مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران:

بحران آب تهران جدی شد

کدخبر: ۱۰۰۱۷۳
تهران در بحرانی ترین وضعیت آبی 46 سال اخیر قرار دارد. امسال درمقایسه با سال 80 که سال کم بارانی بود، وضعیت بدتر است.
بحران آب تهران جدی شد

 

به گزارش اقتصاد روز  و به نقل ازپایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: تهران در بحرانی‌ترین وضعیت آبی 46 سال اخیر قرار دارد.
خسرو ارتقایی، اظهار داشته که میزان ورودی آب سدهای تهران در بحرانی‌ترین وضعیت 46 سال گذشته قرار دارد.  وی با بیان اینکه میزان مصرف آب در تهران در سال 80 بیش از 970 میلیون مترمکعب بوده است، اعلام کرد: با وجود مدیریت مصرف، اکنون بیش از یک میلیارد و 50 میلیون مترمکعب مصرف آب داریم.


وی میزان آب به حساب نیامده را 26 درصد عنوان کرد و گفت: اکنون در تهران مصرف آب دو برابر نرم جهانی است. ارتقایی با بیان اینکه در دهه گذشته به خاطر افزایش جمعیت، افزایش ساخت و ساز و بالارفتن بهداشت عمومی هر سال تقریبا سه درصد افزایش مصرف وجود داشته است، گفت: در زمان کنونی میزان سرانه تولید آب در تهران برای هر نفر 370 لیتر در شبانه‌روز و میزان مصرف 320 لیتر برای هر نفر است و این درحالی است که نرم جهانی مصرف آب در شبانه‌روز برای هر نفر 150 لیتر است.

وی اظهار داشت: مصرف آب تهران در زمان کنونی از 2.7 میلیون مترمکعب به 2.81 میلیون مترمکعب رسیده است و در صورت افزایش دما، این میزان مصرف به 3.4 میلیون مترمکعب در یک روز هم می‌رسد. وی با بیان اینکه در رودخانه کرج در ثانیه 10 مترمکعب آب عبور می‌کند، گفت: در زمان پیک، مصرف تهرانی‌ها 40 مترمکعب در ثانیه است که درواقع نشان از مصرف چهار برابری مردم تهران نسبت به آورد رودخانه کرج دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهراندرباره تمهیدهای اندیشیده شده برای مدیریت مصرف و بحران آب تهران، عنوان کرد: از شش ماه دوم سال گذشته تعدادی چاه وارد مدار بهره‌برداری شد و به دستور وزیر نیرو، نشست‌های منظمی با ریاست قائم‌مقام وزیر نیرو در این باره برگزار شده است. ارتقایی ابراز امیدواری کرد: در ماه
های آینده تصفیه‌خانه هفت تهران وارد مدار بهره‌برداری شود.

ارتقایی گفت: برنامه‌ریزی شده است که 220 میلیون مترمکعب از شرق و 350 میلیون مترمکعب از سد امیرکبیر و طالقان وارد تهران شود و چاره‌اندیشی شده است که مابقی آب موردنیاز از منابع آب زیرزمینی تامین شود. وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی شده است که 70 میلیون مترمکعب از محل مدیریت مصرف و صرفه‌جویی، آب ذخیره شود، ارتقایی در پایان تصریح کرد: سازمان هواشناسی پیش بینی‌کرده است که بارش‌های فصل بهار با 25 درصد کاهش درمقایسه با درازمدت مواجه است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید