تأثیر توقف غنیسازی بر بخشهای مختلف به روایت محمد اسلامی + فیلم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، محمد اسلامی درباره تاثیر توقف غنی سازی بر بخشهای مختلف توضیح داد: اولین بخشی که از توقف غنی سازی آسیب میبیند، محیطی است که مردم از آن بهره میبرند حدود یک میلیون نفر در سال در کشور از رادیو داروها استفاده میکنند و اگر غنی سازی نداشته باشیم، نتوانیم سوخت ۲۰ درصد تولید و از راکتور تهران استفاده کنیم، نمیتوانیم رادیودارو تولید کنیم پس اولین آسیب به بخش بهداشت و درمان وارد میشود.
در مرحله دوم در سایر سامانهها و مولدهای پرتو و انواع شتاب دهندهها و انواع تارگتهایی که باید تولید شده و در اختیار آنها قرار گیرد، دامنه گستردهای از فعالیتهایی را که برای مردم مورد در مواد غذایی و محصولات دارویی مورد استفاده است را دربرگرفته، تحت تاثیر قرار داده و دچار اشکال میکند.
در مرحله سوم در راکتورهای تحقیقاتی که نیازمند انواع و اقسام ایزوتوپهاست، ایزوتوپهایی که مواد اولیه رادیو دارو بوده و یا در محصولات ابزار دقیق یا آشکارسازها استفاده میشود، تحت تاثیر قرار داده و متوقف میکند.
جامعه را از دامنه گسترده ای از خدمات و فعالیتهایی که مستقیم از آن بهرهمنده است محروم خواهد کرد. از سوی دیگر و با توجه به تاثیر سنگین صنعت هستهای بر همه رشتههای دانشگاهی، توقف آن دانشگاهها و تحقیقات علوم پایه، تولید نرمافزارها، محاسبات نوترونیک را تحت تاثیر قرار میدهد.
اگر صنعت غنیسازی را از یک کشور بگیرید شکوفایی علمی آن کشور به مخاطره میافتد. آنها نه نرمافزار به ایران میدهند و نه سختافزار. در ۵۰ سال گذشته هم برای کشور ما معضلاتی را به وجود آوردند، هیچ موقع به هیچ عهد خود وفادار نبودند و این تجربه تاریخی است.
توقف غنی سازی بر تکنولوژی و صنعت هم تاثیر دارد؛ صنعت خلا که امروز انواع و اقسام اقلام شیرآلات از آن تهیه شده و نه تنها در صنعت هستهای استفاده میشود بلکه در سایر صنایع هم این کاربرد وجود دارد و قطعاتی گلوگاهی و راهبردی است.
وقتی صنعت هستهای و غنی سازی داشته باشیم به طور طبیعی صنعت خلا هم وجود دارد و طراحی و ساخت تجهیزات دقیق گران قیمت انجام میشود. و این توانایی به همه بخشهای دیگر هم سرریز خواهد شد.
ارسال نظر