تغییرات غیر رسمی در نرخ ناوگان دریایی +جرئیات

کدخبر: ۶۳۵۱۲۶
سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی از افزایش غیر رسمی٢٠ تا ۴٠ درصدی نرخ بلیت ناوگان دریایی خبر داد.
تغییرات غیر رسمی در نرخ ناوگان دریایی +جرئیات

 

علی‌اکبر مرزبان در نشست خبری امروز درباره تشریح اقدامات و برنامه‌های طرح تسهیل سفرهای نوروزی با بیان اینکه به چیزی حدود ۶.۵ میلیون نفر گردشگر دریایی خدمات ارایه داده‌ایم، اظهار داشت: از این عدد ٣.۵ میلیون مربوط به سفرهای دریایی بوده‌است. 

وی ادامه داد: در سال ١۴٠٢ شاهد ١٧ درصدی سفرهای دریایی نسبت به سال گذشته آن بودیم و طبق پیش بینی‌های انجام شده نوروز ١۴٠٣ چیزی حدود ٣تا ۵ درصد در همه شیوه‌های حمل و نقل از جمله بخش دریا افزایش تردد و آمار مسافران خواهیم داشت. 

سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه از مهر ماه کمیته حمل و نقل دریایی فعال شد، گفت: در بحث جستجو و نجات خود را محدود مبادی مجاز سفرهای دریایی نمی‌کنیم. برای ارتقای هماهنگی‌ها مکاتبات لازم با تمام مبادی ذی‌ربط را انجام دادیم و توصیه و تأکید کردیم که تمام مسافران از تمام مبادی مجاز و از ایستگاه‌های مجاز گردشگری استفاده کنند. 

مرزبان افزود: در طول چند هزار کیلومتر سواحل ممکن است قایق‌های غیرمجاز فعالیت داشته و به شدت توصیه می‌کنیم، مسافران برای تفریح و سفر و جابه‌جایی بین جزایر از این قایق‌ها استفاده نکنند.  

وی با بیان اینکه خوشبختانه در سال گذشته حتی یک سانحه منجر به فوت نداشتیم، اظهار داشت: ١٣٧٨ مسافران دریایی را توانستیم نجات دهیم و به ٢٧۶ نفر هم خدمات درمانی ارایه داده‌ایم.

سرپرست معاونت امور دریایی بنادر و دریانوردی ادامه داد: تمام شناورهای تجسس و نجات در تمام بنادر فعال هستند و از ظرفیت‌های ناجی استفاده کردیم، همچنین در صورت لزوم از ناوگان نظامی هم برای مواقع اضطراری استفاده خواهیم کرد. 

مرزبان با بیان اینکه در سال آینده ٢٠ فروند شناور نجات جدید به ناوگان اضافه خواهد شد، گفت: در سال جاری شاهد افزایش٢٠ فروند کشتی باری در خزر و ٣ فروند در دریای خلیج فارس تحت پرچم کشورمان بودیم که این میزان فروند ٧۶٠ تن به ظرفیت بخش باری افزود و همچنین با این تعداد فروند از رتبه ١٧ جهانی به ١۶ ارتقا پیدا کردیم.

وی درباره عمر ناوگان دریایی ایران گفت: سن ناوگان ایران در حال حاضر حدود ٢٠ سال است و هر چند عمر بالایی محسوب نمی‌شود اما باید به فکر نوسازی ناوگان باشیم چراکه باید ناوگان همواره زیر ٢٠ سال بماند. 

سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی درباره سرنوشت کروزها در بنادر جنوبی اظهار داشت: طبقه‌بندی شناورها و اهداف بکارگیری آنها با هم متفاوت است ، در حال حاضر دو شناور کروز در سواحل جنوب کشور دارای مجوز هستند اما درباره فعالیت آنها، موضوع بحث تقاضا و عرضه مطرح است و سازمان بنادر هیچ محدودیتی برای بکارگیری کشتی‌های کروز و پذیرش و ترددهای این کشتی‌ها در مسیرهای خارجی ندارد. 

وی همچنین درباره نرخ بلیت ناوگان دریایی گفت: تعیین نرخ در اختیار سازمان بنادر نیست اما ورود بخش خصوصی در این حوزه باید توجیه اقتصادی داشته باشد، در حال حاضر سرمایه‌گذاری در این حوزه نیاز به حدود ٢٠٠ میلیارد تومان دارد و اگر توجیه پذیر نباشد این سرمایه را در بخش دیگری استفاده می‌کند.

وی افزود: به صورت غیر رسمی گفته شده ٢٠ تا ۴٠ درصد نرخ بلیت ناوگان دریایی افزایش پیدا کرده‌است. 

مرزبان با بیان اینکه شماره تماس١۵۵٠ برای هر گونه امداد پیش بینی شده است، افزود: مسافران توجه داشته باشند که بیش از ٧٠ درصد سوانح دریایی به سفرها و گردشگری‌های تفریحی با قایق‌های غیر مجاز و از مبادی غیر مجاز است.

همچنین در ادامه این نشست الله مراد عفیفی پور، سرپرست اداره کل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به ظرفیت ناوگان دریایی کشور گفت: تعداد شناورهای مسافری ۵٨ فروند با ۶۴۴١ صندلی و ۴٧ شناور برای حمل خودرو و ٩۵ فروند شناور تفریحی و ۶ هزار ٧۵١ صندلی در بخش قایق‌های مسافری فعال هستند.

وی با اشاره به ایمنی سفرهای نوروزی ادامه داد:شناور، ترمینال و مسیر تردد سه مولفه‌های ایمنی هستند و پایانه‌های مسافری و اسکله ها برای سفرهای نوروزی در آمادگی کامل هستند و در حوزه شناورها بازرسی‌ها مستمر انجام شده و همچین شناورهای دارای نواقص توقیف شدند و بعد از رفع نواقص به ناوگان برگشتند و همچین مسیرهای گردشگری دریایی نشانه سازی و پاکسازی شده‌اند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید