وزیر اقتصاد مطرح کرد؛ حال اقتصاد ایران خوب است و ملالی نیست جز نقدینگی

کدخبر: ۲۲۰۳۳۱
اقتصادنیوز: مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد در یادداشت امروز خود درروزنامه اعتمادتلاش کرد به این پرسش پاسخ دهدکه آیا وضع اقتصاد ما خوب است؟ پاسخ دهد.
وزیر اقتصاد مطرح کرد؛ حال اقتصاد ایران خوب است و ملالی نیست جز نقدینگی

به گزارش اقتصادنیوز کرباسیان در نوشته خود تاکید کرد:«تولید ناخالص داخلی کشور به قیمت پایه و به قیمت‌های ثابت سال ١٣٩٠ در سال ١٣٩٦ به ٦٩٤٠,٨ هزار میلیارد رسیده که نسبت به رقم مشابه سال ١٣٩٥ به میزان ٣.٧ درصد افزایش یافته است. اقتصادی با این ابعاد، سابقه و توان به سادگی به سمت و سویی نمی‌رود که شوک‌های آنی و تحولات کوتاه‌مدت آن را از پا درآورد.تراز تجاری مثبت، رشد تولید، رشد اقتصادی مثبت، نرخ تورم با ثبات نسبی و تداوم صادرات کالا از کشور نشان‌دهنده «حال اقتصاد» کشور است. البته که حتما مردم در مورد وضعیت بازارهای ارز، سکه، مسکن و خودرو انتقاداتی دارند که دلیل عمده بروز نوسانات صعودی قیمت‌ها در این بازارها، موضوع نقدینگی فزاینده در کشور و حرکت سرمایه‌ها به سمت این بازارهاست. البته دولت در تلاش است که در جهت بهبود شرایط عمومی اقتصاد کشور، رشد نقدینگی را کنترل کند.» این عضو کابینه در ادامه نوشت:«اما باید دقت کرد آنچه سرنوشت آینده اقتصاد کشور را رقم می‌زند «فضای کسب وکار» است. کارآفرینی، سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی و در یک کلام ثروت‌آفرینی برای کشور یک ضرورت ملی است. اینکه امروز به جوانان کشور بگویم که در این سرزمین نمی‌توان کارآفرینی کرد، سرمایه‌ها را باید به بازارهای غیرمولد برد و از این دست نقل قول‌ها، به نوعی جفا در حق آینده کشور و رقابت در جهت تولید و تکثیر اخبار منفی و ناامید‌کننده است.تشخیص درست یعنی اینکه بتوانیم اولویت‌ها را درک کنیم و اعتقاد دارم که قطعا شاخص‌ترین اولویت امروز اقتصاد ایران، تشویق مردم به کارآفرینی و جلب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای کمک به اقتصاد ملی است.»

کرباسیان درادامه نوشت:«امروز خوشحالم که بگویم راه اصلاح فضای کسب وکار در ایران آغاز شده و وظیفه همه ما این است که مردم را توصیه و دعوت به کارآفرینی، حضور خلاق در اقتصاد و در یک کلام مشارکت عمومی در تحولات اقتصادی کنیم. وزارت اقتصاد طی یکسال گذشته سعی کرده که در خط مقدم این حرکت قرار گیرد. حذف بیش از ٥٠٠ مجوز زائد کسب وکار، تلاش در جهت اصلاح نظام مالیاتی و حرکت در مسیر بستر الکترونیکی، مبارزه جدی با فساد از طریق اجرای سامانه جامع هوشمند گمرکی و تبادل اطلاعات با نهادهای بین‌المللی مانند بانک جهانی در جهت بهبود رتبه ایران در فضای کسب از جمله حرکت‌های اساسی در این جهت بود.اما یکی از مهم‌ترین اقدامات وزارت اقتصاد، طراحی نقشه ملی استعلام مجوزهای کشور است که منجر به اجرای پروژه مرکز ملی پایش محیط و کاسب و کار کشور شده است. این مرکز ملی متشکل از ٤ سامانه درهم تنیده و هوشمند بر پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات به نحوی طراحی شده که نظام مجوزدهی کشور را یکپارچه، قابل پایش و کنترل و به شکل فزاینده‌ای در جهت کاهش فساد، شفاف کند.

اولین سامانه که ستون فقرات این مجموعه به حساب می‌آید، سامانه «صدور مجوزهای کشور» است. وظیفه این سامانه دریافت درخواست مجوز از مردم به صورت متمرکز، ارجاع آن به دستگاه ذی‌ربط و تبادل استعلامات مرتبط با صدور هر مجوز بین دستگاه‌های اجرایی از طریق آن و در نهایت تحویل مجوز به متقاضی از همان درگاه واحد است. با این سامانه به اهدافی مانند عدم امکان خلق مجوزهای جدید، ایجاد وحدت رویه در نحوه صدور مجوزها، عدم امکان مطالبه مدارک بیش از آنچه در پایگاه اطلاع‌رسانی مجوزهای کسب و کار ذکر شده است از مردم، عدم امکان دریافت هزینه غیر مصوب، نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی تا پایین‌ترین سطح تقسیمات جغرافیایی، شناخت گلوگاه‌های فساد در صدور مجوزها، آمایش سرزمینی مجوزها و... می‌توان دست یافت.در دومین سامانه که «دادور» نام دارد، متقاضیان دریافت مجوز که موفق به دریافت آن نشده‌اند یا با آن شرایطی غیر از آنچه قوانین و مقررات اعلام کرده است، مجوز خود را دریافت کرده‌اند، می‌توانند شکایت خود را با ارایه مستندات لازم ثبت کنند.

در سومین سامانه که «یاور» نام دارد، میز مشاوره فوریت‌های کسب و کار برای عموم مردم در نظر گرفته شده است تا بتوانند هرگونه مشاوره در خصوص موضوعات مرتبط با کسب و کار نظیر موضوعات مالیاتی، بیمه‌ای، بازار سرمایه، بانک و... را به صورت رایگان و ظرف مدت حداکثر ٥ روز کاری دریافت کنند.

در چهارمین سامانه که به نام «نما» شناخته می‌شود، اطلاعات مربوط به مجوزها اعم از استعلامات، مدارک مورد نیاز، شرایط، ضوابط، فرآیند صدور، مبانی قانونی و... در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.

مجموعه این ٤ سامانه «پیشخوان مجوزهای کشور» را می‌سازند که هم‌اکنون در آدرس اینترنتی WWW. G٤b. ir قابل مشاهده بوده و هر روز تکمیل‌تر می‌شود.

 

وزیراقتصاد در پایان نوشت: «باور ما این است که تقویت روحیه کارآفرینی، رفع موانع تولید و به خصوص توسعه فرهنگ کارآفرینی در کشور مبنای توسعه اقتصادی است. در آغاز راه قرار داریم ولی این باور در مجموعه دولت وجود دارد که با خصوصی‌سازی واقعی، دریافت مشورت از اهل فن پیش از تصمیم‌گیری‌ها، تعامل با افراد و گروه‌های ذی نفع اقتصادی در جهت رفع موانع کار و همچنین اجرای دقیق و منطقی برنامه اقتصاد مقاومتی در جهت تحقق هدف مهم ایجاد «اقتصاد امن» مسیری است که باید با دقت، صبر و نگاه کارشناسی طی شود. »

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید