) در میان دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی شده، بدتر شدن شرایط اقتصادی به عنوان عامل مهمی برای مهاجرت تحصیلی دانشجویان ایرانی عمل کرده است؛ عاملی که در صورت بهبود شرایط می‌تواند دانشجویان بیشتری را به جمعیت فعلی دانشجویان ایرانی در خارج از کشور اضافه نماید. علیرضا، دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک در گفت‌وگو با شبکه شرق می‌گوید: « من به عنوان مهندس ارشد چند سال باید کار کنم تا بتوانم بدون کوچکترین کمک خانواده یک ماشین معمولی بخرم؟ آیا اصلا با این حقوق‌ها می‌توان فکر خریدن خانه را کرد؟ وقتی نمیتوانم با حقوق خودم مستقل زندگی کنم و رفاه حداقلی وجود ندارد باعث می‌شود انگیزه‌ام برای رفتن از ایران بیشتر شود». رعنا، دانشجوی اقتصاد است و دو سال در شرکتی کار کرده اما حقوقش کفاف هزینه‌های رفت‎وآمدش هم نمی‌داده و به گفته خودش: « حقوقی که پرداخت می‌کردند به هیچ جا نمی‌رسید، برای همین از کارم استعفا دادم و آمدم بیرون و می‌دانم که وضعیت بقیه شرکت‌ها هم همینطور است. برای همین دارم زبان می‌خوانم که بتوانم مهاجرت کنم»

وقتی ابتدایی‌ترین چیزها از آدم دریغ می‌شود، به خودت می‌گویی بمانم که چه؟

وقتی دانشجویان چشم‌انداز روشنی از آینده شغلی و تحصیلی‌شان نمی‌بینندف با توجه به وضعیت سیاسی و اجتماعی کشور،  به فکر مهاجرت می‌افتند. ریحانه، فارغ‌التحصیل علوم اجتماعی به شبکه شرق می‌گوید: «من می‌خواهم استاد دانشگاه بشوم و کتاب بنویسم و همه این‌ها در حوزه زنان است. وضعیت کسانی که در این حوزه و به طور کلی علوم اجتماعی دست به قلم می‌شوند را می‌بنیم دیگر... بنابراین در ایران برای من فضایی برای کار کردن در حوزه مورد وجود ندارد، اما در کشوری دیگر می‌توانم آزادانه به پژوهش بپردازم». علیرضا، دانشجوی مکانیک می‌گوید: « من نمی‌خوام چیزهای ساده و پیش‌پا افتاده مثل سرعت اینترنت، هوای پاک و... مرا درگیر کند. در این ماه‌ها شرایط دانشگاه‌ بسیار وحشتناک است، آیا باید با دانشجو این برخوردها شود؟ وقتی ابتدایی‌ترین چیزها از آدم دریغ می‌شود، به خودت می‌گویی بمانم که چه؟»

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید