رایزنی اقتصادی مقامات ارشد انگلیس و چین

کدخبر: ۵۷۱۷۳۴
اقتصادنیوز: معاون رئیس جمهور چین و وزیر خارجه انگلیس در لندن دیدار و درباره توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور رایزنی کردند.
رایزنی اقتصادی مقامات ارشد انگلیس و چین

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «جیمز کلورلی» وزیر خارجه انگلیس در توئیتی از انجام این دیدار که در حاشیه مراسم تاج‌گذاری پادشاه این کشور برگزار شد خبر داد و نوشت: ما در مورد کار با یکدیگر در مورد تغییرات آب و هوایی، روابط اقتصادی و ارتباط مردم با مردم بحث و تبادل نظر کردیم.

اعتراف سنگین «بورل» درباره چین / چه بخواهیم چه نخواهیم چین ....

وی افزود: تعامل با چین به معنای بحث در مورد زمینه‌های مورد اختلاف و همکاری‌های حیاتی است. رئیس دستگاه دیپلماسی انگلیس که به تازگی در یک عقب‌نشینی آشکار درصدد ترمیم روابط با پکن برآمده است، با ادبیات محتاطانه‌ای به اختلاف نظر میان دو کشور در مورد هنگ کنگ، سین کیانگ و تایوان هم اشاره کرد.

انگلیس انتظار دارد که مسافران دولت پکن، از وزیر خارجه انگلیس برای سفر به چین دعوت کنند. چندی پیش روزنامه تایمز چاپ لندن نزدیک به وزارت خارجه انگلیس گزارش داد که اگر چنین دعوتی مطرح شود، کلورلی موافقت خواهد کرد.

این درحالیست که روابط لندن با پکن در سال‌های اخیر در نتیجه پیروی انگلیس از سیاست‌های آمریکا تیره شده است. نخست وزیر انگلیس چندی پیش در نشست با حضور مقام‌های بین‌المللی و کارشناسان حوزه سیاست خارجی، چین را به اقتدارگرایی متهم و اعلام کرد که عصر طلایی روابط با پکن پایان یافته است.

انگلیس چین را به نقض ارزش‌های حقوق بشری در هنگ‌کنگ و سین کیانگ و همچنین جاسوسی متهم می‌کند و تعدادی از قراردادهای سنگین تجاری با این کشور را فسخ کرده است.

سیاستمداران تندرو و دنباله‌رو کاخ‌سفید در انگلیس از جمله لیز تراس نخست وزیر سابق این کشور، کاهش روابط لندن با پکن را خواستار هستند و دولت را به اتخاذ مواضع معتدل در قبال چین متهم می‌کنند.

جیمز کلورلی هفته پیش در سخنانی سیاست دولت ریشی سوناک را در قبال چین تشریح و تلاش کرد تا با وجود یک دوره پرتنش، حد میانه‌ای را برای این رابطه مطرح کند. او با فاصله‌گرفتن از مواضع ضد چینی برخی از اعضای ارشد حزب حاکم محافظه‌کار، تصریح کرد که مایل است با چین، خواه به‌صورت دوجانبه و خواه چند جانبه تعامل کند و از روابط باز، سازنده و باثباتی که اهمیت جهانی چین را منعکس می‌کند، بهره‌مند شود.

تصمیم تازه «نتانیاهو» درباره قانون اعدام اسرای فلسطینی

وی افزود: ما به یک رابطه تجاری و سرمایه گذاری مثبت در حالی که از وابستگی در زنجیره‌های تامین حیاتی اجتناب می‌کنیم، اعتقاد داریم بنابراین از شرکت‌های بریتانیایی می‌خواهیم که در چین تجارت کنند - درست مانند شرکت‌های آمریکایی، آسه‌آن، استرالیا و اتحادیه اروپا - و از تلاش‌های آنها در این زمینه حمایت خواهیم کرد و برای ایجاد شرایط برابر و رقابت عادلانه‌تر تلاش می‌کنیم.

وزیر خارجه انگلیس سیاست تعامل با چین را حائز اهمیت دانست و مدعی شد که در غیراینصورت ما در انجام وظیفه خود برای حفظ و شکل‌دهی به نظم بین‌المللی شکست خواهیم خورد. وی خاطر نشان کرد که فاصله گرفتن از چین نشانه قدرت نیست بلکه نشانه ضعف است.

وی همچنین در مصاحبه‌ دیگری با روزنامه گاردین، چین را یک کشور مهم و تاثیرگذار در عرصه بین‌الملل توصیف کرد که قطع رابطه با آن به نفع لندن نخواهد بود. وی عنوان کرد: درک می‌کنم که چرا تعدادی از همکاران من موضع مثبتی نسبت به چین ندارند اما این به نفع آن‌ها، به نفع من یا هر کس دیگری نیست که رابطه با چین را قطع کند زیرا چین به مسیر خود، خواه ما با آنها تعامل داشته باشیم یا خیر، ادامه خواهد داد.

محور گفت‌وگوی وزرای خارجه عربستان و آمریکا چه بود؟

کلورلی تصریح کرد: چین یک کشور بزرگ، تأثیرگذار و مهم است. این کشور نقش فوق‌العاده مهمی در مسائل زیست‌محیطی و اقتصادی دارد و بنابراین ما باید تعامل نزدیک و منظم با چین داشته باشیم زیرا انجام ندادن این کار واقعاً نتیجه معکوس خواهد داشت.

این اظهارات به وضوح نشان می‌دهد که انگلیس از مواضع پیشین خود عقب‌نشینی کرده و به دنبال ترمیم در روابط خود با چین است؛ اما بنظر می رسد که اصلی‌ترین پاشنه‌آشیل تصمیم دولت لندن تنویر افکار عمومی در داخل است که در نتیجه سیاست‌های خصمانه سال‌های اخیر نیاز به بازسازی و زمان دارد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید