آمریکا چه سلاح‌هایی را به آل‌سعود فروخت؟

کدخبر: ۱۹۰۴۲۷
باشگاه خبرنگاران نوشت : بسته نظامی ترامپ شامل پیشرفته‌ترین سیستم دفاع موشکی می‌شود و ایالات متحده پیشنهادهایی را شامل سیستم دفاع موشکی پاتریوت و موشک‌های تاد لاک هد مارتین به سعودی عرضه کرده است. ایالات متحده تاکنون سیستم دفاعی پاتریوت را به بسیاری از متحدان خود فروخته است، اما تاد که سیستم دفاعی مستحکم‌تری است تنها به تعداد انگشت شماری از متحدان خود – از جمله امارات متحده عربی – فروخته شده است.
 آمریکا چه سلاح‌هایی را به آل‌سعود فروخت؟

گرچه بارزترین بخش قرارداد آل‌سعود و آمریکا موشک‌های دفاعی هستند؛ اما بسته نظامی شامل مجموعه‌ای کامل از تسلیحات متعارف است – هر چند کاخ سفید هنوز جزئیات دقیقی از آنچه به ریاض فروخته را منتشر نکرده است. سلاح‌های متعارفی که برای نیروی زمینی عربستان سعودی در نظر گرفته شده احتمالا شامل تانک، توپخانه، هواپیماهای سبک، رادارهای دفاع متقابل، نفربرهای زرهی و هلی کوپتر می‌شود. ایالات متحده احتمالا در خصوص نحوه استفاده از این سخت افزارها به سعودی ها آموزش هم می‌دهد. ایده این است که مرزهای سعودی بعنوان بزرگ‌ترین حامی تروریسم "علیه تروریسم یا تهاجمات داخلی" ایمن شود!!!

نیروی هوایی و دریایی عربستان سعودی نیز به واسطه این بسته نظامی ارتقای چشمگیری پیدا خواهد کرد. سیستم‌های دریایی که در این بسته نظامی وجود دارند شامل کشتی‌های جنگنده چند ماموریتی، هلی‌کوپتر، قایق‌های گشت‌زن و دیگر سیستم‌های تسلیحاتی کامل می شود. نیروی هوایی ریاض که همین امروز با هزینه‌های گزاف مجهز و پیشرفته است، از طریق این بسته نظامی، هواپیماهای حمل و نقل، پشتیبانی سبک و هواپیماهای جمع آوری اطلاعات دریافت خواهد کرد و همچنین ناوگان فعلی اش تکمیل می شود.

نیروی هوایی سعودی تجهیزات نظامی پیشرفته‌تری دریافت خواهد کرد. به علاوه ایالات متحده شبکه‌های فرماندهی و کنترل پیشرفته تری در اختیار سعودی قرار می دهد تا کارآمدی عملیاتی و انسجام نیروهای سعودی به طور کلی بهبود پیدا کند تا شاید بتوانند از پس باتلاق یمن بربیایند!!! حال باید دید کشوری که فقط و فقط پول و نفت دارد و حتی نمی‌تواند یک فشنگ بسازد چطور می‌خواهد از این تجهیزات استفاده کند.

بسته نظامی ترامپ بزرگترین قرارداد دفاعی است که ایالات متحده تاکنون با عربستان سعودی امضا کرده است. باراک اوباما در طی هشت سال حضور در کاخ سفید 42 قرارداد نظامی مجزا به ارزش بیش از 115 میلیارد دلار با عربستان سعودی امضا کرد. آن قراردادها شامل فروش بوئینگ‌های پیشرفته اف – 15 اس اِ ی، تانک های ام 1 ای 2 اس آبرامز و سامانه موشکی پاتریوت و دیگر تسلیحات بود. با توجه به سابقه نقض حقوق بشر در این کشور عربی و جنگ کنونی کشور علیه یمن بعنوان فقیرترین کشور منطقه فروش تسلیحات نظامی به عربستان سعودی همواره بحث برانگیز بوده است. شاید تنها فرق اوباما با ترامپ این است که ترامپ یک تاجر کاربلد بود و اوباما یک سیاستمدار.

اما علی‌رغم تفاوت‌هایی که این دو رئیس‌جمهور با هم دارند یک شباهت عمده میان این دو چهره دیده می‌شود و آن هم حامی پشت پرده این دو نفر و تمام رییس‌جمهورهای آمریکاست و آن هم نامی صهیونیستی به نام آیپک است. لابی صهیونیستی که رئیس‌جمهورهای ایالات متحده برای آب خوردن نیز باید از آن اجازه بگیرند.

در هر حال عربستان دوشیده شده، عربستانی که در داخل نیز مشکلات بسیاری دارد، از نارضایتی مردم گرفته تا کودتاهایی که در حال اجرا شدن هستند. باید دید آیا آل‌سعود می‌تواند از میدان‌های خارجی چون یمن، سوریه و  عراق و میدان‌های داخلی مشکلات سیاسی و اجتماعی داخلی خود که روز به روز حادتر می‌شوند با موفقیت بیرون بیاید یا نه، موفقیتی که با این روشی که آل‌سعود در پیش گرفته به شکست نزدیک‌تر است...

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید