گزارش «اقتصادنیوز» از بازار طلا و ارز پایتخت؛ گام سوم عقب‌نشینی/ بازگشت دلار به کانال 11هزارتومانی

کدخبر: ۳۱۲۸۶۳
اقتصادنیوز: امروز چهارشنبه 28 آبان‌ماه 1398 بازار ارز تهران با کاهش تقاضا مواجه شد، دلار برای سومین روز متوالی روند نزولی را پیمود و با حرکت روی مدار کاهشی مرز روانی 12 هزار تومانی را شکست و به کانال 11 هزار تومانی راه یافت. به تبع آن در بازار طلا نیز نرخ‌ها کاهشی شد اما این کاهش در مقایسع با کاهش دلار ناچیز بود و سکه طرح جدید با کاهش 40 هزار تومانی در یک قدمی مرز 4.1 میلیون تومانی واقع شد.
گزارش «اقتصادنیوز» از بازار طلا و ارز پایتخت؛ گام سوم عقب‌نشینی/ بازگشت دلار به کانال 11هزارتومانی

به گزارش اقتصادنیوز؛ در پنجمین روز هفته، فروشنده ها قدرت را در دست گرفتند تا دلار را به یک کانال پایین تر ببرند. در ابتدای روز چهارشنبه، معاملات شاخص ارزی روی مرز 12 هزار تومانی انجام می شد ولی افزایش فروش ها قیمت را تا محدوده 11 هزار و 900 تومانی عقب برد. حدود ساعت 4 بعدازظهر امروز هر دلار در بازار آزاد با قیمت 11 هزار و 920 تومان به فروش می رسید که نشان دهنده کاهش 80 تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز سه شنبه بود. سکه نیز در واکنش به افت دلار، 40 هزار تومان افت کرد و به بهای 4 میلیون و 110 هزار تومان رسید.

کم‌محلی نرخ‌ها به انتظار معامله‌گران

افت قیمتی روز چهارشنبه در شرایطی صورت گرفت که بسیاری از معامله گران تصور می کردند مرز 12 هزار تومانی تبدیل به کف حمایتی جدیدی برای دلار خواهد شد. با این حال، به گفته یکی از بازیگران بازار از همان ابتدای روز نرخ حواله درهم در جاده کاهشی قرار گرفت و انتظارات معامله گران بازار داخلی را تحت تاثیر قرار داد. یکی از فعالان باتجربه بازار عنوان می کرد، برای بازارساز در شرایط کنونی پایین آوردن قیمت دلار از اهمیت خاصی برخوردار بود و نوسان گیران بر اساس چنین باوری که داشتند تصمیم گرفتند چندان در برابر افت قیمت ها مقاومت نکرده و با بازارساز زورآزمایی نکنند. از نظر این گروه، هر چقدر قیمت دلار افت بیشتری را تجربه کند، نوسان گیران فرصت خرید در قیمت های پایین تر را به دست خواهند آورد.

کاهش تقاضای احتیاطی

در این میان، آنچه برای برخی دیگر از معامله گران جالب توجه است و به آن اشاره می کنند، عدم ورود تقاضای احتیاطی به بازار است. این دسته انتظار داشتند با توجه به اعتراضات روزهای اخیر، برخی از سرمایه گذاران ریال خود را تبدیل به ارز کنند، ولی آنچه که حداقل در خیابان فردوسی مشاهده می شود، این است که تقاضای احتیاطی خاصی به بازار رو نیاورده است و صرافی ها خلوت هستند و متقاضی خاصی در آن ها یافت نمی شود. روبه روی صرافی های ملت و ملی نیز در خیابان فردوسی نیز افراد زیادی حضور نداشتند. این در حالی است که در ابتدای هفته در مقابل هر دو صرافی افراد بیشتری نسبت به شرایط عادی حضور داشتند.

نقش خلأ اینترنت در تعیین نرخ‌ها

در این میان، یکی از فعالان رسمی اعتقاد داشت، قطعی اینترنت در کاسته شدن از حجم تقاضا موثر بوده است. به گفته او، عدم دسترسی به اینترنت حداقل برای او معاملات حواله ای را دچار اختلال کرده است. گروه دیگری از معامله گران، باور داشتند، نوسان گیران رفتار منطقی را در روزهای اخیر در پیش گرفتند؛ به گفته این دسته، اگر نوسان گیران به خریدهای سنگین خود ادامه می دادند با ضرر هنگفتی مواجه می شدند. از نظر آن ها، تقاضایی از سوی مردم عادی به آن صورت وارد بازار نشد؛ در این شرایط اگر نوسان گیران خریدهای خود را قطع نمی کردند، با افزایش عرضه بازارساز، قیمت در جاده کاهشی قرار می گرفت و نوسان گیران ارزهایی بر روی دستشان می ماند که در قیمت های بالا خریداری کرده بودند. با این حال، نوسان گیران با رفتار منطقی خود در موقعیت فروش قرار گرفتند تا از یک طرف با بازارساز سرشاخ نشوند و خود را در موقعیت ضرر قرار ندهند و از طرف دیگر، در قیمت های پایین تر قدرت خرید را برای خود حفظ کنند. این دسته از افزایشی ها اعتقاد دارند با عادی تر شدن شرایط و ورود تقاضای تجاری به بازار زمینه برای رشد قیمت فراهم خواهد شد.

نظر کاهشی‌های بازار

در مقابل افزایشی ها، مسلما افرادی در بازار حضور دارند که معتقدند کاهش قیمت ها ادامه خواهد یافت. کاهشی های بازار بیش از هر عاملی این موضوع را مطرح می کنند که افراد زیادی در سال 96 و 97 ارز مورد نیاز خود را تهیه کرده اند و در نتیجه در شرایط کنونی ریالی برای حضور در بازار ندارند. از طرف دیگر، قیمت دلار از نظر این گروه در سطحی قرار دارد که بسیاری از فعالان و افراد عادی حاضر نیستند ریسک تهیه آن را به جان بخرند. در چنین شرایطی می توان از صحبت های کاهشی ها این طور نتیجه گرفت که از سمت تقاضا بازار ارز با شوک خاصی مواجه نخواهد شد. با این حال، کاهش صادرات نفتی و درآمدهای ناشی از آن می تواند بازارساز را در زمینه عرضه ارز دچار مشکل کند. در این وضعیت، دولت باید به فکر ساز و کارهایی برای افزایش ارزآوری خود باشد.

 

آخرین قیمت دلار و ارزهای رایج

عصر امروز دلار آمریکا در بازار آزاد بین 11900 تا 12050 تومان جابه‌جا شد و در معاملات عصر بین 11920 تا 11950  تومان قیمت خورد.

امروز 27 آبان ماه 1398 صرافی ملی نرخ رسمی دلار و یورو را با کاهش 50 تومانی و به شرح زیر اعلام کرد:

  قیمت خرید دلار آمریکا:  11,800 تومان          قیمت فروش دلار آمریکا:  11,900 تومان 

  قیمت خرید یورو:  13.000 تومان                     قیمت فروش یورو:  13,100 تومان 

 

آخرین قیمت طلا و سکه

عصر امروز سکه طرح جدید به 4 میلیون و 150 هزار تومان و سکه طرح قدیم 4 میلیون و 130 هزار تومان قیمت خورد. قیمت نیم‌سکه 2 میلیون و 200 هزار تومان و ربع‌سکه یک میلیون و 380 هزار تومان بوده است. سکه گرمی هم با قیمت 850 هزار تومان به فروش می‌رسد.

از سوی دیگر بهای اونس طلا در بازار جهانی  حدود 1475 دلار بود و در بازار داخلی هر  مثقال طلای آبشده به رقم یک میلیون و 830 هزار تومان رسید که این رقم معادل هر  گرم طلای ۱۸ عیار  حدود 422 هزار تومان است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید