۸۰ درصد حقوق‌بگیران کشور زیر خط فقر هستند

کدخبر: ۱۵۴۲۳۰

در حال حاضر جهت گیری های اقتصادی دولت به سمت اقشار ثروتمند جامعه است به همین دلیل دولت به مسائل اصلی کشور توجه ندارد به طو ری که  امروزه ۸۰ درصد حقوق بیگران زیر خط فقر زندگی می کنند و ۷ میلیون خانوار در پرداخت اجاره بهای مسکن خود مشکل دارند.

ابراهیم رزاقی  در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: وقتی فقر و بیکاری بیشتر می‌شود، نا امیدی  مردم بیشتر می‌شود، البته مردم نمیدانند که سیاستهای مختلف اقتصادی از جانب دولتها دنبال می‌شود اما نتایج این سیاستها در یک چارچوب کلی دیده می‌شود.

وی افزود، دولتهای مختلف در جمهوری اسلامی در حوزه اقتصاد سیاستهای لیبرالی را در پیش گرفته‌اند،‌ دولت یازدهم نیز با توجه به رویکردها و مدیرانی که در بخشهای مختلف به کار گرفته است همین سیاستها را دنبال کرده است. نکته مهم در خصوص این سیاستها این است که کشور هیچ وقت از اجرای این سیاستها نتیجه مطلوبی دریافت نکرده است.

رزاقی ادامه داد، تجربه سالهای گذشته نشان می‌دهد پیگیری سیاستهای اقتصاد لیبرالی نه تنها برای ما رهگشا نیست، بلکه کشور را با چالشهای مختلف از جمله فقر و بیکاری رو به رو کرده است. دولتها نیز در دوره‌های مختلف برای سرپوش گذاشتن روی ناکارامدی این سیاستها توجه مردم را به موضوعات دیگر جلب کرده‌اند.

استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه تهران گفت: با توجه به روند موجود در اقتصاد کشور، این نگرانی وجود دارد که 12 میلیون بیکار و 30 میلیون فقیر نسبت به آینده کشور بدبین شوند. حتی ممکن است در آینده منجر به اعتراض از سوی مردم شود و آقای رئیس جمهور باید در این خصوص پاسخگو باشد.

وی افزود، امروز 80درصد حقوق بیگران زیر خط فقر هستند و 6 تا 7میلیون خانوار مشکل در پرداخت اجاره دارند،‌ نباید شرایط به سمتی حرکت کند این قشر از مردم که به تعبیر امام(ره)  صاحبان انقلاب هستند از ادامه مسیر نا امید شوند. به نظر می‌آید مشکلات  این  دسته از اقشار مردم جزو  مسائل اساسی کشور است که دولتها باید در جهت رفع آنها تلاش کنند.

رزاقی ادامه داد، متاسفانه جهت گیریهای اقتصادی دولت به سمت اقشار ثروتمند جامعه و به نفع یک طبقه خاص است.

این اقتصاددان با اشاره به حواشی ایجاد شده برای لغو یک سخنرانی، تاکید کرد، این صحبتها برای این است که  فضای کشور تحت تاثیر قرار گیرد.

رزاقی گفت: امام می‌فرماید انقلاب ما انقلاب کوخ نشینان است، اما باید پرسید رویکرد دولت نسبت به این افراد چیست؟ به نظر می‌رسد رویکردها و سیاستهای اقتصادی دولت بیشتر به سمت ثروتمندان جهت داده می‌شود.

تحلیلگر ارشد مسائل اقتصادی ایران گفت: در شرایط فعلی کشور مسائل اصلی جامعه، برای مسئولان در عمل مطرح نیست.

رزاقی ادامه داد، به نظر میرسد احتیاج به یک انقلاب در عرصه مدیریتی کشور داریم، چراکه برخی مدیران کنونی توان رفع مشکلات اساسی مردم را ندارند.

وی به سخنان اخیر امام جمعه قم اشاره کرد و گفت: اخیرا اعلام شده 72 مدیر ارشد  تابعیت دوگانه دارند، یعنی این مدیران ایرانی نیستند ولی بر ایران حکومت می کنند، در هیچ جای دنیا چنین شکلی از مدیریت پذیرفته نیست. از طرفی باید بگوییم، بعضی مدیران به جای  اینکه در فکر بر طرف کردن مشکلات مردم باشند بدنبال اخذ گرین کارت هستند.

این استاد اقتصاد با بیان اینکه دولت آقای روحانی چند ماه دیگر سرکار است، امیدواریم نفر بعدی که قدرت را در دست میگیرد رویکردها را عوض کند، تاکید کرد، باید مدیران فاسد کنار بروند و افراد جهادی سر کار بیایند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید