گروه خونی O منفی در حوادث چه اهمیتی دارد؟

کدخبر: ۷۱۸۷۰۵
اقتصادنیوز: مدیرعامل سازمان انتقال خون بر اهمیت تأمین گروه خونی O منفی در حوادث تاکید کرد.
گروه خونی O منفی در حوادث چه اهمیتی دارد؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، مصطفی جمالی مدیرعامل سازمان انتقال خون در چهل و نهمین اجلاس مدیران انتقال خون سراسر کشور، گزارشی در مورد وضعیت کنونی سازمان انتقال خون و چالش‌ها و دستاوردهای آن ارائه داد.

جمالی با مروری بر وضعیت پرسنلی و کمبودهای سازمان انتقال خون، در این زمینه از مسئولان خواستار شد تا برای خدمت رسانی هرچه بهتر سازمان به این موضوع رسیدگی کنند.

خبر مرتبط
چرا در حوادثی مانند انفجار بندر شهید رجایی گروه خونی O منفی مورد نیاز است؟

اقتصادنیوز: دیدیم که در حادثه تلخ انفجار بندر شهید رجایی فراخوان اهدای خون برای گروه خونی O منفی داده شد و مردم به یاری هموطنان آسیب دیده خود در بندرعباس شتافتند. اما چرا این گروه خونی در حوادث مورد نیاز است؟

وی تأمین ذخایر استراتژیک و کیت و کیسه مورد نیاز سازمان تا ۶ ماه آینده را یک دستاورد خواند و افزود: اعتبارات سال ۱۴۰۴ نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۷ برابر شده است و اهدای خون از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ بیش از ۲۲ درصد افزایش داشته است.

جمالی تاکید کرد: با حمایت‌های مجلس شورای اسلامی به ویژه کمیسیون محترم بهداشت و درمان، در برنامه هفتم پیشرفت، مصوب شد تا سه خدمت نوین در سازمان انتقال خون انجام شود. انجام آزمایش‌های غربالگری به روش NAT، انجام آزمایش‌های غربالگری آنتی‌بادی، انجام آزمایش‌های سازگاری بافتی HLA Typing به روش NGS که سازمان انتقال خون در حال انجام آن است دستاورد بزرگی است که به مدت ۲۰ سال داشتن برخی از اینها آرزو به شمار می‌رفت.

وی استقرار آزمایشگاه کراس مچ پلاکتی، اجرای پایلوت تهیه فرآورده از خون کامل با روش بافی کوت و راه‌اندازی سیستم اتوماسیون آزمایش تعیین فنوتیپ و غربالگری آنتی‌بادی در ۳۱ مرکز انتقال خون کشور را از دیگر دستاوردهای سازمان انتقال خون دانست.

مدیرعامل سازمان انتقال خون، از به دست آمدن پلاسمای تولید شده در سازمان انتقال خون از ۱۸۰ هزار لیتر به ۳۶۰ هزار لیتر خبر داد و افزود: طراحی سامانه جامع انتقال خون ایران و برنامه‌ریزی جهت استقرار آن در سطح کشور و اجرای پایلوت نرم افزار بانک خون بیمارستانی از دیگر برنامه‌های توسعه محور سازمان انتقال خون است که به خوبی در حال اجرا است.

جمالی همچنین به اهمیت تأمین گروه خونی O منفی در تصادفات و حوادث اشاره کرد و گفت: در سانحه بندرعباس به سرعت خون مورد نیاز در همه گروه‌ها خصوصاً O منفی تأمین شد و برای خدمت رسانی به اورژانس در محل حادثه نیز برنامه‌ریزی کرده‌ایم اما مشکلی در زمینه تجهیزات وجود داشت که با همکاری یک شرکت دانش بنیان تجهیزات مورد نیاز برای نگهداری و نقل و انتقال خون در ماشین‌های اورژانس با حفظ کیفیت امکان پذیر شده است.

وی ضمن تشکر از اهدا کنندگان و همدلی مردم شریف کشورمان در تأمین ذخایر خون در حادثه بندر عباس گفت: بانوان مشارکت کمی در اهدای خون دارند و جوانان باید بیش از پیش در امر اهدای خون فعال باشند؛ زیرا سالمندی جمعیت در پیش است و هم اکنون میانگین سنی اهدا کنندگان خون ۴۰ سال است و تا ۱۰ سال آینده ممکن است با سالمندی اهدا کنندگان مواجه شویم و از هم اکنون برای آن روز باید اهتمام ورزیم و جوانان و بانوان را به مشارکت در اهدای خون ترغیب کنیم.

وی تاکید کرد: هم اکنون در ایران تنها ۲ درصد جمعیت اهدا کننده هستند و با مردم خوب و همدلی که داریم بی تردید می‌توانیم این شاخص را افزایش دهیم.

مدیرعامل سازمان انتقال خون بر داوطلبانه بودن اهدای خون و حس نوع‌دوستی اهدا کنندگان خون تاکید کرد و گفت: اهدای پلاسما با مشوق‌های پولی می‌تواند به این احساس و انگیزه لطمه بزند و تأثیر منفی بگذارد.

جمالی با اشاره به افزایش ذخایر خون طی سال‌های اخیر از ۵ روز به ۸ روز گفت: به واسطه این ذخایر مناسب توانستیم بلافاصله پس از سانحه بندر عباس هر مقدار خون O منفی نیاز بود، تأمین کنیم.

وی در پایان سخنانش از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خصوصاً دکتر شهریاری که در افزایش بودجه سازمان و سایر مطالبات این دستگاه پیگیری مؤثر و دلسوزانه‌ای در مجلس شورای اسلامی داشته است تقدیر و تشکر کرد.

بنابر اعلام سازمان انتقال خون، مدیرعامل سازمان انتقال خون خاطر نشان کرد: با توجه به تغییر نرخ ارز دولتی از ۴۲ هزار ریال به ۲۸۵ هزار ریال و عدم تأمین این مابه‌التفاوت که بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد ریال می‌باشد، تأمین اقلام اساسی سازمان انتقال خون ایران از قبیل کیت و کیسه‌های خون را با چالش اساسی مواجه کرده است و به دلیل زمان‌بر بودن فرایند مناقصه و خرید قطعاً عدم حمایت سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت باعث بروز بحران در تأمین خون و فراورده‌های آن و همچنین داروهای مشتق از پلاسما از جمله آلبومین و IVIG خواهد شد.

 

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید