روحانی در جمع دانشجویان دانشگاه سمنان:

مگر زمانی که با عراق مذاکره کردیم به صدام اعتماد داشتیم؟/اگر مدعی هستیم در برابر آمریکا باید بایستیم، جنگ زد و خورد و زخمی شدن دارد

کدخبر: ۲۵۴۵۰۸
اقتصادنیوز؛ حسن روحانی، رئیس‌جمهوری گفت: ممکن است برخی بگویند چرا به آمریکا اعتماد کردیم؟ که به امریکا اعتماد کرد؟ مگر با صدام مذاکره می‌کردیم اعتماد داشتیم؟ دو سال در دوران امام (ره) که ایشان هنوز زنده بودند وزیر خارجه وقت با عراقی ها در دوران حکومت صدام مذاکره کرد، مگر ما آن موقع به صدام اعتماد داشتیم؟
مگر زمانی که با عراق مذاکره کردیم به صدام اعتماد داشتیم؟/اگر مدعی هستیم در برابر آمریکا باید بایستیم، جنگ زد و خورد و زخمی شدن دارد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرگزاری‌ها؛ حسن روحانی عصر سه‌شنبه در ادامه سفر هیئت دولت به استان سمنان و در جمع دانشجویان به مناسبت روز دانشجو به میزبانی سالن همایش‌های جابر بن حیان دانشگاه علوم پزشکی سمنان، درباره سابقه تاریخی روز دانشجو، تأکید کرد: این روز دانشجو از فداکاری سه دانشجو نشئت می‌گیرد و این پیامی برای ما است که اگر تعدادی حتی اندک در کنار هم برای دست یافتن به یک هدف بلند ایستادگی کنند خداوند اثر آن را در اذهان مردم می‌گذارد

روحانی به برخی عوامل مشکلات امروز کشور اشاره می کرد ابراز داشت: دشمن ترین افراد در آمریکا نسبت به ایران قدرت را در دست گرفتند البته آن ها هیچ گاه با مردم ایران دوستی نداشتند و ما نیز هیچگاه به آمریکا و دیگران اعتماد 100 درصدی نداشتیم و اعتمادها همیشه نسبی بوده است.

وی ادامه داد: پیامبر (ص) نیز با کفار مکه قراردادی را امضا کردند چرا که آن را به مصلحت جامعه اسلام می دیدند و این همان فتح مبین قرآن برای قرارداد صلح است؛ همان ها که با پیامبر (ص) قرارداد امضا کردند نقض عهد کردند لذا ممکن است با بیگانه ای قراردادی ببندیم و او هم نقض کند و ما هم تکلیف و وظیفه دیگری داریم.

وی افزود: ممکن است برخی بگویند چرا به آمریکا اعتماد کردیم، که به امریکا اعتماد کرد؟ مگر با صدام مذاکره می کردیم اعتماد داشتیم؟

روحانی ادامه داد: دو سال در دوران امام (ره) که ایشان هنوز زنده بودند وزیر خارجه وقت با عراقی ها در دوران حکومت صدام مذاکره کرد، مگر ما آن موقع به صدام اعتماد داشتیم؟

رئیس جمهوری ابراز داشت: ما وارد یک مذاکره شدیم که کاملا درست بوده و همه مسئولان دولت، رهبری ، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان روی آن اتفاق داشتند و همه هم معتقد بودند بسیار هم کار درستی بوده است.

وی تاکید کرد: فرض بر این می گیریم که تمام آثار برجام برای سال های 94 و 95 بوده و برای دو سال فایده داشته است، آیا برای آن دو سال خوب بوده یا بد؟

نقد دولت حق دانشجوست

رئیس جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنانش افزود: همه چهره های زیبای جنبش دانشجویی در سراسر کشور از فداکاری سه دانشجو نشات می گیرد و این پیام مهمی برای ما بر شمرده می شود که اگر یک تعداد انسان در کنار هم برای دستیابی به هدف بلند ایستادگی کنند خداوند اثر آن را برای سال ها و شاید همه تاریخ در اذهان مردم بگذارد.

وی افزود: سال‌های ۳۹، ۴۲ و سال‌های بعد، دانشگاه مبارز در کنار حوزه مبارز با رهبری امام هدف بسیار بلندی را به ثمر رساند من افتخار دارم که هم در دوران نهضت اسلامی طلبه حوزه و هم دانشجوی دانشگاه و فضای ایستادگی و مبارزه را در هر دو محیط با همه وجودم لمس کردم در میان حوزه‌ها و در رأس آن حوزه علمیه بود آن دوران در میان جنبش دانشجویی نیز دانشگاه تهران بود و من طلبه حوزه علمیه قم و دانشجوی دانشگاه تهران بودم.

وی تاکید کرد: آن چه در این جمع می بینتم به معنای پیروزی دانشگاه است و پیروزی جنبشی که از سال 32 آغاز شد و در سال های بعد تا 57 به کمال رسید و هم چنین فضایی را نداشتیم که دانشجو با راحتی و آزادی با لحنی که خود مناسب می داند دولت را نقد کند و نقد دولت حق دانشجو است.

رئیس جمهوری خطاب به دانشجویان گفت: از امروز خود را برای آینده مدیریت کشور آماده کنید، اداره کشور و جامعه کار دشواری است حتی زمانی که دشمن ستمگری چون آمریکا و صهیونیست را نداشته باشیم.

روحانی با اشاره به برخی خدمات دولت گفت: به ثمر رساندن طرح تحول سلامت کار آسانی نیست، این که در 5 سال گذشته حقوق کارمندان و کارگران بیشتر از تورم بوده است کار آسانی نیستف این که در جامعه اقشار تحت فشار امروز دریافتی و مستمری شان نسبت به 5 سال پیش حدود 5 برابر شده است نیز کار آسانی نیست.

بین ما که امروز در مسئولیت هستیم و شما یک تفاوت اساسی وجود دارد​

رئیس‌جمهور همچنین گفت: آنچه امروز در این جمع می‌بینم به معنای پیروزی دانشگاه است و به معنای پیروزی همان جنبشی است که از سال ۳۲ آغاز شد و در سال‌های بعد تا ۵۷ به کمال رسید، کی ما چنین فضایی را داشته‌ایم که دانشجوی ما با آزادی با لحنی که خودش مناسب می‌داند دولت را نقد می‌کند و این نقد حتماً حق شما است چراکه نقد دلسوزانه به نفع ما خواهد بود.

روحانی خطاب به دانشجویان با بیان اینکه بین ما که امروز در مسئولیت هستیم و شما یک تفاوت اساسی وجود دارد، تصریح کرد: ما نماینده واقعیت جامعه و دانشجویان نمآینده‌ایده آل که از آینده‌ای درخشان‌تر سخن می‌گوید، ذهن و فکر دانشجو در مسیر ساختن ایرانی آبادتر، عالم‌تر و مستقل‌تر است، آنجایی که ما هستیم زود یا دیر شماها نیز به آن خواهید رسید و لذا باید گفت همان‌جا به‌عنوان مسئولیت جامعه حضور خواهید داشت و اداره کشور را بر عهده خواهید گرفت، پس امروز باید خودتان را برای آینده مدیریت کشور آماده کنید.

وی افزود: من این نکته را باید بگویم که اداره کشور و جامعه کار پیچیده و سختی است، حتی آن زمانی که ما دشمن قدار و ستمگری چون آمریکا و صهیونیسم هم نداشته باشیم بازهم اداره کشور کار آسانی نیست، به ثمر رساندن طرح تحول سلامت کار آسانی نیست، اینکه در طول پنج سال گذشته حقوق کارمندان و کارگران بیش از تورم بوده کار آسانی نیست، امروز در جامعه دریافتی‌ افراد نسبت به پنج سال پیش پنج برابر شده است.

آمار تورم را بانک مرکزی و مرکز آمار باید بگویند

رئیس‌جمهور در پاسخ به فریاد فردی که از تورم ۱۰ برابری سخن گفت، تأکید داشت: تورم را نه من شایسته آن هستم که بگویم چند درصد است و نه دیگری ... ما مرکزی در این کشور داریم که نامش بانک مرکزی و مرکز آمار است این افراد باید آمار تورم را بگویند.

روحانی بیان کرد: ما نمی‌خواهیم بگوییم که شرایط مطلوب است اگر ما مدعی هستیم که در برابر آمریکا باید بایستیم باید بدانیم که جنگ زخمی شدن و ایستادگی دارد در جنگ هم ما زخمی می‌شویم و هم دشمن.

وی افزود: تحمل سختی‌های فراوان در جبهه وجود دارد در سنگر ماندن مثل در خانه ماندن نیست سختی‌هایی دارد بسیاری از این افراد شاید زمان جنگ را درک کرده و در زمان جنگ بوده‌اند من از شما می‌پرسم از سال ۹۲ که مسئولیت اجرا را ما به عهده گرفتیم با کمک مردم تا سال ۹۶ اواسط ۹۶ آیا روند تورم کاهنده بوده یا خیر؟ تورم به اعتراف همه عقلای عالم و همه آن‌هایی که متخصص هستند از ۴۰ درصد به هشت درصد رسید.

کل حقوق نجومی چند میلیارد تومان است

رئیس‌جمهور همچنین با طرح این سوال که چه شد که در سال ۹۶ ما با مشکل تورم جدید مواجه شدیم و از کجا این امر نشئت گرفت؟ افزود: چند عامل دست‌به‌دست هم داد، نخست اینکه بیماری‌های مزمن گذشته‌ای که در مقطعی آثارش روشن‌تر و آشکارتر شد چه کسانی مجوز مؤسسات اعتباری را دادند و بانک‌های خصولتی و خصوصی در چه دوره‌ای راه افتادند؟ ما در چه زمانی دچار مشکلی شدیم؟ به خیابان آمدن مال‌باختگان در ۹۶ آغاز شد، چه کسی باعث شد تا میلیون‌ها و صدها هزار خانواده زجر ببینند؟

روحانی بیان کرد: آن‌هایی که مال مردم را تاراج کردند و به مردم ظلم کردند و آن زمانی که دولت یازدهم رفت در برابرشان بایستند همان‌ها رو درروی ما ایستادند و نامه ۹۰ امضا برای ما آمد که به این‌ها دست نزنیم، لذا ما چه می‌توانستیم کنیم؟ آیا ما در برابر این مسئله چه باید می‌کردیم؟

وی در پاسخ به دانشجوی دختری که فریاد زد حقوق‌های نجومی پس چه؟ بیان کرد: کل حقوق نجومی چند میلیارد تومان است اما شما بروید ببینید پرونده سه میلیارد دلاری که پول نفت را خوردند متعلق به چه کسانی بودند؟

مگر وقتی با صدام مذاکره کردیم به صدام اعتماد داشتیم؟

رئیس‌جمهور بابیان اینکه بیماری‌های مزمن اقتصادی کنار هم در کشور جمع شد و ما ناچار شدیم ۳۰ هزار میلیارد تومان برای مال‌باختگان به بانک مرکزی پرداخت کنیم.

روحانی با بیان اینکه چه کسانی بودند که ناآرامی‌های مضر برای منافع ملی راه انداختند، تصریح کرد: ریشه‌های این افراد روشن و آشکار است، در کنار این عوامل دشمن‌ترین افراد در آمریکا قدرت را در دست دارند، همه دولت‌های قبلی آمریکا هیچ‌وقت با مردم ایران دوستی نداشتند و هیچ موقع هم ما اعتماد ۱۰۰ درصد نه به آمریکا و نه به دیگران نداریم و اعتمادها نسبی است، پیامبر(ص) هم با کفار قرارداد امضا کرد ولی به مصلحت دید و صلح حدیبیه را امضا کرد و قرآن از آن به‌مثابه فتح مبین نام برد.

وی با تاکید بر اینکه هرگاه ممکن است بیگانه‌ای نقض عهدی کند و وقتی او نقض عهد کرد ما هم تکلیف و وظیفه دیگری داریم، گفت: شما می‌گویید که چرا ما با آمریکا اعتماد کردیم؟ چه کسی بوده و کی در این کشور بوده که گفته من به آمریکا اعتماد دارم؟ مگر ما در برابر کسی که مذاکره می‌کردیم اعتماد داشتیم؟ مگر به صدام اعتماد داشتیم که دو سال در دوران امام (ره) با صدام مذاکره کردیم، مگر آن زمان اعتماد داشتیم؟ ما وارد مذاکره‌ای شده‌ایم، این مذاکره کاملاً درست بوده و دولت، رهبری، مجلس، شورای نگهبان و همه باهم این کار را کردیم.

فروش نفتمان به ۲.۵ میلیون بشکه تبدیل شده بود

رئیس‌جمهور گفت: فرض بر اینکه تمام آثار برجام مال سال ۹۴ و ۹۵ بوده است، آیا خوب بوده یا بد؟ فروش نفتمان از یک‌میلیون بشکه به دو و دو و نیم میلیون بشکه تبدیل شده بود، این خوب بود یا بد؟ چطور پول نفت می‌آید خوب است؟ برای راه‌آهن و هواپیما و ... خوب است اما مذاکره بد است؟ بنابراین در این مسیر یکی از کسانی که ما باهم پیمان و قرارداد بستیم از آن خارج شد.

روحانی با طرح این سوال که ما در توافق برجام به کجا رسیدیم؟ بیان کرد: راه را برای تجار و برای بانک‌ها، کشتی‌رانی، فروش نفت، پتروشیمی و فولاد باز کردیم و کشور دو سال تنفس کرد، سرمایه زیاد و میلیاردها دلار پول وارد کشور شد، شما می‌گویید با توتال چرا قرارداد بسته‌اید، یک شرکت چینی هم در این قرارداد بود که اگر توتال می‌رفت آن شرکت بر عهده می‌گرفت، امروز این شرکت در میدان و کارها در حال انجام است، آیا این کار بدی بوده است؟

وی افزود: در این شرایط یکی از طرف‌ها که تفاهم‌نامه را امضا کرده بود از تعهد خارج شد، سود ما چه بوده است؟ فرض بگیریم که آمریکا خارج‌شده و برجام بیمار است؟ همین‌الان چه سودی داریم؟ سال ۹۱ تمام دنیا ما را محکوم می‌کردند هرچند ما آن را قبول نداشتیم و حتی سازمان ملل و آژانس ما را محکوم می‌کرد و اگر هم به دادگاهی مانند لاهه می‌رفتیم ما را محکوم می‌کرد، لذا امروز همه آمریکا را محکوم می‌کنند و این یک پیروزی سیاسی است، آیا نباید این را پیروزی دانست؟

FATF خوب باشد یا بد، زیرساخت و لازمه ارتباط مالی با بانکهای جهانی است

روحانی با اشاره به موارد پیش‌آمده در موضوع F.A.T.F و لوایح چهارگانه مربوط به آن تصریح کرد: فعلاً بحث F.A.T.F در کشور نداریم اما نمی‌گوییم که بعداً آن را نخواهیم داشت. دولت 4 لایحه جداگانه مربوط به شفافیت‌های مالی را تقدیم مجلس کرد که یکی از آن‌ها تصویب و ابلاغ شده و سه لایحه دیگر آن در جریان است و در این زمینه با همه مقامات مذاکره کرده‌ایم و در شورای هماهنگی قوای سه‌گانه به اتفاق آراء تصویب کرده‌ایم که این لوایح باید زودتر به نتیجه برسد.

رئیس‌جمهور با اشاره به موارد مطرح شده در روزهای آخیر درباره موضوع پولشویی در کشور تصریح کرد: پولشویی در همه جای دنیا وجود دارد و تنها مربوط به ایران نیست و امروز باید با پدیده پولشویی مبارزه کنیم و راه مبارزه با پولشویی شفافیت است.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه همه کشورهای دنیا به جز ایران و کره‌شمالی عضو F.A.T.F  هستند، تعامل جمهوری اسلامی ایران با بانک‌های بزرگ دنیا را منوط به پذیرش F.A.T.F  از سوی ایران خواند و افزود: در حال حاضر آمریکا این همه فشار به کشورمان آورده است؛ امروز با ده‌ها بانک دنیا در حال تعامل و معامله هستیم.

وی با اشاره به اینکه برخی کشورهای شبه متعهد و دوست با کشورمان می‌گویند (بدون پذیرش F.A.T.F از سوی ایران) کار بانکی این کشورها تهدید می‌شود و نمی‌توانند با کشورمان معامله کنند، تصریح کرد: البته باید مراحل لازم این مهم طی شده و تبدیل به قانون شود تا آن را پیاده کنیم.

سال گذشته آمریکا ۸ بار مستقیم و امسال ۳ بار غیرمستقیم درخواست مذاکره داشت اما من رد کردم

رئیس‌جمهور با ابراز اینکه ما همه اعضای یک ملت و جامعه و دلسوز این انقلاب و کشور هستیم، بیان کرد: ما امروز پیروزیم و اگر شما بگویید آمریکا پیروز است در اشتباه هستید، امروز ترامپ شکست‌خورده است و ما در شورای امنیت سازمان ملل دیدیم که ترامپ تنها ماند، ۱۴ کشور در برابر او ایستاد، لذا اگر کسی فکر می‌کند آمریکا پیروز است اشتباه فکر می‌کند.

قانون اساسی راه پیش پایمان گذاشته و گفته که در موضوعات مهم سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... موضوع را باید به آرای عمومی گذاشت، البته این امر را باید مجلس و رهبری و ... تصویب کنند، لذا در قانون اساسی ما هیچ بن بستی وجود ندارد.

روحانی با اشاره به اینکه در سال گذشته دولت فعلی آمریکا به‌صورت مستقیم 8 مرتبه برای مذاکره پیغام داد، عنوان کرد: در این مورد تقاضای آنان را رد کرده‌ام. امسال نیز آمریکایی‌ها از طریق 3 کشور و رهبر اروپایی پیشنهاد مذاکره با جمهوری اسلامی ایران را دادند، این بار نیز ما این پیشنهاد را رد کردیم چرا‌که آن‌ها را به حق ندانسته و حرف آنان را درست نمی‌دانیم.

اگر مدعی هستیم در برابر آمریکا باید بایستیم، جنگ زد و خورد و زخمی شدن دارد

وی تصریح کرد: نمی گویم شرایط امروز شرایط مطلوبی است، اگر مدعی هستیم در برابر آمریکا باید بایستیم، جنگ زد و خورد و زخمی شدن دارد و این گونه نیست همیشه پیروزی برای ما یا برای دشمن باشد، هم جنگ بدر و هم جنگ احد داریم و باید در میدان جنگ خود را آماده کنیم. 

وی ادامه داد: زخمی شدن در میدان جنگ فشار و سختی دارد و تحمل سختی های فراوان در جبهه وجود دارد و در سنگر ماندن مثل در خانه ماندن نیست، سختی های بسیار بزرگی دارد.

وی افزود: از شما می پرسم از سال 92 که مسئولیت اجرا را بر عهده گرفتیم با کمک مردم تا اواسط 96 آیا روند تورم کاهنده بوده است یا خیر؟ این روند به اعتراف همه عقلای عالم و متخصص اقتصاد از 40 درصد به 7 و 8 درصد رسید.

 چه کسی مجوز موسسات اعتباری را داد؟

رئیس جمهوری افزود: در سال 96 چه شد که با مشکل تورم جدید مواجه شدیم؟ علت آن چند عامل بود، اولین مورد بیماری های مزمن گذشته ای بود که در یک مقطعی آثارش روشن تر و آشکارتر شد، چه کسی مجوز موسسات اعتباری را داد؟ و بانک های خصولتی و خصوصی در چه دروه ای و چه زمانی ایجاد شد؟

وی ادامه داد: ورود عده ای در سال 96 به خیابان ها از مالباختگان آغاز شد که باعث شد مردم آن همه زجر ببینند. 

روحانی افزود: میلیون ها نفر و صدها هزار خانواده مالشان تاراج و به مردم ستم و ظلم شد و آن زمان که دولت یازدهم رفت در برابر آن ها بایستد همان ها که در این منافع شریک بودند رو در روی ما ایستادند، نامه 90 امضا دادند که به این ها دست نزنید. ما در برابر این مشکلات چه می کردیم؟

وی ادامه داد: دیدیم که عده ای در سال گذشته چه شعاری دادند و کار به کجا رفت؟ ریشه آن هایی که ناآرامی های مضر برای منافع ملی در خیابان ها به راه انداختند روشن و همه این ها برای ما آشکار است.

رئیس جمهوری در حالی در جمع دانشجویان دانشگاه سمنان در دانشگاه علوم پزشکی این استان سخنرانی کرد که تعدادی از وزیران کابینه هم چون وزیر علوم و کشور او را همراهی می کردند.

تعدادی از دانشجویان دانشگاه های سمنان نیز در این دیدار به بیان دیدگاه ها و نظرهای خود در زمینه مسائل دانشگاه ها و مسائل روز کشور پرداختند.

قانون اساسی مسیر همه پرسی از مردم را پیش رو گذاشته است

رئیس جمهور با بیان اینکه ما به دنبال شفافیت بوده‌ایم، اظهارداشت: فضای مجازی در اختیار مردم، نتیجه ایستادگی دولت بر شفافیت است.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: قانون اساسی دستاورد بزرگ انقلاب است، اگر به همه آن عمل شود مشکلات هم حل می شود و رئیس جمهور باید بتواند در برابر تخلف از قانون اساسی تذکر دهد.

رئیس جمهور با بیان اینکه شما پای صندوق‌های رأی رفته‌اید و رأی داده‌اید ۴۰ میلیون نفر رأی دادند که رئیس جمهور بتواند به تخلف قانون اساسی تذکر دهد، گفت: در مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی و اجتماعی؛ قانون اساسی مسیر همه پرسی از مردم را به عنوان یک ظرفیت پیش رو گذاشته است و اشاره دارد در اینگونه مسایل اختلافی موضوع را به رأی عمومی بگذارید. البته باید مجلس تصویب و شورای نگهبان نیز آن را تأیید کند.

روحانی تأکید کرد: برای ما هیچ بن بستی وجود ندارد، قانون اساسی برای ما راه را گشوده است. من نقد شما را دنبال خواهم کرد شما هم به تذکر خود ادامه دهید و مطمئناً با وحدت، اتحاد و یگانگی قطعاً آمریکا را شکست خواهیم داد.

 

حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران امروز سه شنبه وارد استان سمنان شد و تا فردا برنامه های مختلفی در این استان دارد.

سخنرانی مردمی در جمع مردم شاهرود، شرکت در اجلاس سراسری نماز، سخنرانی به مناسبت روز دانشجو در جمع دانشجویان استان و حضور در شورای اداری استان سمنان از جمله برنامه های رئیس جمهوری در این سفر دو روزه است.

همزمان با سفر کاروان تدبیر و امید به استان سمنان ، جمعی از وزرای کابینه روحانی نیز برای افتتاح و آغاز عملیات اجرای ده ها طرح مختلف به شهرستان ها سفر خواهند کرد.

روحانی پیش از این در فروردین ماه 95 همراه با کاروان تدبیر و امید به استان سمنان سفر کرده بود. 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید