رئیس اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد؛ ضرورت اصلاح دستورالعمل ارزی سازمان برنامه وبودجه

کدخبر: ۲۷۱۹۷۷
اقتصادنیوز: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران؛ با اشاره به اجرایی نشدن دستورالعمل نحوه جبران آثار ناشی از افزایش قیمت ارز، از رییس‌جمهور خواست تا سازمان برنامه و بودجه با مشورت بخش خصوصی این دستورالعمل را اصلاح کند.
 رئیس اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد؛ ضرورت اصلاح دستورالعمل ارزی سازمان برنامه وبودجه

به گزارش اقتصادنیوز ایبِنا، مسعود خوانساری  در نامه‌ای خطاب به رییس‌جمهور، خواستار بازنگری در یکی از دستورالعمل‌های سازمان برنامه و بودجه با عنوان «دسـتورالعمل نحوه جبران آثار ناشـی از افزایش قیمت ارز در پیمان‌های ریالی فاقد تعدیل» شده است.

بر اساس آنچه که در نامه مسعود خوانساری به  حسن روحانی مورد اشاره قرار گرفته است، این دستورالعمل در مهرماه سال جاری ابلاغ شده اما با سپری شدن بیش از چهار ماه از ابلاغ آن، بخش عمده‌ای از کارفرمایان مدنظر این دستورالعمل از اجرای مفاد آن در برابر پیمانکاران بخش خصوصی استنکاف ورزیده‌اند.

از نظر رییس اتاق تهران، این دستورالعمل نیازمند بازنگری، رفع موارد ابهام‌آمیز و تبیین ضمانت اجرایی با مشورت بخش خصوصی است. به همین سبب رئیس اتاق بازرگانی تهران از رییس‌جمهور درخواست کرده است که مفاد این دستورالعمل با پشتوانه مواد ۲ و ۳ قانون مستمر بهبود محیط کسب و کار با بهره‌گیری از مشورت اتاق‌های بازرگانی و تشکل‌های ذیربط مورد بازنگری قرار گیرد.

متن نامه رییس اتاق بازرگانی تهران به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر روحانی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

با سلام و تقدیم احترام؛

همان‌طوری که مستحضرید، از ابتدای سال جاری به دلیل جهش ناگهانی نرخ ارز، ریسک فعالیت بنگاه‌های بخش خصوصی و مخاطرات فضای کسب و کار افزایش یافته است. این درحالی است که در سایه شرایط بحرانی غیرقابل پیش‌بینی ارز طی سال جاری و افزایش ناگهانی هزینه کالاها و خدمات و عدم امکان اعمال تعدیل در قراردادهای مربوطه، آسیب‌های جبران ناپذیری به فعالان اقتصادی ذینفع وارد و در موارد بسیاری موجب تعطیلی بنگاه‌ها و عدم امکان ادامه پروژه‌ها شده است.

در این شرایط، سازمان برنامه و بودجه، با عنایت به مخاطرات جدی پیمانکاران در مواجهه با بحران‌ها و تکانه‌های ارزی، «دستورالعمل نحوه جبران آثار ناشی از افزایش قیمت ارز در پیمان‌های ریالی فاقد تعدیل» را تدوین و در مهرماه سال جاری ابلاغ کرده است. با این وجود، علی‌رغم گذشت بالغ بر چهار ماه از زمان ابلاغ دستورالعمل و با وجود تأکید بر تأمین اعتبارات از محل بودجه عمومی، بخش عمده‌ای از کارفرمایان به بهانه ابهامات و فقدان ضمانت اجرایی از اجرای مفاد آن استنکاف ورزیده‌اند.

از سوی دیگر، سکوت بخشنامه در رابطه با پیمان‌های موضوع تأمین کالا و خدمات، به سفارش نهادهایی نظیر نیروهای مسلح که تأمین مالی آنها از محل سرمایه‌های ملی، اما خارج از محدوده بودجه دولت تأمین ‌می‌گردد، به سردرگمی پیمانکاران ذینفع دامن زده است.

در این رابطه، تقاضا دارد دستور فرمایند، سازمان برنامه و بودجه با رعایت مواد (۲ ) و (۳) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و اخذ مشورت از اتاق و تشکل‌های اقتصادی ذیربط، نسـبت به بازنگری، رفع موارد ابهام و تبیین ضمانت اجرای مفاد دستورالعمل مزبوراقدام نمایند.

توفیق مقام محترم ریاست جمهور را در این برهه حساس از تاریخ میهن عزیز آرزومند است.

مسعود خوانساری

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید