تاثیر تغییر ساعت فصلی بر روی سلامتی

کدخبر: ۳۱۸۴۲۱
اقتصاد نیوز:جلو بردن ساعت در ابتدای سال و برگرداندن آن در ابتدای پاییز به این دلیل است که بتوانیم از ساعات روز استفاده‌ی بهتری کنیم. از زمان جنگ جهانی اول که این اتفاق در اروپا افتاد، تا زمان جنگ جهانی دوم و بحران جهانی نفت در دهه‌ی ۱۹۷۰ که به بقیه‌ی کشورها نیز سرایت کرد، مجادله بر روی این موضوع ادامه داشته است. طرفداران تغییر ساعت استدلال می‌کنند که این کار باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود، ولی میزان این صرفه‌جویی بسته به منطقه‌های جغرافیایی مختلف متفاوت است.

به گزارش اقتصاد نیوز، مزایای خاصی برای تغییر ساعت می‌توان برشمرد؛ استفاده‌ی بیشتر از ساعات روز باعث افزایش ایمنی در جاده‌ها می‌شود و میزان جرم و جنایات را نیز کاهش می‌دهد. در عرض‌های جغرافیایی شمالی که تفاوت طول روز در فصل‌های مختلف بیشتر به چشم می‌آید، تغییر ساعت می‌تواند منجر به صرفه‌جویی در مصرف انرژی و نیاز کمتر به نور مصنوعی می‌شود و به این ترتیب، می‌تواند بر روی سلامت عمومی اثرگذار باشد. علیرغم این موارد امروزه شواهد زیادی درباره‌ی تاثیرات منفی تغییر ساعت به‌دست آمده‌اند که تفکر بیشتر در این زمینه را می‌طلبد.

بر اساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۸ در مجله‌ی New England Journal of Medicine چاپ شده است، دانشمندان نشان داده‌اند که تغییر ساعت باعث به هم ریختن ریتم قلبی بیماران قلبی می‌شود. آن‌ها حملات قلبی در فاصله‌ی دو هفته قبل تا دو هفته بعد از تغییر ساعت را رصد کردند و نشان دادند که پس از تغییر ساعت بیشترین حمله‌های قلبی را شاهد هستیم.

تحقیقات دیگری نشان داده‌اند که تغیر ساعت باعث کمبود خواب دانش‌آموزان دبیرستانی و در نتیجه کاهش بهره‌وری و عملکرد آن‌ها در مدرسه می‌شود. در تحقیقاتی دیگر دانشمندان ثابت کرده‌اند که تغییر ساعت باعث بیشتر آسیب دیدن کارگرهایی می‌شود که محیط کاری خطرناک دارند. در آنالیزی که بر روی ۱۸۵،۰۰۰ نفر انجام شده است، محققین نشان دادند که تغییر ساعت در پاییز باعث افزایش نرخ افسردگی بیماران می‌شود.

در سال ۲۰۱۶ مقاله‌ای در مجله‌ی American Economic Journal چاپ شده است که نشان می‌دهد خواب‌آلودگی مرتبط با تغییر ساعت بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۱ باعث بروز ۳۰ مرگ از ۴۰،۰۰۰ مرگ در اثر سوانح رانندگی در آمریکا شده است. این مرگ‌ها سالانه ۲۷۵ میلیون دلار برای اقتصاد آمریکا ضرر به همراه دارند.

در مطالعه‌ای جامع که ۳ میلیون آمریکایی و ۱۶۰ میلیون آلمانی را طی یک دهه شامل شده است، هیچ‌گونه شواهدی مبنی بر مضر بودن تغییر ساعت به‌دست نیامده است. با در نظر گرفتن موارد مطرح شده، دولت‌های متعددی در دنیا از تغییر دادن ساعت در طول سال صرف نظر کرده‌اند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید