گزارش بانک مرکزی از تغییرات قیمت مواد خوراکی

کدخبر: ۲۱۱۸۹۶
در همین حال ارزش کرون در مقابل یورو از اواسط سال گذشته میلادی به بعد بیش از ۱۰ درصد روند نزولی به خود گرفته و واردات را برای این کشور به طرز قابل توجهی گران تر کرده؛ این در حالی است که اقتصاد سوئد به گونه ای شکل یافته که بخش های تجاری کوچک بیشتر تمایل به خرید کالا از خارج در مقایسه با انجام صادرات دارند. همچنین روند نزولی کرون به دنبال تصمیم بانک مرکزی سوئد به منظور به تاخیر انداختن هرگونه خروج از نرخ بهره منفی رقم خورده و به گفته تصمیم گیرندگان سوئدی، در حال حاضر اقتصاد این کشور بیشتر نیازمند علائم تورمی است که نرخ تورم این کشور به ۲ درصد برسد. اما در پیش گرفتن این سیاست باعث شده که دارایی سوئدی ها بیشتر از بین برود. «آندرز اکلوف» رییس بخش ارزی در «سوئد بانک ای بی» در استکهلم گفت: بانک مرکزی در حال ایجاد ریسک های جدید است. سیاست فعلی، تورمی ایجاد می کند که قدرت خرید را کاهش و قیمت واردات را در کوتاه مدت افزایش می دهد و اقتصاد در وضعیت نابسامانی قرار می گیرد. به گفته فدراسیون مالکین کسب و کار سوئد، تقریبا یک چهارم شرکت های کوچک این کشور وارد کننده هستند؛ در حالی که فقط ۱۰ درصد آنها صادر می کنند. به گفته برخی از فعالان اقتصادی سوئد، گران تمام شدن هزینه واردات به دلیل کاهش ارزش کرون یک تهدید است و احساس مثبتی را انتقال نمی دهد و تجار سوئدی خواهان ثبات پول این کشور در برابر یورو، پوند و کرون نروژ هستند. بر پایه این گزارش کاهش ارزش پول سوئد، شرکت های این کشور را به یک هدف ارزان تر تبدیل کرده و تعداد ادغام شرکت ها و انجام معاملات تا بیش از ۲۰۰ درصد در سال جاری میلادی افزایش یافته است؛ در حالی که ادغام شرکت ها در سال جاری میلادی در قسمت اروپای غربی ۳۸ درصد کاهش نشان می دهد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایبِنا؛ بانک مرکزی خلاصه نتایج گزارش هفتگی متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی را در هفته منتهی به هفتم اردیبهشت ماه اعلام کرد که طی آن قیمت ۶ گروه نسبت به هفته قبل از آن کاهش نشان می دهد.

براساس اعلام بانک مرکزی، قیمت خُرده فروشی گروه های برنج ۰.۱ درصد، حبوب ۰.۴ درصد، میوه های تازه ۲.۲ درصد، سبزی های تازه ۱.۹ درصد، گوشت مرغ ۰.۳ درصد و چای ۰.۳ درصد نسبت به هفته قبل از آن کاهش یافته است.

براین اساس همچنین قیمت خُرده فروشی گروه های تخم مرغ ۳.۱ درصد، گوشت قرمز ۴.۶ درصد، قند و شکر ۰.۸ درصد و روغن نباتی ۰.۱ درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش و قیمت گروه لبنیات ثابت در مدت مشابه بوده است.

لبنیات و تخم مرغ

در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات بهای پنیر غیرپاستوریزه نسبت به هفته قبل معادل ۰.۲ درصد افزایش داشت و قیمت سایر اقلام بدون تغییر بود. بهای تخم مرغ معادل ۳.۱ درصد افزایش یافت و شانه ای ۱۲۶ هزار تا ۱۶۰ هزار ریال فروش می رفت.

برنج و حبوب

در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج داخله درجه یک و درجه دو به ترتیب معادل ۰.۱ درصد و ۰.۲ درصد کاهش داشت. در گروه حبوب بهای لوبیا چیتی معادل ۰.۴ درصد، لوبیا چشم بلبلی و لوبیا سفید هریک ۰.۷ درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام بین ۰.۱ درصد تا ۲.۳ درصد کاهش یافت.

میوهها و سبزیهای تازه

در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری نارنگی عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشی ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می شد.

میوه فروشی های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می کردند که در گروه میوه های تازه، بهای طالبی ثابت بود. قیمت سیب قرمز معادل ۱.۶ درصد، لیمو شیرین ۲.۹ درصد، هندوانه ۲۳.۷ درصد و کیوی ۳.۶ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام بین ۱.۳ درصد تا ۹.۲ درصد افزایش داشت. در گروه سبزی های تازه قیمت کدو سبز معادل ۴.۰ درصد و سبزی های برگی ۰.۱ درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام بین ۰.۴ درصد تا ۵.۳ درصد کاهش یافت.

گوشت قرمز و گوشت مرغ

در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند معادل ۵.۷ درصد و گوشت تازه گاو و گوساله ۱.۲ درصد افزایش ولی بهای گوشت مرغ ۰.۵ درصد کاهش داشت.

قند، شکر، چای و روغن نباتی

در این هفته قیمت روغن نباتی جامد بدون تغییر بود. بهای قند معادل ۰.۵ درصد، شکر ۱.۱ درصد و روغن نباتی مایع ۰.۱ درصد افزایش ولی قیمت چای خارجی ۰.۳ درصد کاهش یافت.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید